Πολιτική

Άκης Σκέρτσος: Πολύς θόρυβος για τη μελέτη Τσιόδρα – Δεν λέει κάτι καινούριο

Ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, με αφορμή την κριτική για τη μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα κάλεσε την αντιπολίτευση να μη προσπαθεί να διογκώσει ένα ζήτημα που είναι ήσσονος σημασίας.

Το αν γνωρίζαμε ή όχι τη μελέτη είναι αδιάφορο, Δεν τη γνωρίζαμε. Σας διαβεβαιώ ότι η κυβέρνηση λαμβάνει δεκάδες αντίστοιχες εισηγήσεις και στατιστικά στοιχεία, τα μελετά όλα και τα αξιολογεί όλα. Μην προσπαθείτε να διογκώσετε ένα ζήτημα που είναι ήσσονος σημασίας είπε ο κ. Σκέρτσος απαντώντας σε παρέμβαση της κοινοβουλευτικής εκπρόσωπου του Κινήματος Αλλαγής Νάντιας Γιαννακοπούλου η οποία ζήτησε να μάθει ποιος από τους αρμόδιους πήρε, και πότε, στα χέρια του τη μελέτη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ήταν σαφής χθες είπε ο κ. Σκέρτσος σημειώνοντας ότι “έχει γίνει πολύ μεγάλος θόρυβος για μια μελέτη, που δεν κομίζει κάτι καινούργιο”. Η κυβέρνηση “έχει τοποθετηθεί επανειλημμένα για τα θέματα αυτά, έχει λάβει πρωτοβουλίες, έχει σχεδιάσει και έχει υλοποιήσει πολιτικές, που ενισχύουν το σύστημα Υγείας, και προσπαθούν αν θεραπεύσουν, ακριβώς αυτά τα προβλήματα” είπε ο κ. Σκέρτσος και συνέχισε: Ποια τα προβλήματα που εντοπίζει η μελέτη; ότι όταν δέχεται μεγαλύτερο φόρτο το Σύστημα Υγείας είναι δυσκολότερο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και ότι υπάρχουν ανισότητες σε περιφερειακό επίπεδο στο ΕΣΥ. “Και τα δύο ζητήματα έχουν τεθεί στο υψηλότερο επίπεδο, πολύ πριν την εκπόνηση της μελέτης από τον ίδιο τον πρωθυπουργό” επισήμανε ο κ. Σκέρτσος.

Επομένως, συμπέρανε ο υπουργός Επικρατείας, το αν γνωρίζαμε ή όχι τη μελέτη είναι αδιάφορο. Δεν τη γνωρίζαμε. Σας διαβεβαιώ ότι η κυβέρνηση λαμβάνει δεκάδες αντίστοιχες εισηγήσεις και στατιστικά στοιχεία, τα μελετά όλα και τα αξιολογεί όλα. Μην προσπαθείτε να διογκώσετε ένα ζήτημα που είναι ήσσονος σημασίας, τόνισε ο κ. Σκέρτσος.

Σε επόμενο ερώτημα της κας Γιαννακοπούλου για τους ανεμβολίαστους αστυνομικούς, ο κ. Σκέρτσος είπε ότι “η κυβέρνηση έχει δείξει ότι δεν φοβάται την υποχρεωτικότητα. Αντιθέτως είναι από τις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες, που έχει υλοποιήσει την υποχρεωτικότητα στο χώρο υγείας και στην ειδική ομάδα πληθυσμού άνω των 60, που νοσεί βαρύτατα. Αυτά είναι τα κριτήρια. Είναι υγειονομικά και όχι πολιτικά κριτήρια, υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Στα εγκαίνια των ΤΕΠ του νοσοκομείο «Αττικόν» ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Ένταση ανάμεσα σε ΜΑΤ και εργαζόμενους
Το νέο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών χρηματοδοτήθηκε με χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης και τον πρωθυπουργό στο νοσοκομείο «Αττικόν» συνόδευε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Αττικόν
39
ΠΑΣΟΚ: Ο Νίκος Ανδρουλάκης στρέφεται στα παλιά στελέχη για να αντιμετωπίσει τον Αλέξη Τσίπρα
Οι συναντήσεις αυτές έχουν να κάνουν και με την συζήτηση που θα γίνει την Πέμπτη για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής, όπου ο Νίκος Ανδρουλάκης αναμένεται να ανεβάσει ιδιαίτερα τους τόνους
Νίκος Ανδρουλάκης 4
Ράμος, Τσιριγώτη, Καλογήρου στο Ινστιτούτο Αλέξης Τσίπρας – Στενές οι επαφές με την Όλγα Γεροβασίλη
«Η Νέα Δημοκρατία δεν αντέχει έναν άνθρωπο ο οποίος αγωνίζεται για την αλήθεια και τη Δικαιοσύνη - που είναι πυρήνας του κράτους δικαίου άρα και της Δημοκρατίας -, να διαμαρτύρεται και να πετυχαίνει μια νίκη εκεί»
Αλέξης Τσίπρας 7
Πεδίο αντιπαράθεσης το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη: Η «περίεργη» σιωπή του Νίκου Δένδια και τα ονόματα των 57 θυμάτων των Τεμπών
Η νομοθετική ρύθμιση θα κατατεθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί έως την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου
Σύνταγμα 32