Σάββατο, 1 Ιουν.
21oC Αθήνα

Χαρδούβελης: Δεν συζητάμε πολιτικά με την τρόικα

Χαρδούβελης: Δεν συζητάμε πολιτικά με την τρόικα

Ξεχωριστή συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης ενόψει των διαπραγματεύσεων με την τρόικα στο Παρίσι.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο κ. Χαρδούβελης τόνισε πως “δεν βάζουμε κόκκινες γραμμές” και υποστήριξε ότι με την τρόικα θα γίνουν τεχνικές συζητήσεις για την πρόοδο του μνημονίου και δεν γίνεται πολιτική συζήτηση.
Click4more: Χαρδούβελης: Η τρόικα δε θα μας κάθεται στο σβέρκο – Ελπίζω να έμαθε το μάθημά της
«Είναι καλό να συναντιόμαστε και να συζητάμε την πρόοδο του ελληνικού οικονομικού προγράμματος, επιταχύνουμε το έργο μας και έχουμε φέρει εμπροσθοβαρώς πολλές διαρθρωτικές παρεμβάσεις», τόνισε αρχικά ο υπουργός Οικονομικών.

Ερωτηθείς αν τον ανησυχεί το γεγονός πως ο πήχης των προσδοκιών έχει ανέβει, παραδέχτηκε πως αυτό ισχύει αλλά «δεν με ανησυχεί καθόλου». Απαντώντας σε ερώτηση αν περιμένει απτά αποτελέσματα από τις διαπραγματεύσεις στο Παρίσι, ο Γκ. Χαρδούβελης είπε: «Πρέπει να αντιλαμβανόμαστε ποιοι είναι οι αντισυμβαλλόμενοί μας στο Παρίσι. Είναι οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ. Με αυτούς κάνουμε τεχνική συζήτηση για την πρόοδο του μνημονίου, δεν συζητάμε πολιτικά».

Η ελληνική αντιπροσωπεία αναχωρεί το πρωί της Τρίτης για την πρωτεύουσα της Γαλλίας και γι’ αυτό στις τάξεις της κυβέρνησης ο… πυρετός της προετοιμασίας «χτυπάει» κόκκινο. Έτσι, θα υπάρξει σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου «παρέλαση» υπουργών για την… προετοιμασία ενόψει του rendez vous με την τρόικα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΣΠΥΡΟΣ ΜΟΥΡΕΛΑΤΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρχεται το λευκό μητρώο επιχειρήσεων και το ερωτηματολόγιο για τις εργασιακές ανάγκες

Μυστήριο με την παραίτηση του Κώστα Κουκοδήμου από την θέση του υφυπουργού Παιδείας

Στα σκουπίδια η συμφωνία με την τρόικα για μηνιαία παρακράτηση φόρων σε μισθούς και συντάξεις

Ακόμα δεν ξέρουν πόσα είναι τα κλειστά επαγγέλματα! – Φτιάχνουν επιτροπή!

Τα τεκμήρια καταργούνται αλλά έρχεται το “φοροφακέλωμα” – Τι αλλάζει για κάθε φορολογούμενο

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε