Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Χαμηλές προσδοκίες για το Eurogroup – Η Αθήνα πιέζει για τηλεδιάσκεψη με Ντάισελμπλουμ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Χαμηλές είναι προσδοκίες για το Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας. Είναι δεδομένο πως δεν αναμένεται να κλείσει η αξιολόγηση, αλλά -σύμφωνα με την Καθημερινή- το πιθανότερο είναι να μην αποφασιστεί, ούτε η άμεση επιστροφή των θεσμών, για να αρχίσουν ξανά οι διαπραγματεύσεις.

Πηγές από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς εκτιμούν ότι η επιστροφή είναι πιθανότερη προς το τέλος της άλλης εβδομάδας ή τις αρχές της μεθεπόμενης, την Καθαρή Δευτέρα.

Πάντως το επίκεντρο του ενδιαφέροντος για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων και την τύχη της αξιολόγησης έχει μετατοπιστεί στις συναντήσεις, την προσεχή Τετάρτη, της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άγκελα Μέρκελ με τη διευθύνουσα σύμβουλο του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Πληροφορίες για ενδεχόμενη τηλεδιάσκεψη μέσα στο Σαββατοκύριακο, με συμμετοχή του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και των εκπροσώπων των θεσμών, σε υψηλό επίπεδο, όπως και του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, στα πρότυπα της συνάντησης προ οκτώ ημερών στις Βρυξέλλες, δεν είχαν επιβεβαιωθεί μέχρι χθες το βράδυ. Ωστόσο, η ελληνική πλευρά φερόταν να επιθυμεί και να πιέζει για την πραγματοποίησή της.

Πηγή: kathimerini.gr

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε