Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Έκκληση στους γιατρούς να μην ακολουθήσουν την προτροπή του ΠΙΣ – «Θα ταλαιπωρήσουν τους ασθενείς»

«Αυτή η προτροπή του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου εάν τελικά επιτύχει και ακολουθηθεί θα έχει μια τρομακτική ταλαιπωρία των ασθενών», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Στην ανταπόκριση των ιδιωτών γιατρών στα νοσοκομεία της περιφέρειας που υπάρχει πρόβλημα εφημεριών, μετά από πρόσκληση του υπουργείου Υγείας, αλλά και στην απόφαση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) για αποχή από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ACTION 24.

«Η πρωτοβουλία του υπουργείου Υγείας έχει απολύτως δικαιωθεί. Ξεκινήσαμε μια προσπάθεια να λύσουμε ένα χρονίζων θέμα σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας που είχαν κενά στις εφημερίες τους. Με την πρωτοβουλία μας πλέον καλύφθηκαν όλα και ήρθαν πολλοί ιδιώτες γιατροί εθελοντικά, χωρίς να χρειαστεί να εφαρμόσουμε καμία τέτοια διάταξη.

Και στην Ξάνθη, και στην Δράμα, και στην Κοζάνη, και στην Σπάρτη και αλλού ιδιώτες γιατροί δήλωσαν την πρόθεσή τους να αναλάβουν εφημερίες στα δημόσια νοσοκομεία. Άρα, αυτό που θέλαμε να πετύχουμε υπέρ των ασθενών και υπέρ του δημοσίου συστήματος το έχουμε ήδη πετύχει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Υγείας ευχαρίστησε τους γιατρούς που με αίσθημα ευθύνης – όπως είπε – έσπευσαν να ανταποκριθούν στην κραυγή αγωνίας του Υπουργείου Υγείας. Σε όλο αυτό το θετικό κλίμα, έχουμε δυο αρνητικές εξαιρέσεις, είπε ο υπουργός Υγείας :«Η μια είναι η Κως, στην οποία ακόμα δεν έχουμε βρει λύση, είμαι αισιόδοξος όμως ότι και εκεί τελικά θα έχουμε μια μεγάλη πρόοδο, και έχουμε και την πολύ σκληρή αντίδραση των συνδικαλιστών, κυρίως του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου».

Μιλώντας για την απόφαση του Π.Ι.Σ. για αποχή από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση ο υπουργός Υγείας έκανε έκκληση στους γιατρούς να μην ακολουθήσουν αυτή την προτροπή.

«Γιατί αυτή η προτροπή του Π.Ι.Σ. εάν τελικά επιτύχει και ακολουθηθεί θα έχει μια τρομακτική ταλαιπωρία των ασθενών. Εάν ένας ασθενής πάει σήμερα σε ένα γιατρό και του πει “δεν σου κάνω ηλεκτρονική συνταγογράφηση και στη δίνω έγχαρτη”, έχει τις εξής επιλογές: Ή να πάει στο φαρμακείο με το χαρτί και άρα να πληρώσει όλα τα φάρμακα από την τσέπη του γιατί δεν μπορεί να εκτελεστεί έγχαρτη συνταγή ή θα πρέπει να πάει σε μια δημόσια δομή να του τη γράψει κάποιος ως άυλη συνταγογράφηση», είπε χαρακτηριστικά .

Αυτό είναι ταλαιπωρία για τον ασθενή, είπε εμφατικά τονίζοντας πως ο Π.Ι.Σ. με την δράση του αυτή δεν στρέφεται κατά του υπουργού, στρέφεται κατά των ασθενών. «Πάνε να ταλαιπωρήσουν τους ασθενείς ενώ η υπουργική απόφαση δεν θα εκδοθεί αφού το πρόβλημα πλέον έχει ουσιαστικά λυθεί. Πιστεύω ειλικρινά ότι αυτή η ακραία συνδικαλιστική έκκληση του Π.Ι.Σ. δεν θα έχει παρά μηδενική ανταπόκριση από τους γιατρούς».

Για το περιστατικό λεκτικής βίας από τον Παύλο Πολάκη σε βάρος συνεργάτιδάς του, στη Βουλή,είπε: «Ήταν ένα πάρα πολύ βαρύ περιστατικό διότι εμείς οι βουλευτές σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που εργάζονται για εμάς, ενέχουμε τη θέση του εργοδότη. Στην πραγματικότητα αυτό που έκανε εχθές ο κύριος Πολάκης είναι το αρχέτυπο του bullying του κακού εργοδότη στον εργαζόμενο.

Ένας εργοδότης, εν προκειμένω ο βουλευτής Χανίων, επιτίθεται λεκτικά σε μια κυρία η οποία εκείνη την ώρα εργάζεται και της επιτίθεται με τέτοιο τρόπο που εκείνη βάζει τα κλάματα και δεν μπορεί να του απαντήσει γιατί δεν έχει το δικαίωμα του λόγου.

Δεν υπάρχει κάτι που να δικαιολογεί ότι ένας άνδρας, ένας βουλευτής, ένας ανώτερος ιεραρχικά σε ένα σώμα να μπορεί να πει σε έναν εργαζόμενο «δεν μου αρέσει η φάτσα σου». Πιστεύω ότι στην κοινωνία μας το «δεν μου αρέσει η φάτσα του άλλου», το έχουμε αφήσει πίσω μας πια», είπε κλείνοντας ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σοφία Ζαχαράκη από Ιεροσόλυμα: Η Ελλάδα θα χρηματοδοτήσει την αναβάθμιση του Πανίερου Ναού της Αναστάσεως – Αναβίωση της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού
Η υπουργός,συναντήθηκε και με τον Πατριάρχη, όπου εξέφρασε τη βούληση της Ελληνικής Κυβέρνησης να στηρίξει εμπράκτως το Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων
Η Σοφία Ζαχαράκη στα Ιεροσόλυμα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ψήφισε μαζί με το γιο του στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ: «Γέμισαν οι κάλπες»
«Η παράταξη η οποία στηρίζει την μεγάλη μεσαία τάξη κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να αντιμετωπίσει το μεγάλο πρόβλημα της ακρίβειας», τόνισε ο πρωθυπουργόε
Κυριάκος Μητσοτάκης
6
Κυριάκος Μητσοτάκης: Αύριο, Δευτέρα, η ενίσχυση των 250 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους – Καταβάλλεται νωρίτερα του προγραμματισμένου
«Θα είναι η πρώτη μιας σειράς αυξήσεων που θα δουν στα εισοδήματά τους, καθώς από τον Ιανουάριο θα δουν αύξηση στις αποδοχές τους τόσο λόγω της μείωσης των φορολογικών συντελεστών»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 204
Τέμπη: Τον Δεκέμβριο οι απολογίες Τριαντόπουλου, Αγοραστού και των υπολοίπων 6 κατηγορουμένων για το «μπάζωμα»
Αναμένεται να δώσουν εξηγήσεις για λάθη και παραλείψεις στο σημείο της τραγωδίας, τις κρίσιμες πρώτες ώρες μετά το δυστύχημα, που είχε ως αποτέλεσμα να αλλοιωθεί ο χώρος και να χαθούν κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία
Τέμπη
Τελευταία προδημοσίευση για την «Ιθάκη» του Αλέξη Τσίπρα - «Υπέγραψα έναν επώδυνο συμβιβασμό, αλλά έθεσα τα θεμέλια για οριστική έξοδο από τα Μνημόνια»
«Το “Μύθοι και Αλήθειες” είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο με ιδιαίτερη σημασία. Η ουσία όσων περιγράφω σε αυτό το κεφάλαιο, ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που με παρακίνησαν να γράψω την “Ιθάκη”»
Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα 21