Δευτέρα, 26 Φεβ.
13oC Αθήνα

Άδωνις Γεωργιάδης: Νέα κόντρα για την «επιτυχία» της απεργίας – Παφίλης: Θα σας κάνουμε ρόμπα

Άδωνις Γεωργιάδης: Νέα κόντρα για την «επιτυχία» της απεργίας – Παφίλης: Θα σας κάνουμε ρόμπα
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΝΤΙΜΕ

«Ο μόνος συνδικαλιστικός φορέας που πράγματι έχει να παρουσιάσει σήμερα συνδικαλιστική δράση και κάποια σχετική απεργιακή επιτυχία είναι το ΠΑΜΕ. Κανένας άλλος» ανέφερε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης, για την επιτυχία των απεργιακών κινητοποιήσεων κατά του νομοσχεδίου.

Ο υπουργός αμφισβήτησε τις αναφορές που έκανε ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΚΚΕ Νίκος (Πάκος) Έξαρχος ότι «το μεγαλύτερο εμφιαλωτήριο νερού όχι των Ιωαννίνων αλλά όλης της Ευρώπης, με τις καλοπληρωμένες δουλειές και την υποδειγματική εργοδοσία – όπως μας είπε ο πρωθυπουργός κατά την πρόσφατη επίσκεψη που είχε κάνει εκεί – λίγους μήνες μετά οι εργαζόμενοί του εξέδωσαν ομόφωνη ανακοίνωση που ζητούσαν καλύτερους μισθούς, συλλογική σύμβαση εργασίας και ποτέ εργασία την Κυριακή και σήμερα απέργησαν όλοι οι εργαζόμενοί του εργοστασίου».

Ειδικότερα, ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε πως «την απεργία της ΑΔΕΔΥ από το σύνολο των 350.000 εργαζόμενων την ακολούθησαν μόλις 100 εργαζόμενοι, στην ΟΙΕΛΕ σε 9.000 εργαζόμενους έχουν απεργήσει 30 εκπαιδευτικοί». Ανέφερε ότι «μετά την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ επικοινώνησα εγώ ο ίδιος με τον Σύνδεσμο Τροφίμων και Ποτών Ελλάδας για να μάθω εάν λειτούργησαν τα εργοστάσια σε όλη την επικράτεια. Όλα λειτούργησαν μια χαρά. Μόνο τα ο εργοστάσιο της Coca Cola, της 3Ε είναι που είχε μια σχετική επιτυχία η απεργία».

Για τα εργοστάσια φυσικού νερού των Ιωαννίνων που ανέφερε ο βουλευτής του ΚΚΕ, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «στο εργοστάσιο της ΒΙΚΟ, πήγατε στις 6 με 8 το πρωί και κλείσατε την είσοδο και μετά φύγατε και λειτούργησε κανονικά το εργοστάσιο. Στο δε εργοστάσιο του κ. Χήτου “ΖΑΓΟΡΙ” αυτό που έχει γίνει είναι ότι το ΠΑΜΕ έχει φτιάξει εφέτος τον Ιούνιο σωματείο με 100 μέλη.

Όταν λέτε 100% επιτυχία, εννοείτε τα 100 δικά σας μέλη, οι υπόλοιποι εργάστηκαν. Πτώση λειτουργίας του εργοστασίου που λέτε ότι είχε σήμερα είναι 10% στην παραγωγή. Αυτή ήταν η επιτυχία σας, για αυτό μιλάμε. Εάν νομίζετε ότι από την απεργία που κάνατε σήμερα τρέμουν οι βιομήχανοι κάνετε λάθος».

Παφίλης: Θα σας κάνουμε ρόμπα

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης απάντησε στον υπουργό ότι «με αυτά που λέτε, θα σας κάνουμε ρόμπα, γιατί χρησιμοποιείτε τα στοιχεία που χρησιμοποίησε η ΔΑΠ στα Πανεπιστήμια για να αποδείξει ότι ήταν πρώτη δύναμη αλλά τελικά πρώτη ήταν η Πανσπουδαστική και δεν το καταπίνετε».

Ο κ. Παφίλης είπε ότι «εσείς μιλάτε με τους εργοδότες γιατί δυστυχώς αυτά είναι τα ιδεολογικά αφεντικά σας» και πρόσθεσε «η εταιρεία ΜΙΜΙΚΟΣ είχε συμμετοχή στην απεργία 100%, «Κελαϊδίτης» συμμετοχή 100%. «Ζαγόρι» 100%», όπως και πάρα πολλές άλλες εταιρείες τροφίμων όπου κατά μέσο όρο η συμμετοχή ήταν πάνω από 80% και θα αναφέρω όλα τα στοιχεία αύριο στην ομιλία μου» και προκάλεσε τον κ. Γεωργιάδη «να αναφέρει εάν μπορεί να υποστηρίξει ότι δεν έκλεισε κανένα εργοστάσιο».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις