Σάββατο, 18 Μαΐ
18oC Αθήνα

Υπόθεση Πανούση: “Να επιστρέψω στο Πανεπιστήμιο; Τρελάθηκες; Θα με σκοτώσουν”! Διάλογοι “φωτιά”

Υπόθεση Πανούση: “Να επιστρέψω στο Πανεπιστήμιο; Τρελάθηκες; Θα με σκοτώσουν”! Διάλογοι “φωτιά”

– Ανεξέλεγκτες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση με τις καταγγελίες του Γιάννη Πανούση για απειλές της ζωής του
– Ο πρώην υπουργός τονίζει σε νέους διαλόγους πως σκοπεύει να μην επιστρέψει ποτέ στο Πανεπιστήμιο
– Αντιθέτως, θα συνταξιοδοτηθεί και θα πει ό, τι παραπάνω έχει να πει στα βιβλία του!
– “Νονός” της νύχτας λέει σε συνομιλία που κατέγραψε ο κοριός της ΕΥΠ για τον Γιάννη Πανούση: “Θα του λιώσω το κεφάλι”!
– Μπλέκεται ακόμη περισσότερο το κουβάρι της υπόθεσης, μετά το έγγραφο “φωτιά” που εκθέτει τον Νίκο Παρασκευόπουλο και αποκαλύπτει πως εγκρίθηκαν για τον κ. Λάμπρου έξοδα μετακίνησης σιδηροδρομικώς από την Αθήνα στην Θεσσαλονίκη για υπηρεσιακούς λόγους!
– Τι είπε ο ίδιος ο Π. Λάμπρου μιλώντας στο newsit.gr

Ο ίδιος ο Γιάννης Πανούσης, με χθεσινή του δημοσίευση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook έστελνε το μήνυμα πως δεν φοβάται και πως θεωρεί χρέος του τις αποκαλύψεις στις οποίες προέβη. Οι νέες αποκαλύψεις, ωστόσο, συνηγορούν προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Σε νέους διαλόγους που παρουσιάστηκαν από το mega, ο Γιάννης Πανούσης φαίνεται πως πράγματι φοβάται για την ζωή του, αφού υποστηρίζει πως δεν σκέφτεται καν το ενδεχόμενο να επιστρέψει ως καθηγητής στο Πανεπιστήμιο των Αθηνών, θέση την οποία κατείχε επί σειρά ετών πριν την υπουργοποίησή του.

Την ίδια ώρα, μία άλλη πτυχή της υπόθεσης που θεωρείται “κλειδί”, είναι η εμπλοκή του Παναγιώτη Λάμπρου. Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, υποστήριξε σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή πως ο κ. Παναγιώτης Λάμπρου δεν είναι από το τέλος του καλοκαιριού μετακλητός υπάλληλος του υπουργείου του.

Ωστόσο λίγη ώρα, ένα έγγραφο “φωτιά” ήρθε να διαψεύσει και να εκθέσει τον υπουργό. Όπως αποδεικνύεται στο έγγραφο με ημερομηνία 30 Οκτωβρίου 2015, το οποίο αναρτήθηκε στην Διαύγεια, εγκρίθηκαν για τον κ. Λάμπρου έξοδα μετακίνησης σιδηροδρομικώς από την Αθήνα στην Θεσσαλονίκη για υπηρεσιακούς λόγους!

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

Η απάντηση του υπουργείου, ήταν πως η εργασιακή σχέση του Πάνου Λάμπρου με το υπουργείο υπό την ιδιότητά του ως μετακλητού υπαλλήλου έχει λήξει από τις 28/8/2015.

Στη συνέχεια η ανακοίνωση αναφέρει ότι ο κ. Λάμπρου, «μετέχει όμως αμισθί σε ομάδα εργασίας που έχει ως στόχο την ανάπτυξη δομών υγείας στο σωφρονιστικό σύστημα και το έργο της οποίας ολοκληρώνεται στις 31/12/2015».

Ακούστε εδώ όλα όσα αποκάλυψε αποκλειστικά στο newsit.gr ο Παναγιώτης Λάμπρου για τις καταγγελίες Πανούση πως στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είχαν επαφές με φυλακισμένα στελέχη των Πυρήνων της Φωτιάς!

Οι συνταρακτικοί διάλογοι του Γιάννη Πανούση

Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος του Γιάννη Πανούση με έναν βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος έγινε σε ανύποπτο χρόνο και χωρίς να έχει πυροδοτηθεί η “βόμβα” της υπόθεσης Πανούση. Όπως αποκάλυψε το mega, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ρώτησε τον πρώην υπουργό αν σκοπεύει να επιστρέψει στο Πανεπιστήμιο.

Εκείνος διερωτήθηκε αν… έχει τρελαθεί και τον διαβεβαίωσε πως δεν σκέφτεται καν αυτό το ενδεχόμενο, λέγοντας πως “αν γυρίσω πίσω θα με σκοτώσουν. Θα πάρω σύνταξη και από εδώ και πέρα ό, τι είναι να πω θα το γράψω στα βιβλία μου”!

Το μυστικό ραντεβού Πανούση – Παρασκευόπουλου – Λάμπρου

Οι αποκαλύψεις όμως δεν σταματούν εδώ. Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του mega, αποκαλύφθηκε και ένα μυστικό ραντεβού μεταξύ των κ.κ. Παρασκευόπουλου, Λάμπρου και Πανούση, όταν ο τελευταίος είχε μάθει για τις συνομιλίες του κ. Λάμπρου με τα φυλακισμένα στελέχη. Στο ραντεβού αυτό, ο Νίκος Παρασκευόπουλος διαβεβαίωσε τον Γιάννη Πανούση πως η κυβέρνηση έχει πάρει τα μέτρα της και πως δεν πρέπει να ανησυχεί.

Θα του λιώσω το κεφάλι“. Αυτή η φράση ειπώθηκε από “νονό” της νύχτας και αναφέρονταν στον Γιάννη Πανούση, ενώ έχει καταγραφεί από τον κοριό της ΕΥΠ.

Την ίδια ώρα και σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ο Γιάννης Πανούσης έχει δώσει έναν φάκελο στις εισαγγελικές αρχές σχετικά με τις καταγγελίες του για επαφές στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με φυλακισμένα μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς. Ο φάκελος αυτός περιέχει συνομιλίες σχετικά με τις φυλακές τύπου Γ’ και ειδικά την περίοδο Μάρτιος, Απρίλιος, Μάιος του 2015, ξεκινώντας από την κατάληψη της Νομικής.

Ο πρώην υπουργός αποκάλυψε ότι οι πληροφορίες αυτές, που είχαν έρθει σε γνώση του όταν ήταν υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μπορούν να στοιχειοθετηθούν απόλυτα τόσο από την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας όσο και της ΕΥΠ, ενώ ακόμη υπογράμμισε πως είχε ζητήσει από τον ίδιο τον αρχηγό της ΕΥΠ, Γιάννη Ρουμπάτη, να ενημερώσει λεπτομερώς και προσωπικά τον πρωθυπουργό για την υπόθεσή του και τις απειλές που δεχόταν

Οι διάλογοι του ραντεβού

Στο ραντεβού που προαναφέραμε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού, ειπώθηκαν οι παρακάτω διάλογοι:

Πανούσης: “Τα πράγματα εξελίσσονται άσχημα. Είναι πολύ σοβαρά. Δεν έχω αμφιβολία ότι αυτά τα χαρτιά της ΕΥΠ δεν κυκλοφορούν μόνο στα γραφεία υπουργών”.
Παρασκευόπουλος: “Γιάννη δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Όλα γίνονται όπως πρέπει”.
Πανούσης: “Αυτοί όμως οι κρατούμενοι και όσοι δικοί τους είναι έξω, χρησιμοποιούν τις συνομιλίες και με στοχοποιούν”.
Παρασκευόπουλος: “Σου επαναλαμβάνω ότι όλα γίνονται όπως πρέπει. Κανείς δεν διαπραγματεύεται νομοθετήματα ή πολιτικές αποφάσεις”.

Παράπονα Μαξίμου στην ΕΥΠ!

Σύμφωνα πάντα με το mega, συνεργάτης του Πρωθυπουργού από το Μαξίμου, επικοινώνησε με τον διοικητή της ΕΥΠ, Γιάννη Ρουμπάτη και διαμαρτυρήθηκε εντόνως σχετικά με τις παρακολουθήσεις τηλεφωνικών συνδιαλέξεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Στέλεχος Μαξίμου: “Τι πράγματα είναι αυτά; Η ΕΥΠ παρακολουθεί τα τηλέφωνα πολιτικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ; Δεν ελέγχουμε τίποτα εκεί;”,
Διοικητής ΕΥΠ: “Η ΕΥΠ παρακολουθεί με άδεια εισαγγελέα, υπόπτους για τρομοκρατία και κρατούμενους για τρομοκρατία. Αν κάποιος, ο οποιοσδήποτε, καλέσει έναν από τους υπόπτους ή δέχεται κλήσεις από αυτόν, τότε και η δική του τηλεφωνική συνδιάλεξη καταγράφεται”.

Συνομιλές “φωτιά” στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ με μέλος των “Πυρήνων”

Όπως μετέδωσε το mega, ο Γιάννης  Πανούσης αποκάλυψε και διαλόγους που είχαν γίνει μεταξύ στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και μελών των Πυρήνων της Φωτιάς. Ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα:

Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ: “Θα τα δούμε όλα. Θα τα δούμε νομοθετικά: Σάββα Ξηρό, DNA, αποφυλακίσεις, όλα”.
Μέλος των Πυρήνων: “Τίποτα δεν κάνετε ακόμα”.
Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ: “Δεν είμαστε μόνο εμείς, υπάρχει και ο «υπερυπουργός» και αυτός δεν είναι δικός μας”.
Μέλος των Πυρήνων: “Καλά κάναμε τότε και του βάλαμε βόμβα”

Σε έναν άλλο διάλογο, το ηγετικό μέλος των Πυρήνων ακούγεται να λέει στο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ: “Μας κοροϊδέψατε ρε! Τί ήταν αυτό που κάνατε; Ηταν αυτά που είχαμε πει; Μας κοροϊδέψατε!“.

“Γιατί δεν διαψεύδεις;”

Μέσα σε όλα κι ενώ αυξάνονταν οι αναρτήσεις σε γνωστές σελίδες του αντιεξουσιαστικού χώρου εναντίον του Γιάννη Πανούση, με αποκορύφωμα μάλιστα  πληροφορίες πως ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας έκαναν επέμβαση σε κελιά κρατουμένων, ο τότε αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη τηλεφώνησε στον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρακευόπουλο.

Πανούσης: “Γιατί δεν διαψεύδεις ότι μπήκε η ΕΛΑΣ στα κελιά;”
Παρασκευόπουλος: “Να διαψεύσω ανύπαρκτο γεγονός;”
Πανούσης: “Μα… μπήκα; Δεν μπήκα. Και εάν έμπαινα, δεν θα είχα πάρει την άδειά σου;”
Παρασκευόπουλος: “Γιάννη, το Μαξίμου και ο Πρωθυπουργός θέλουν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους. Λάβε το υπόψιν σου”.

Γιατί μίλησε τώρα ο Πανούσης

Απαντώντας στις επικρίσεις σχετικά με το ότι επέλεξε την τωρινή περίοδο για να προχωρήσει στις αποκαλύψεις, ο Γιάννης Πανούσης απαντά: “Πότε να μιλήσω; Τον Μάιο ή τον Ιούνιο που η χώρα πάλευε με την χρεοκοπία; Τον Ιούλιο με το δημοψήφισμα; Τον Αύγουστο που διασπάστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ ή τον Σεπτέμβριο με τις εκλογές; Αν μιλούσα μετά τις εκλογές θα έλεγαν ότι το κάνω γιατί ο Τσίπρας δεν με έκανε υπουργό“.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε