Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Θα μετακινηθούν και γιατροί στα νοσοκομεία!

Μπορεί το ιατρικό προσωπικό να μην μπει σε καθεστώς κινητικότητας, πολλοί γιατροί όμως θα αλλάξουν θέση εργασίας, όπως προανήγγειλε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Εσωτερικές μετακινήσεις και γιατρών αναμένεται να υπάρξουν το επόμενο διάστημα καθώς ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης υπογράμμισε πως το ιατρικό προσωπικό μπορεί να μην μπει σε κινητικότητα και κατ επέκταση σε διαθεσιμότητα, αλλά θα μετακινηθεί εσωτερικά στα νοσοκομεία.

Ο υπουργός Υγείας επεσήμανε ότι σε καθεστώς κινητικότητας θα μπούνε μόνο νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό και συμπλήρωσε ότι ο αριθμός των εργαζομένων που θα τεθεί σε κινητικότητα θα είναι το πολύ 1250

Ο υπουργός Υγείας επεσήμανε ότι σε καθεστώς κινητικότητας θα μπούνε μόνο νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό και συμπλήρωσε ότι ο αριθμός των εργαζομένων που θα τεθεί σε κινητικότητα θα είναι το πολύ 1250 ενώ δεν αποκλείεται ο αριθμός να είναι μικρότερος και να περιορισθεί στα 1050 άτομα.

Τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιούνται στο υπουργείο Υγείας συνεχείς συσκέψεις για το θέμα της κινητικότητας παρουσία όχι μόνο του υπουργού Υγείας αλλά και των αρμόδιων περιφερειαρχών οι οποίοι και παραθέτουν όλα τα στοιχεία για το προσωπικό.

Πάντως σε πρώτη φάση τα νοσηλευτικά ιδρύματα που θα περιορίσουν τις υπηρεσίες τους και θα μεταφέρουν ή θα κλείσουν τις κλινικές τους αναμένεται να διατηρήσουν κάποιες κλίνες νοσηλείας

Τα στελέχη του υπουργείου επιχειρούν να λύσουν τις γραφειοκρατικές διαδικασίες ώστε η κινητικότητα να γίνει σε μικρό χρονικό διάστημα. Στο πλαίσιο αυτό γίνεται προγραμματισμός και για το πώς θα γίνει η πιθανή μεταφορά ασθενών εάν υπάρχουν σε νοσοκομείο το οποίο θα αλλάξει χαρακτήρα, όπως επεσήμανε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Πάντως σε πρώτη φάση τα νοσηλευτικά ιδρύματα που θα περιορίσουν τις υπηρεσίες τους και θα μεταφέρουν ή θα κλείσουν τις κλινικές τους αναμένεται να διατηρήσουν κάποιες κλίνες νοσηλείας ώστε η μετάβαση να γίνει ομαλά.

Περισσότερα στο Iatropedia.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Πηγαδάκια», αμήχανα χαμόγελα αλλά και «καρφιά» στη δεξίωση στο Προεδρικό για τα 51 χρόνια της Μεταπολίτευσης
«Είναι πολύ δύσκολο να προσποιούμαστε ότι συναντιόμαστε κοινωνικά και χαλαρά με συνομιλητές που μας κατηγορούν με απαξιωτικούς και χυδαίους χαρακτηρισμούς» είπε ο πρωθυπουργός στους δημοσιογράφους
Δεξίωση στο Προεδρικό
66
Νίκος Δένδιας: Τέλος η θητεία σε Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία – Αυξάνεται ο μισθός των οπλιτών σε 50 με 100 ευρώ
Ο κ. Δένδιας ανακοίνωσε τη συγχώνευση 45 στρατοπέδων, επισημαίνοντας ότι «μόνο η κατάργηση της 1ης Στρατιάς, μας δίνει 30.000 ανθρωποώρες εξοικονόμηση τον μήνα»
O Νίκος Δένδιας 141