Παρασκευή, 3 Μαΐ
24oC Αθήνα

Χαμός στην τηλεδιάσκεψη Στουρνάρα με Λαγκάρντ, Ρεν και Τόμσεν: «Τρέξτε!»

Χαμός στην τηλεδιάσκεψη Στουρνάρα με Λαγκάρντ, Ρεν και Τόμσεν: «Τρέξτε!»

Στόχος ήταν να συζητήσουν για το πότε και αν θα επιστρέψει η τρόικα στην Αθήνα και τι πρέπει να έχει κάνει μέχρι τότε η κυβέρνηση. Αλλά τα… αίματα στην τηλεδιάσκεψη του Γιάννη Στουρνάρα με τους Όλι Ρεν, Κριστίν Λαγκάρντ και Πολ Τόμσεν δεν άργησαν να «ανάψουν»!

Όλα έγιναν αργά το βράδυ της Πέμπτης. Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών είχε τηλεδιάσκεψη με τον αρμόδιο Επίτροπο Όλι Ρεν, την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ και του εκπροσώπου του Ταμείου στην τρόικα, Πολ Τόμσεν. Θέμα συζήτησης οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα και τις προαπαιτούμενες δράσεις για τη δόση του 1 δισ. ευρώ.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει λάβει ερωτηματολόγιο για να… συμπληρώσει τα παράπονά της από την τρόικα

Σε γενικές γραμμές, το κλίμα ήταν καλό, αναφέρουν πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών. Αλλά οι ίδιες κάνουν λόγο επίσης και για στιγμές έντασης και διαφωνιών για επί μέρους θέματα της διαπραγμάτευσης…

Το μήνυμα ήταν ένα: πρέπει να επιταχυνθούν οι διαπραγματεύσεις.

Όμως, αναφέρουν από το υπουργείο Οικονομικών, με τα έως τώρα δεδομένα (το βαρύ πρόγραμμα του οικονομικού επιτελείου την ερχόμενη εβδομάδα, λόγω της ψήφισης του προϋπολογισμού και της κατάθεσης στη Βουλή του νέου φορολογικού νομοσχεδίου), υπάρχει το ενδεχόμενο να αναβληθεί έως και κατά μία εβδομάδα η έλευση στην Αθήνα των επικεφαλής της τρόικας.

Οι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, αναφέρουν, επίσης, ότι ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, έχουν λάβει ένα ερωτηματολόγιο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο οποίο πρέπει να απαντήσουν σχετικά με τα «παράπονα» της Αθήνας για τη στάση της τρόικας κατά τη διαμόρφωση και εκτέλεση του ελληνικού προγράμματος.

Αντίστοιχο ερωτηματολόγιο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εστάλη σε όλες τις χώρες που βρίσκονται σε Μνημόνιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τρόικα: Πλειστηριασμούς δεν κλείσαμε, απολύσεις δεν κάνατε, γιατί να επιστρέψουμε;

Στην Κομισιόν την Τετάρτη ο Αντώνης Σαμαράς

Τελικά πότε είναι φρέσκο το γάλα; Άλλη η γνώμη του Τσαυτάρη, άλλη του Χατζηδάκη

Τι εφημερίδες διαβάζει ο Σαμαράς στο αεροπλάνο;

Κ. Μητσοτάκης: Έτσι θα γίνουν οι 15.000 απολύσεις που ζητά η Τρόικα

Ζήτησαν από την τρόικα παράταση προστασίας από πλειστηριασμούς

Μαζικές απολύσεις σε ΔΕΚΟ, Τράπεζες, Επιχειρήσεις – Καταργείται κάθε προστατευτικό μέτρο για τους εργαζόμενους

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε