Πολιτική

Αγριος καβγάς στη Βουλή

Άγριος καβγάς βουλευτών της ΝΔ στους διαδρόμους του 1ου ορόφου Βουλής, όπου συνεδριάζει η Εξεταστική Επιτροπή για το σκάνδαλο της Siemens.

Τζαβάρας και Καμμένος και τάραξαν τα… νερά με αφορμή τον τρόπο που εξέτασε ο δεύτερος, χθες στην Επιτροπή, Παναγή Βουρλούμη.

Ο κ. Τζαβάρας το βράδυ, μετά την εξέταση του μάρτυρα τηλεφώνησε στον συνάδελφο του και του έκανε κριτική για την επιθετική στάση του απέναντι στον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΤΕ –  ο οποίος, να θυμίσουμε ότι ήταν επιλογή της Ν.Δ. – αλλά και για τη φράση του προς το μάρτυρα ότι ήταν «γελοία» η στάση του ενώπιον της Εξεταστικής.

Όταν λοιπόν σήμερα το πρωί ο κ. Καμμένος είδε τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Ν.Δ. έξω από την αίθουσα να συνομιλεί με τους δημοσιογράφους πλησίασε και σε έντονο ύφος του ξεκαθάρισε πως έχει ορκιστεί στο Σύνταγμα και στη χώρα κι όχι στο… κόμμα κι ότι δεν πρόκειται να συμβάλλει στην συγκάλυψη της υπόθεσης.

«Αν το κόμμα μου δεν συμφωνεί με τον τρόπο και τις ερωτήσεις μου να μου το πει ευθέως» πρόσθεσε. Ο κ. Τζαβάρας προσπαθούσε μάταια να ηρεμήσει τον συνάδελφο του αλλά μάταια…!

Οι σχέσεις των βουλευτών της Ν.Δ. που μετέχουν στην Εξεταστική Επιτροπή βρίσκονται σε τεντωμένο σχοινί…  Χθες ο Πάνος Καμμένος είχε κι άλλη αντιπαράθεση με τον Κώστα Τζαβάρα αλλά και τον Αναστάσιο Νεράντζη για το κατά πόσο ένας πολιτικός που είναι και δικηγόρος μπορεί να κάνει γνωμοδοτήσεις για εταιρείες. 

Συνεχίζονται εν τω μεταξύ οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής με την κατάθεση του πρώην οικονομικού διευθυντή του ΟΤΕ (περίοδο 1994 – 1998) Χρήστου Καζαντζή.

Νωρίτερα ο νομικός σύμβουλος του ΟΤΕ Παρασκευάς Πασιάς, κατέθεσε πως έχουν ξεκινήσει ήδη  προπαρασκευαστικές ενέργειες για οικονομικό συμβιβασμό με τη Siemens μετά την αγωγή που κατέθεσε ο ΟΤΕ, με αφορμή την κατάθεση του Γενικού Διευθυντή της μητρικής Siemens A. Σίκατσεκ στη Γερμανική Δικαιοσύνη, ότι «λάδωσε» 57 άτομα στην Ελλάδα – υπονοώντας και μεγαλοστελέχη του ΟΤΕ – για να λάβει δουλειές η εταιρεία του. 

Ο μάρτυρας κατέθεσε επίσης ότι δεν έχει πάρει εντολή για να στραφεί εναντίον πρώην διευθυντικών στελεχών του ΟΤΕ που φέρονται ως κατηγορούμενοι. «Περιμένουμε» είπε χαρακτηριστικά «επαρκέστερα στοιχεία. Θα τα εξετάσουμε και μπορεί να το κάνουμε το επόμενο διάστημα». 

Ο κ. Καζαντζής δέχτηκε πυρά από τον βουλευτή της Ν.Δ. Κώστα Τζαβάρας, ο οποίος παρατήρησε πως «υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και στο επίπεδο της νομικής κάλυψης του ΟΤΕ, γιατί ο κόσμος καίγεται και υπάρχει ασυγχώρητη αδράνεια που αν συνεχιστεί μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια ζωτικών συμφερόντων του οργανισμού». 

Σήμερα στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής στάλθηκαν από τη Δικαιοσύνη τα έγγραφα από τον έλεγχο της εταιρείας Debevoise για την υπόθεση της Siemens, όπως και τα κατασχεθέντα έγγραφα από το γραφείο του Μιχάλη Χριστοφοράκου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυβέρνηση για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου: Καμία όχληση απο την ευρωπαϊκή εισαγγελία – Να ξεκαθαρίσει την θέση της η Λευκωσία
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε και για τις αναρτήσεις Τσίπρα αλλά και το πόρισμα του Γενικού Χημείο του Κράτους για τα Τέμπη
Φωτογραφία αρχείου 
(EUROKINISSI
3
Ο Άδωνις Γεωργιάδης ακύρωσε την επίσκεψή του στο νοσοκομείο Δράμας: «Δεν πηγαίνω ούτε να τσακώνομαι ούτε να με απειλούν ότι θα με πυροβολήσουν»
Στην καταγγελία του αναφέρει ότι ο πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο Δράμας «προσκείμενος στο ΚΚΕ ξεκίνησε δημόσιο αγώνα για να με προπηλακίσουν εκεί κατά την άφιξη μου»
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ 51
Ανδρουλάκης: «Οι μέρες ασυδοσίας της ΝΔ τελείωσαν, η πολιτική πρέπει να ξανασυστηθεί με την ηθική»
Ο Νίκος Ανδρουλάκης, στην εκδήλωση για τον εορτασμό της 51ης επετείου από την Ιδρυτική Διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ, αναφέρθηκε στην ιστορία της παράταξης ενώ κατέθεσε και συγκεκριμένες προτάσεις για το δημογραφικό
Ο Νίκος Ανδρουλάκης
Τα σενάρια για κοινή κοινοβουλευτική ομάδα ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Αριστεράς – Οι επιλεκτικές κινήσεις Τσίπρα στο πιθανό νέο κόμμα
Στελέχη και των δύο κομμάτων θεωρούν ότι θα μπορέσουν να αναστείλουν την κίνηση Τσίπρα αφού θα εμφανιστούν ως κοινός φορέας που θέλει να εκφράσει τον χώρο της αριστεράς
Σωκράτης Φάμελλος και Αλέξης Χαρίτσης 3
«Ορόσημο» για τη δημοσκοπική ανάκαμψη της ΝΔ η ΔΕΘ – Ο κρίσιμος ρόλος του αριθμού 3
Η προσδοκία στο κυβερνητικό «στρατόπεδο» είναι τα ποσοστά, μετά τη Δ.Ε.Θ. να αυξηθούν κατά 2 με 3 μονάδες, κι έτσι στην εκτίμηση ψήφου το ποσοστό της «γαλάζιας» παράταξης να γράψει μπροστά τον αριθμό «3»
Κυριάκος Μητσοτάκης 29