Πολιτική

Αλέξης Χαρίτσης: Κάλεσμα και σε άλλες δυνάμεις για συνένωση με το νέο πολιτικό φορέα

Για τον πολιτικό χαρακτήρα της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας των 11 ανεξάρτητων βουλευτών μίλησε ο Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος θα είναι ο πρόεδρός της.

Μιλώντας στον Kontra Channel για τη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα, ο Αλέξης Χαρίτσης ανέφερε πως «η κοινωνική ανάγκη για να υπάρξει ελπίδα στην κοινωνία παραμένει».

Ο βουλευτής Μεσσηνίας ανέφερε ότι «έχουμε όλες και όλοι μας μια ιστορία πίσω μας» και ότι «θα συγκροτήσουμε μια Κοινοβουλευτική Ομάδα της Αριστεράς που θέλουμε να απευθυνθεί σε όλο το προοδευτικό ακροατήριο της χώρας, με το ιδεολογικό μας πλαίσιο, με τις προγραμματικές μας αρχές και με έναν λόγο που θα είναι πειστικός και μαχητικός απέναντι στην αντικοινωνική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη» και «ταυτόχρονα θα ανοίγει διεξόδους για το μέλλον». Υποστήριξε ότι «αυτό έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία και αυτό απουσιάζει σήμερα από το πολιτικό σύστημα». Είπε, μεταξύ άλλων, ότι η ελπίδα πρέπει να παραμείνει ζωντανή και πως «δεν μπορούμε να κάνουμε πολιτική μόνο με ατάκες» αλλά ότι χρειάζεται περιεχόμενο, πρόγραμμα, συμμετοχή της κοινωνίας στη διαμόρφωση του.

Σημείωσε ότι «αυτό που θέλουμε να κάνουμε το επόμενο διάστημα είναι να συνενώσουμε δυνάμεις». Είπε ότι η εποχή απαιτεί ριζοσπαστικές τομές και ότι «οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς μπορούν να συναντηθούν με τις δυνάμεις της αριστερής σοσιαλδημοκρατίας, της πολιτικής Οικολογίας, με κινήματα που διεκδικούν κοινωνικά και ατομικά δικαιώματα».

«Με όλους αυτούς μπορούμε να συναντηθούμε και να συμπορευθούμε στον δρόμο προς τις ευρωεκλογές, εκεί όπου ο λαός θα κρίνει την προσπάθεια μας αυτή» τόνισε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δαβάκης: Τουρκική φρεγάτα δεν παρενόχλησε ολλανδικό πλοίο κοντά στην Κάσο αλλά σε διεθνή ύδατα νότια της Κρήτης
Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε ότι το περιστατικό σημειώθηκε πολύ νοτιότερα του νησιού, με την Άγκυρα να αξιώνει άδεια βάσει του «ανυπόστατου μνημονίου» με τη Λιβύη
Φρεγάτα
Μαρινάκης για νέα μέτρα στήριξης: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αφού διορθώνει τα λάθη της, γυρίζει στην κοινωνία όσα στερήθηκε»
Με ανάρτησή του στο TikTok, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξειδίκευσε το πακέτο των 500 εκατ. ευρώ που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης
Παύλος Μαρινάκης
5
Μετά τον Κεδίκογλου και ο Παναγιωτόπουλος «κουνάει μαντίλι» στον ΣΥΡΙΖΑ: «Θα είμαι με τον Τσίπρα, είτε έτσι είτε αλλιώς»
Ο βουλευτής Αχαΐας δηλώνει ανοιχτά ότι θα ταχθεί στο πλευρό του πρώην πρωθυπουργού, βλέποντας στο πρόσωπό του τον καταλύτη για την αναδιάταξη του λεγόμενου προοδευτικού χώρου
Ανδρέας Παναγιωτόπουλος 6