Πολιτική

Αίτημα ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ να πάνε οι βουλευτές στις πορείες για τα Τέμπη

ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ ζήτησαν το μεσημέρι (08.03.2023) τη διακοπή της συνεδρίασης της Ολομέλειας για μία ώρα. Ο λόγος είναι να μπορέσουν οι βουλευτές να συμμετάσχουν στις πορείες που πραγματοποιούνται στο κέντρο της Αθήνας για τα Τέμπη.

Το αίτημα υπέβαλε πρώτος ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, ως ένδειξης συμμετοχής και συμπαράστασης στο πένθος των οικογενειών των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Λίγη ώρα αργότερα και η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νάντια Γιαννακόπουλου, συμφώνησε με την πρόταση λέγοντας ότι θα ήταν μία συμβολική και πολιτική πράξη, η 60λεπτη διακοπή της συνεδρίασης της Ολομέλειας, προκειμένου οι βουλευτές να μπορέσουν αν συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται αυτή την ώρα (13:20).

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ανεβαίνοντας στο βήμα της Ολομέλειας συμφώνησε με την πρόταση, λέγοντας: «Εγώ μόλις έρχομαι από αυτές τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις που γίνονται αυτή τη στιγμή στους δρόμους της Αθήνας και θα μετά θα επιστρέψω σε αυτές. Η Βουλή θα μπορούσε να διακόψει για λίγη ώρα τη συνεδρίασή της».

Ο προεδρεύων Αντιπρόεδρος της Βουλής, Χαράλαμπος Αθανασίου ανέφερε ότι θα ενημερώσει για τα αιτήματα τον Πρόεδρο, υπενθυμίζοντας ότι χθες (σ.σ. 07.03.2023) η Ολομέλεια της Βουλής τήρησε ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των θυμάτων, όπως και υπήρξε αναφορά από τον ίδιο τον πρόεδρο, Κωνσταντίνο Τασούλα εκ μέρους του Σώματος.

Υπενθυμίζεται ότι χιλιάδες πολίτες έχουν κατακλύσει το κέντρο της Αθήνας, διαμαρτυρόμενοι για την τραγωδία στα Τέμπη που είχε ως αποτέλεσμα 57 άνθρωποι, κυρίως νέοι, να χάσουν τη ζωή τους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Δένδιας: «Δείτε μια φωτογραφία του Πίρι Ρέις και θα καταλάβετε γιατί δεν συζητήθηκε στο ΚΥΣΕΑ»
«Η άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων εντάσσεται στον κύκλο των αιφνιδιαστικών ασκήσεων που διεξάγονται κάθε χρόνο, δεν έχουν σχέση με το Πίρι Ρέις, που δεν απασχόλησε το ΚΥΣΕΑ» σημείωσε
Ο Νίκος Δένδιας
5
Ανδρέας Λοβέρδος για την ένταξή του στη ΝΔ: Επιλογή μου να στηρίξω τη σταθερότητα – Οι πολίτες δεν βλέπουν τον Νίκο Ανδρουλάκη ως εναλλακτική
«Δεν φοβάμαι τίποτα. Ο πολιτικός είναι για να σκέφτεται και να δρα, όχι να φοβάται. Με τον κ. Μητσοτάκη, είχαμε συμφωνήσει πως οι ανακοινώσεις θα γίνουν είτε λίγο πριν, είτε λίγο μετά τη ΔΕΘ», επεσήμανε.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος
101
Τέσσερις μήνες αναμονής στον ΣΥΡΙΖΑ για το νέο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα: Οι σύμμαχοι και οι αντίπαλοι
Ο πρώτος που το έκανε ήταν ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος είπε ότι δεν θα πρέπει να γίνει άλλη διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ, χρεώνοντας με τον τρόπο του στον Αλέξη Τσίπρα μία νέα εσωκομματική κρίση
Ο Αλέξης Τσίπρας 2
Όλο το παρασκήνιο της προσχώρησης του Ανδρέα Λοβέρδου στη Νέα Δημοκρατία - Η «μάχη» του κέντρου από τη ΝΔ
Ο Α. Λοβέρδος είχε εδώ και πολύ καιρό επαφές με την Πειραιώς, ενώ ήδη από τα μέσα Ιουλίου, σε συνέντευξή του είχε δηλώσει σιβυλλικά ότι «στις επόμενες κοινοβουλευτικές εκλογές ως υποψήφιος θα είμαι παρών»
Ανδρέας Λοβέρδος και Κυριάκος Μητσοτάκης 22