Πολιτική

Αιχμές Βενιζέλου για τις δηλώσεις Σβόμποντα σχετικά με την ελληνική προεδρία

Έντονη ενόχληση, στην Ελλάδα και όχι μόνον, προκάλεσαν οι δηλώσεις τού επικεφαλής της σοσιαλιστικής ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο, Χάνες Σβόμποντα, που είπε ότι αν η κυβέρνηση δεν μπορέσει να αντιμετωπίσει την Χρυσή Αυγή, «η ελληνική προεδρία της ΕΕ θα είναι απαράδεκτη».

Αιχμηρό ήταν το σχόλιο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος επεσήμανε ότι «προφανώς, ο ο κ. Σβόμποντα εννοεί ότι τα όργανα της ΕΕ, το ίδιο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή που μετέχει στην τρόικα μαζί με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, πρέπει να αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει ένα όριο δημοκρατικής αντοχής των κοινωνιών των κρατών-μελών που βρίσκονται σε προγράμματα προσαρμογής».

Και ανέφερε ότι «οι απροκάλυπτα ναζιστικές και εγκληματικές συμπεριφορές επιχειρούν να ψαρέψουν και στα θολά νερά των επιπτώσεων της κρίσης, πίσω από τις οποίες κρύβονται άνθρωποι που ούτως ή άλλως πίστευαν και πιστεύουν βαθιά στη βία και πριν και μετά την κρίση».

Έντονα αντέδρασαν στις δηλώσεις Σβόμποντα και Έλληνες ευρωβουλευτές στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι η ελληνική Κυβέρνηση λαμβάνει όλα τα θεσμικά μέτρα και ζητά από την ελληνική Δικαιοσύνη να εφαρμόσει την ισχύουσα νομοθεσία, ενώ πρόσθεσε με νόημα ότι «διαβάζουμε τη δήλωση του κ. Σβόμποντα, ως μια δήλωση στήριξης, που πρέπει να πάρει πρακτικά και συγκεκριμένα χαρακτηριστικά»…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Βόμβα» Σβόμποντα για τη δολοφονία στο Κερατσίνι


Βενιζέλος: Η Χρυσή Αυγή να αντιμετωπιστεί ως εγκληματική οργάνωση

 

Σαμαράς και Βενιζέλος συμφώνησαν όχι σε νέα μέτρα – Το ΠΑΣΟΚ απορρίπτει το φορολογικό για τα ακίνητα

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παναγιώτης Λαφαζάνης για το βιβλίο Τσίπρα: Είναι πολιτική αυτοκτονία, σκέψη πολιτικού βρυκόλακα να τα βάζει με όλους και να βγάζει λάδι τον εαυτό του
«Τον Αλέξη Τσίπρα το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν η πρωθυπουργική καρέκλα. Τίποτα άλλο. Ήταν κυνικός και αδίστακτος. Εγώ τον έβλεπα και φοβόμουν»
Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στη Μόσχα το 2015
7
Νίκος Μωραΐτης: Απόλυτα συμβατή με τη μεγαλομανία Κασσελάκη η φράση «πώς θα μεγαλώσουν τα παιδιά μου στο Μαξίμου»
«Δεν πειράζει, ας φύγουν, το θέμα είναι ότι έχουμε ένα μεγάλο asset, έχουμε έναν Πρόεδρο ο οποίος μπορεί να αφήσει αποτύπωμα στην Ελλάδα εν δυνάμει μεγαλύτερο και από του Ανδρέα Παπανδρέου, έτσι δεν είναι;»
Ο Νίκος Μωραΐτης 5
Ο Νίκος Ανδρουλάκης με τις γυναίκες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στο μνημείο της Κυριακής Γρίβα: Έχουμε να κάνουμε πολλά για τη βία κατά των γυναίκων
«Έχουμε να κάνουμε πολλά και πρέπει να τα κάνουμε τώρα για να αντιμετωπίσουμε αυτή την πληγή, που υπάρχει και στην ελληνική κοινωνία»
Ο Νίκος Ανδρουλάκης στο μνημείο της Κυριακής Γρίβα στους Αγίους Αναργύρους 10
Πάνος Καμμένος για το βιβλίο Τσίπρα: Κατάλαβε ότι ο σκοπός μας ήταν κοινός για να γλιτώσουμε το αιματοκύλισμα στη χώρα
«Ο Τσίπρας στις κρίσιμες στιγμές πήρε τις σωστές αποφάσεις. Έστρεψε τη χώρα στις ΗΠΑ, μας βοήθησε ο Ολάντ και δεν πέρασε το σχέδιο του Σόιμπλε» είπε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας σε συνέντευξή του
Ο Πάνος Καμμένος
20