Πολιτική

Αδύνατον να ελεγχθούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί για το Βατοπέδι!

Οι ελεγκτές της Τράπεζας της Ελλάδας που κλήθηκαν να ερευνήσουν λογαριασμούς που σχετίζονται με το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, σήκωσαν τα χέρια ψηλά!

Είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρουν την άκρη του νήματος στις «ιερές μπίζνες» του Εφραίμ. Κατά την ακρόαση τους από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, οι εμπειρογνώμονες δήλωσαν ουσιαστικά «αδυναμία» να ελέγξουν το σύνολο των τραπεζικών λογαριασμών, καθώς οι φάκελοι είναι ογκωδέστατοι!

Για να καταλάβουν οι βουλευτές το μέγεθος της δυσκολίας τους, ανέφεραν ένα παράδειγμα: σε λογαριασμούς που παρουσιάζουν κίνηση πάνω από 100.000 ευρώ, παρατηρήθηκαν πάνω από 7.000 εγγραφές!

Πάντως, όπως δήλωσαν, ο έλεγχος θα έχει συνέχεια και δεν θα σταματήσει στις 25 του Μάη, οπότε και η Εξεταστική Επιτροπή θα παραδώσει το πόρισμα της. Όπως είπαν, ο έλεγχος θα είναι διαρκής και κάθε φορά που θα προκύπτουν στοιχεία, θα τα στέλνουν στη Δικαιοσύνη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ξεμπλοκάρουν άμεσα 90.000 εκκρεμείς άδειες διαμονής - Όλα όσα αλλάζουν με το νέο νομοσχέδιο νόμιμης μετανάστευσης
Τέλος στις καθυστερήσεις και την γραφειοκρατεία επιχειρεί να βάλει το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου με το νέο νομοσχέδιο - Μέσα στα επόμενα 2 χρόνια θα έχουν ξεμπλοκάρει σχεδόν 200.000 εκκρεμείς άδειες
Μετανάστες 6
Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι αγρότες γνωρίζουν ότι οι παρεμβάσεις που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση έχουν ήδη ανακοινωθεί
«Tο πλαίσιο των παρεμβάσεων ορίζεται με σαφήνεια από τα δημοσιονομικά περιθώρια, τα οποία εξαντλήσαμε, την κοινωνική δικαιοσύνη και τους ευρωπαϊκούς κανόνες»
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με εκπροσώπους αγροτών και κτηνοτρόφων στο Μαξίμου 14
Μαρία Καρυστιανού: Το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα ποτέ δεν θα δώσει λύσεις – Δεν αντέχω να ξαναμπώ σε τρένο
«Το όνομα του κόμματος και η ημερομηνία των επίσημων ανακοινώσεων δεν έχουν οριστικοποιηθεί, διότι δεν είναι προσωπική απόφαση, θα είναι αποτέλεσμα μιας συλλογικής διαδικασίας στην οποία συμμετέχω ενεργά»
Μαρία Καρυστιανού 118
Ο Ντόναλντ Τραμπ προσκάλεσε Ελλάδα και Κύπρο στο «Συμβούλιο Ειρήνης» για τη Γάζα – Αναγνώριση του ρόλου που διαδραματίζουν οι δύο χώρες
Στο «Συμβούλιο Ειρήνης» προβλέπεται να συμμετέχουν 25 χώρες, ανάμεσά τους και κράτη που είχαν λάβει μέρος στη διεθνή συνάντηση στο Σαρμ Ελ Σέιχ
Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Χριστοδουλίδης