Πολιτική

«Άδειασμα» Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ – Πήρε πίσω τις υπογραφές για προανακριτική – «Δεν επιτρέπονται μικροκομματικά παιχνίδια από κανέναν στο έγκλημα των Τεμπών»

Οργισμένη αντίδραση από την Κουμουνδούρου που δεν θα δει την πρότασή της να συζητείται στη Βουλή

Σε σήριαλ εξελίχθηκε η υπόθεση της συλλογής υπογραφών προκειμένου να συγκεντρώσει ο ΣΥΡΙΖΑ τον απαιτούμενο αριθμό για να καταθέσει αίτημα στη Βουλή για την συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής για τα Τέμπη.

Νωρίτερα σήμερα (05/06/25) ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοίνωσε ότι οι βουλευτές που πρόσκεινται στο κόμμα του παίρνουν πίσω τις υπογραφές τους που είχαν βάλει στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα οι υπογραφές αυτές «μεταφέρονται» στο αίτημα που υποβάλλουν οι συγγενείς των θυμάτων το οποίο δημοσιοποίησε η Μαρία Καρυστιανού.

Η Μαρία Καρυστιανού με το κείμενο το οποίο πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή, ζητείται μεταξύ άλλων να διερευνηθεί η κατηγορία της εσχάτης προδοσίας για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και άλλα 10 πολιτικά πρόσωπα.

Δημιουργήθηκε μια αναστάτωση από την απόφαση αυτή των βουλευτών Κασσελάκη και για τον λόγο αυτό συνεδρίασε η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής η οποία τελικά αποφάνθηκε ότι μπορούν να αποσυρθούν οι υπογραφές.

Πηγές στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την εξέλιξη αυτή ανέφεραν: «Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και η Κοινοβουλευτική του Ομάδα κατέθεσε από το Σάββατο δημόσια, με τους 26 Βουλευτές του, την πρότασή του για τη συγκρότηση Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης, ώστε να διερευνηθούν ενδεχόμενα αδικήματα για το έγκλημα των Τεμπών και την επιχείρηση συγκάλυψής του, για όσους εμπλέκονται, όσο ψηλά και αν βρίσκονται. Ακόμα και για τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη».

Και συνεχίζουν: «Η πρότασή μας προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας και εκφράζει την απαίτηση της κοινωνίας για Δικαιοσύνη και Αλήθεια. Και είναι μία πλήρως τεκμηριωμένη νομικά πρόταση βάσει της δικογραφίας. Απόδειξη αυτού ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποκάλυψε ότι η δικογραφία είναι ενιαία για τη σύγκρουση και το μπάζωμα».

Καταλήγουν με αιχμές εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη αναφέροντας ότι: «Τα ήξεις αφήξεις και η επικοινωνιακή εκμετάλλευση του θέματος αυτού που απασχολεί όλη την κοινωνία δεν αντιστοιχούν στην υποχρέωση που έχουμε απέναντι στην κοινωνία και στην αλήθεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι το μόνο κόμμα που είχε την επάρκεια και τη βούληση να ανταποκριθεί με σοβαρότητα στην ευθύνη έναντι του δικαίου και των πολιτών.

Όποιος δεν ανταποκρίνεται σε αυτή την υποχρέωση αναλαμβάνει και την ευθύνη. Είναι κρίσιμες οι στιγμές. Δεν επιτρέπονται μικροκομματικά παιχνίδια από κανέναν στο έγκλημα των Τεμπών».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ώρα αποκαλύψεων για τον Αλέξη Τσίπρα: Πρώην υπουργοί και τεχνοκράτες στο επιστημονικό συμβούλιο – Χουλιαράκης, Τζήμητρα, Λάλη και Γαβρόγλου ανάμεσά τους
Πλέον όλοι αντιλαμβάνονται ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει σκοπό να προχωρήσει στην δημιουργία ενός κόμματος ομπρέλα για τα κόμματα που επιθυμούν να συνεργαστούν μαζί του
O Αλέξης Τσίπρας 24
Μητσοτάκης και Δένδιας στέλνουν μήνυμα ενότητας και ετοιμάζουν αλλαγές στον Άγνωστο Στρατιώτη – Προκήρυξη διαγωνισμού για την ανάδειξη του Μνημείου
Η παρουσία της Αστυνομίας υπήρξε διακριτική την 28η Οκτωβρίου στο Σύνταγμα την ημέρα της παρέλασης, όπως και τις προηγούμενες, μετά την ψήφιση της τροπολογίας και ο στόχος να μη δυναμιτιστεί το κλίμα επιτεύχθηκε
O Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Νίκος Δένδιας 63
Άδωνις Γεωργιάδης για Ζωή Κωνσταντοπούλου: Απαίσια ύπαρξη, είναι ό,τι πιο τοξικό και κακό έχει περάσει από τη Βουλή
«Μίσος, τοξικότητα, συνωμοσιολογία, προς όλους όσους δεν την προσκυνούν» - «Σήμερα κατηγόρησε την κα Λιάνα Κανέλη ότι έκανε "καριέρα" επί Χούντας ενώ ήταν 13 ετών»
Ο Άδωνις Γεωργιάδης
42
Ζωή «ποδήλατο»: Καβγάδες Κωνσταντοπούλου με Κανέλλη, Γεροβασίλη και Άδωνι στη Βουλή - «Θέλετε ένα κράτος με βασιλιά τον Μητσοτάκη και βασιλοπούλα την Ντόρα Μπακογιάννη»
Εκτός από την σύγκρουση με την Λιάνα Κανέλλη η Ζωή Κωνσταντοπούλου επιτέθηκε και στην αντιπρόεδρο της Βουλής, Όλγα Γεροβασίλη
Ζωή Κωνσταντοπούλου
34
Ζωή Κωνσταντοπούλου – Λιάνα Κανέλλη: Άγρια κόντρα στη Βουλή – «Επί Χούντας έκανε καριέρα», «το 1967 ήμουν 13 ετών ουαί ουαί ουαί»
«Δεν επιτρέπω σε καμία κυρία Κανέλλη να θέτει σε αμφισβήτηση την δικιά μου πορεία» είπε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, με τη βουλευτή του ΚΚΕ να απαντάει πως «κανείς δεν μπορεί να συκοφαντήσει την κυρία Κωνσταντοπούλου παραπάνω από ότι η ίδια τον εαυτό της»
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου και η Λιάνα Κανέλλη μετά το φραστικό επεισόδιο στη Βουλή
21
ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Συνειδητή επιλογή συγκάλυψης η μη άμεση κλήτευση Ξυλούρη και Σεμερτζίδου
«Η άμεση κατάθεσή τους είναι απαραίτητη τόσο για την αποκάλυψη της αλήθειας όσο και για τη διασφάλιση ότι η επιτροπή δεν θα στερηθεί κρίσιμα στοιχεία που θα φωτίσουν το σύστημα πληρωμών του ΟΠΕΚΕΠΕ»
Συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ