Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας: «Φρένο» στην αναδημοσίευση του βιβλίου «Ιθάκη» μέχρι την κυκλοφορία του

Το δικαστήριο απαγόρευσε κάθε νέα αναπαραγωγή πριν από την επίσημη κυκλοφορία του βιβλίου

«Μπλοκάρει» την αναπαραγωγή και δημοσίευση αποσπασμάτων του βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα «Ιθάκη» το Πρωτοδικείο Αθηνών, με την έκδοση προσωρινής διαταγής κατά της Documento Media, με την οποία αποφασίζει την άμεση απόσυρση αποσπασμάτων του βιβλίου, την απαγόρευση παρουσίασης και ψηφιακής διάχυσης αποσπασμάτων έως την νόμιμη κυκλοφορία του βιβλίου και την απαγόρευση, αναπαραγωγή, διανομή, εμπορία και εκμετάλλευση αποσπασμάτων έως τη νόμιμη κυκλοφορία του. 

Επί της ουσίας γίνονται δεκτά τα περισσότερα αιτήματα του εκδοτικού οίκου Gutenberg που στράφηκε νομικά κατά την εκδοτικής εταιρείας Documento Media για την δημοσίευση αποσπασμάτων του βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα «Ιθάκη».

Στην απόφασή του, ο πρόεδρος Υπηρεσίας του Πρωτοδικείου της Αθηνας, έκανε εν μέρει δεκτή την προσωρινή διαταγή που ζήτησαν οι εκδότες, οι οποίοι έχουν την ευθύνη της κυκλοφορίας του βιβλίου του πρώην πρωθυπουργού. 

Η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων προσδιορίστηκε για τις 20 Απριλίου 2026. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Καραχάλιος: Ο Πάνος Καμμένος ήθελε να ενωθούν σε κόμμα οι ΑΝΕΛ και το Κύμα με πρόεδρο τη Μαρία Καρυστιανού – «Παλαβομάρες»
«Αυτή ήταν συμβολικά η ανισόρροπη ιδέα του Πάνου! Να μας προσφέρει το κουφάρι των ΑΝΕΛ και η Μαρία να το συγχωνεύσει με το Κύμα και σε ρόλο αντιπροέδρου άλλη σεβαστή κυρία. Τα έκανε όλα μπάχαλο»
Ο Νίκος Καραχάλιος 5
Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Η Ελλάδα αναδεικνύεται σε ενεργειακό κόμβο – Θα ήθελα ο Τραμπ να βγάλει λόγο στην Ακρόπολη
Για την συμμαχία Αθήνας και Ουάσινγκτον τόνισε πως οι δυο χώρες «έχουν εξαιρετικές διμερείς σχέσεις και γεωπολιτικά το σημείο όπου βρίσκεται η Ελλάδα είναι πολύ σημαντικό για τις ΗΠΑ»
Κίμπερλι Γκίλφοϊλ 52