Πολιτική

Ακόμη και σήμερα θυροκολλείται το Προεδρικό Διάταγμα για τις εκλογές

Η κυβέρνηση το έχει πάρει απόφαση, όπως φαίνεται, ότι Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θα εκλεγεί και ήδη προετοιμάζει το Προεδρικό Διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σύμφωνα με το Σύνταγμα, το Προεδρικό Διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής και την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες πρέπει να θυροκολληθεί μέσα σε 10 μέρες. Αλλά στους… διαδρόμους της Βουλής “κυκλοφορεί” έντονα ότι το ΠΔ θα θυροκολληθεί ακόμη και σήμερα, καθώς η κυβέρνηση θέλει να γίνουν οι εκλογές το συντομότερο δυνατόν, με πιθανότερες ημερομηνίες την 25η Ιανουαρίου ή την 1η Φεβρουαρίου.

Εκείνο που μένει να… διευκρινιστεί είναι και το ποιος θα ενημερώσει τον απερχόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια. Αν δηλαδή αυτός θα είναι ο πρόεδρος της Βουλής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης ή ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Το πρώτο πράγμα που θα κληθεί να κάνει η νέα Βουλή είναι να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Θα είναι άλλωστε η πρώτη φορά που Βουλή αποτυγχάνει να εκλέξει ΠτΔ.

Για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη νέα Βουλή απαιτούνται 180 θετικές ψήφοι στην πρώτη ψηφοφορία, 151 στη δεύτερη και σχετική πλειοψηφία στην τρίτη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η Μαρία Καρυστιανού και επίσημα στην ηγεσία του Ανεξάρτητου Κινήματος Πολιτών – Μέσα στον Μάιο η παρουσίαση του νέου κόμματος
«Δεν είμαστε απλώς μια ομάδα, είμαστε μία μεγάλη οικογένεια που μεγαλώνει συνεχώς, επειδή την ενώνει η αλήθεια και η αγάπη για το δίκαιο», υπογραμμίζει η Μαρία Καρυστιανού
Μαρία Καρυστιανού 8
Ταλαντεύσεις στον ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στην επιστροφή Τσίπρα - Το άνοιγμα Ζαχαριάδη για ενιαίο ψηφοδέλτιο και οι διαψεύσεις  Φάμελλου
Οι χαμηλές δημοσκοπικές επιδόσεις, τα σενάρια πρόωρων εκλογών και η κινητικότητα γύρω από τον πρώην πρωθυπουργό εντείνουν τις διεργασίες για την επόμενη ημέρα
Φάμελλος, Τσίπρας, Ζαχαριάδης
19