Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: «Το πρόβλημα με τα ράντζα στο “Αττικόν” θα λυθεί αφού ολοκληρωθούν τα ΤΕΠ »

Μέσα από μία ανάρτησή του στα social media, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στο φλέγον ζήτημα με την έλλειψη ράντζων στο νοσοκομείο «Αττικόν».

Το πρόβλημα με τα ράντζα στο «Αττικόν» είναι γνωστό και απασχολεί το Υπουργείο Υγείας, αναφέρει στην ανάρτησή του ο  Άδωνις Γεωργιάδης. Ο υπουργός Υγείας θέλησε να απαντήσει στα δημοσιεύματα των προηγούμενων ημερών αναφορικά με την κατάσταση της εφημερίας του νοσοκομείου με την ανάπτυξη ράντζων.

Αναλυτικότερα έγραψε στη μακροσκελή ανάρτησή του:

«Επειδή «ξαφνικά θυμήθηκαν» κάποιοι το πρόβλημα με τα ράντζα στο Νοσοκομείο “Αττικόν”, ας τους πληροφορήσουμε για τα εξής. Ναι αν και τα ράντζα πλέον έχουν θεαματικά μειωθεί στο ΕΣΥ, ειδικά στο “Αττικόν” σε ορισμένες μέρες εφημερίας λόγω αθρόας προσελεύσεως εμφανίζονται και αρκετά ράντζα.

Στην πραγματικότητα λόγω της καλής του φήμης το Νοσοκομείο αυτό προσελκύει ασθενείς όχι μόνον από την Δυτική Αττική αλλά και από γειτονικούς νομούς».

Και συνεχίζει: «Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας έχουν εντοπίσει αυτο το πρόβλημα του συνωστισμού στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών και στα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης έχουμε συμπεριλάβει ένα πολύ μεγάλο έργο δημιουργίας νέων ΤΕΠ στο “Αττικόν”. Συγκεκριμένα από 1000 τ.μ. που είναι σήμερα τα ΤΕΠ του Νοσοκομείου αυτού τα μεγαλώνουμε σε έναν χώρο 5 φορές μεγαλύτερο 5.000 τ.μ.

Το έργο θα το εγκαινιάσουμε μετά το Πάσχα του 2025 και θα έχει παραδοθεί λίγο νωρίτερα. Εκτός όμως από το κτίριο έχουμε συμπεριλάβει ειδικό ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό ώστε να επιταχύνουμε πολύ την διαδικασία του τριάζ και των απαραίτητων διαγνωστικών εξετάσεων ώστε να επιταχυνθεί πολύ η ροή. Σε συνδυασμό με τους νέους τραυματιοφορείς που θα πάμε και στο “Αττικό” από το Πάσχα του χρόνο η εικόνα στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου αυτού θα είναι συγκλονιστικά διαφορετική. Σας παραθέτω μερικές εικόνες από το εργοτάξιο που κατασκευάζει τα νέα ΤΕΠ του “Αττικόν” σήμερα», καταλήγει.

Πηγή: Iatropedia.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Βορίδης για Καρυστιανού: Δεν είναι κατανοητή η ταυτότητά της, ψαρεύει σε θολά νερά όπως ο Βελόπουλος
Ο πρώην υπουργός άσκησε κριτική στα κόμματα δεξιότερα της ΝΔ και στάθηκε στις δεσμεύσεις για μετανάστευση και εμπόριο μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη–Ερντογάν στην Άγκυρα
Ο Μάκης Βορίδης
Νίκος Δένδιας από Σύνοδο Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ: Δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον Γκιουλέρ
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έθεσε στο επίκεντρο την ανάπτυξη νέων δυνατοτήτων και την αμυντική παραγωγή, παρουσιάζοντας την «Ατζέντα 2030» και την «Ασπίδα του Αχιλλέα»
Νίκος Δένδιας
Στη Βουλή τον Μάιο ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας
Ομόφωνα εγκρίθηκαν από τη Διάσκεψη των Προέδρων οι προσκλήσεις προς τον κ. Βαρθολομαίο για ομιλία στις 5 Μαΐου και προς τον Νίκο Χριστοδουλίδη, με την ακριβή ημερομηνία να οριστικοποιείται εντός του μήνα
Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος
Μαρινάκης για επεισόδιο με δημοσιογράφο: Μαθήματα κράτους δικαίου δεν δεχόμαστε από αυτούς που διαστρεβλώνουν την αλήθεια
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για «συκοφαντικές τοποθετήσεις με τον μανδύα του ερωτήματος» και διέψευσε σενάρια περί περιορισμού ερωτήσεων ή ανάκλησης διαπιστεύσεων
Ο Παύλος Μαρινάκης 9