Πολιτική

Άκουσαν εσωκομματικό “εξάψαλμο” για τα κλειστά επαγγέλματα

Τα άκουσε και από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, για τον τρόπο που ανοίγει τα κλειστά επαγγέλματα, κατά την επεξεργασία του εν λόγω νομοσχεδίου, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Το χορό των αντιδράσεων άνοιξε ο κυβερνητικός βουλευτής, Νάσος Αλευράς ο οποίος σημείωσε πως η κυβέρνηση θα έπρεπε να το κάνει με γενναιότερο τρόπο σε ορισμένες περιπτώσεις. “Να ανοίξουμε τα επαγγέλματα με τρόπο οργανωτικό και σωστό, χωρίς να συντηρούμε προνόμια”, κατέληξε ο κ. Αλευράς. Στο ίδιο μήκος κύματος και η Έλενα Παναρίτη, η οποία τόνισε πως το άνοιγμα των επαγγελμάτων να είναι πιο καθαρό και δίκαιο.

Ο κ. Σπηλιώπουλος από πλευράς ΠΑΣΟΚ τόνισε συγκεκριμένα ότι “ακούμε για πλήρη απελευθέρωση των πάντων, νεοφιλελευθεροποίηση των πάντων. Όχι να γίνουμε το πειραματόζωο της Ευρώπης. Δεν θα ωφελήσει τους νέους η απελευθέρωση αλλά θα τους βλάψει”.

Την ίδια ώρα, ο βουλευτής Μιχάλης Κατρίνης αναφέρθηκε στο άνοιγμα του επαγγέλματος των φαρμακοποιών χαρακτηρίζοντάς το κατ΄ευφημισόν άνοιγμα, ενώ ο κ. Μεργέλης έκανε λόγο για κραυγαλέα προνόμια σε κάποια επαγγέλματα που διατηρούνται στο νομοσχέδιο, όπως εκείνο των γιατρών και των φαρμακοποιών.

Τέλος, ο κ. Αμοιρίδης δήλωσε ότι διατηρούνται προστατευόμενες επαγγελματικές ομάδες με εγγυημένο εισόδημα, όταν σε άλλους “κόβουμε μισθούς και συντάξεις”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αυτοί είναι οι 25 αγρότες που θα συναντήσουν τον Μητσοτάκη στις 15:00 - Εκπροσωπούν 14 μπλόκα και οργανώσεις από όλη τη χώρα
Στο Μέγαρο Μαξίμου θα δώσουν το παρών εκπρόσωποι 14 μπλόκων και αγροτικών οργανώσεων από τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο και την Κρήτη
Μπλόκα αγροτών 46
Παύλος Μαρινάκης: «Κομματικά εγκάθετοι όσοι πυρπολούν τον διάλογο με τον Μητσοτάκη – Η αστυνομία θα επιβάλει τον νόμο στα μπλόκα»
«Σε καμία πολιτεία δεν μπορεί το κράτος να ρυμουλκήσει τρακτέρ. Αυτός είναι και ο λόγος που προβάλλουν με αυτόν τον τρόπο - δεν θέλω να τον χαρακτηρίσω - τα αιτήματά τους»
Παύλος Μαρινάκης 7