Πολιτική

Αισιόδοξος για μη περικοπή των συντάξεων ο Γιάννης Μπαλάφας

Συγκρατημένα αισιόδοξος ότι το θέμα της μη περικοπής θα λήξει ευνοϊκά εμφανίζεται ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπαλάφας.

Ο κ. Μπαλάφας σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο ΑΝΤ1 εκτίμησε πως “δική μας λογική λέει ότι χρειάζεται μια προωθητική συνεννόηση με την άλλη πλευρά, ώστε να μην υπάρξει περικοπή των συντάξεων. Είναι ένα θέμα, στο οποίο έχουμε το δίκαιο με το μέρος μας. Όσον αφορά τις δηλώσεις του ΔΝΤ, νομίζω ότι είναι στο πλαίσιο των πολλών απαισιόδοξων προβλέψεων που έχει κάνει μέχρι τώρα και οι οποίες δεν έχουν ποτέ επαληθευτεί. Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι και το ζήτημα αυτό θα λυθεί”.

Για τη συνθήκη των Πρεσπών τόνισε πως “όταν έρθει το θέμα στην ελληνική Βουλή, πιστεύουμε ότι θα περάσει με πλειοψηφία», ενώ για τη στάση του Πάνου Καμμένου και τον ΑΝΕΛ σχολίασε ότι «σε σχέση με τους ΑΝΕΛ, με τους οποίους έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία, είναι δεδομένο και το γνωρίζαμε από την αρχή ότι υπάρχει διαφωνία μεταξύ μας στο ζήτημα της ονομασίας».

Ακόμη χαρακτήρισε “πολύ θετικό το γεγονός ότι τελευταίες ημέρες έγινε καθαρό από την πλευρά της ηγεσίας της ΝΔ ότι συμφωνεί με την εθνική γραμμή που είχε διαμορφωθεί πριν από χρόνια από προηγούμενες κυβερνήσεις όπως του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και του Κώστα Καραμανλή, που λέει λέει “ναι” στη σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό».

Τέλος ο κ. Μπαλάφας ανέφερε πως «η χώρα, μετά την έξοδο από τα μνημόνια, περνάει σε μια κανονικότητα βήμα-βήμα και ταυτόχρονα αναδεικνύονται τα δύο διαφορετικά πολιτικά σχέδια της κυβέρνησης και του κ. Τσίπρα και της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Καρφιά» Γεωργιάδη για Δένδια: «Να μην δεχόμαστε εύκολα την κριτική από αυτούς που δεν μιλάνε καθόλου»
«Αν μιλάς και υπερασπίζεσαι ένα δύσκολο έργο τότε θα φύγει και κανένας πόντος, και για να το πω ανάποδα, αυτοί οι οποίοι δεν θέλουν να φύγει κανένας πόντος δεν μιλάνε καθόλου» λέει ο υπουργός Υγείας
Άδωνις Γεωργιάδης
Κασσελάκης: Έχασα μια κομματική μάχη σε μπουζουξίδικο με μπράβους της νύχτας – Δεν μπαίνει ”λουκέτο” στο Κίνημα Δημοκρατίας
Ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε επανειλημμένα ότι ο ίδιος δεν λειτουργεί ως ιδιοκτήτης πολιτικού φορέα, αλλά ως εκλεγμένος εκπρόσωπος των μελών
Ο Στέφανος Κασσελάκης 13
Η πρώτη ανασκόπηση Μητσοτάκη για το 2026: Η Βενεζουέλα, οι «αιώνιοι» φοιτητές, οι λαϊκές αγορές και η λειψυδρία
«Το 2026 συνεχίζουμε με την ίδια συνταγή που έχει αποδώσει εδώ και 6,5 χρόνια: να ενισχύουμε την οικονομία με μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις, χωρίς να παίζουμε με τα δημόσια οικονομικά»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Βουλή 92
Ανδρουλάκης για ραντεβού Μητσοτάκη με αγρότες: Το θέμα αυτό δεν είναι στα χέρια μας, έχουμε τις δικές μας προτάσεις
«Οι προτάσεις μας είναι 7 λεπτά η κιλοβατώρα, για 5 χρόνια, για να υπάρχει χαμηλό κόστος παραγωγής, 5 ευρώ το πάγιο και 120 δόσεις γιατί τα χρέη είναι πολλά»
Επίσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη στη Δυτική Μακεδονία