Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Υπόθεση Πανούση: Οι απόρρητοι διάλογοι του Λάμπρου με τους Πυρήνες της Φωτιάς

Υπόθεση Πανούση: Οι απόρρητοι διάλογοι του Λάμπρου με τους Πυρήνες της Φωτιάς

Συνομιλίες του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Λάμπρου με ποινικούς,αλλά και με τρομοκράτες των Πυρήνων της Φωτιάς βρίσκονται μέσα στους φακέλους που κατέθεσε στον εισαγγελέα ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιάννης Πανούσης. 

Το Βήμα της Κυριακής αποκαλύπτει το διάλογο που είχε ο Πάνος Λάμπρου με τον Βασίλη Στεφανάκο, ο οποίος εκτίει ποινή κάθειρξης ως αρχηγικό στέλεχος του συνδικάτου του εγκλήματος.

Ο Βασίλης Στεφανάκος φαίνεται να διαμαρτύρεται στο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ για την τοποθέτηση του Γιάννη Πανούση στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, ενώ χαρακτηρίσει τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλο “άχρηστο”.
“Στεφανάκος: Με αυτόν που βάλατε εκεί δεν θα βγάλουμε άκρη
Λάμπρου: Δεν έχει αρμοδιότητα. Την αρμοδιότητα την έχει ο δικός μου
Στεφανάκος: Ούτε αυτός θα κάνει κάτι. Αυτός είναι άχρηστος, δεν τον υπολογίζουμε”, είναι ένας απο τους διαλόγους που αποκαλύπτει η εφημερίδα.

“Μπορούμε να κάνουμε την Αθήνα να χοροπηδάει”

Από τους διαλόγους που δημοσιεύει το Βήμα της Κυριακής αποκαλύπτεται πως ο Πάνος Λάμπρου συνομιλούσε και με τον Γεράσιμο Τσάκαλο, κρατούμενο για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς.

 Ο Γεράσιμος Τσάκαλος, κατά τη συνομιλία, αποκαλύπτει ότι πίσω από την κατάληψη στην Πρυτανεία, τον περασμένο Απρίλιο βρίσκονταν οι Πυρήνες της Φωτιάς και ότι αποχώρησαν σε ένδειξη καλής θέλησης προς την κυβέρνηση. “Εμείς ό,τι σας υποσχεθήκαμε το κάνουμε. Εσείς δεν είστε εντάξει” εμφανίζεται να λέει ο Γ. Τσάκαλος στον Π. Λάμπρου. “Εμείς είπαμε ότι θα φύγουμε από την Πρυτανεία και φύγαμε αφήνοντας εκεί μόνο 12 άτομα. Προσέξετε, όμως, και να το πεις στους δικούς σου: Μπορούμε να κάνουμε την Αθήνα να χοροπηδάει”.

“Να καταλάβουμε τη Βουλή!”

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, έχει καταγραφεί μία συνομιλία μεταξύ του Γ.Τσάκαλου και του Ν. Μαζιώτη, πιθανότατα μετά την επίσκεψη μελών της ομάδας “Ρουβίκωνας” στο προαύλιο του Κοινοβουλίου.
“Πρέπει να χτυπήσουμε στη Βουλή. Δεν φυλάσσεται καλά. Μπορούμε να την καταλάβουμε”, εμφανίζεται να λέει ο Μαζιώτης, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αλλά ο Τσάκαλος τον αποθαρρύνει :”Είσαι τρελός; Αυτό που λες είναι επίθεση αυτοκτονίας”.

Πηγή: Βήμα της Κυριακής

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε