Πολιτική

Αλέξης Χαρίτσης: Κάλεσμα και σε άλλες δυνάμεις για συνένωση με το νέο πολιτικό φορέα

Για τον πολιτικό χαρακτήρα της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας των 11 ανεξάρτητων βουλευτών μίλησε ο Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος θα είναι ο πρόεδρός της.

Μιλώντας στον Kontra Channel για τη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα, ο Αλέξης Χαρίτσης ανέφερε πως «η κοινωνική ανάγκη για να υπάρξει ελπίδα στην κοινωνία παραμένει».

Ο βουλευτής Μεσσηνίας ανέφερε ότι «έχουμε όλες και όλοι μας μια ιστορία πίσω μας» και ότι «θα συγκροτήσουμε μια Κοινοβουλευτική Ομάδα της Αριστεράς που θέλουμε να απευθυνθεί σε όλο το προοδευτικό ακροατήριο της χώρας, με το ιδεολογικό μας πλαίσιο, με τις προγραμματικές μας αρχές και με έναν λόγο που θα είναι πειστικός και μαχητικός απέναντι στην αντικοινωνική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη» και «ταυτόχρονα θα ανοίγει διεξόδους για το μέλλον». Υποστήριξε ότι «αυτό έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία και αυτό απουσιάζει σήμερα από το πολιτικό σύστημα». Είπε, μεταξύ άλλων, ότι η ελπίδα πρέπει να παραμείνει ζωντανή και πως «δεν μπορούμε να κάνουμε πολιτική μόνο με ατάκες» αλλά ότι χρειάζεται περιεχόμενο, πρόγραμμα, συμμετοχή της κοινωνίας στη διαμόρφωση του.

Σημείωσε ότι «αυτό που θέλουμε να κάνουμε το επόμενο διάστημα είναι να συνενώσουμε δυνάμεις». Είπε ότι η εποχή απαιτεί ριζοσπαστικές τομές και ότι «οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς μπορούν να συναντηθούν με τις δυνάμεις της αριστερής σοσιαλδημοκρατίας, της πολιτικής Οικολογίας, με κινήματα που διεκδικούν κοινωνικά και ατομικά δικαιώματα».

«Με όλους αυτούς μπορούμε να συναντηθούμε και να συμπορευθούμε στον δρόμο προς τις ευρωεκλογές, εκεί όπου ο λαός θα κρίνει την προσπάθεια μας αυτή» τόνισε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Άδωνις Γεωργιάδης το παραδέχτηκε με αυτοπεποίθηση και χιούμορ: «Και μαλλιά έβαλα και μπότοξ έκανα, βάζω και κρέμες»
Ίσως είναι ο πρώτος Έλληνας πολιτικός και μάλιστα προερχόμενος από τον χώρο της λεγόμενης, συντηρητικής παράταξης, που κάνει μία τόσο τολμηρή δημόσια ομολογία
Άδωνις Γεωργιάδης
16
ΠΑΣΟΚ κατά Μητσοτάκη για την κρίση εμπιστοσύνης στους θεσμούς: «Αν ψάχνει υπαίτιους ας κοιτάξει στον καθρέφτη του»
«Ο πρωθυπουργός εργαλειοποίησε την κοινοβουλευτική του πλειοψηφία για να εμποδίσει τη Δικαιοσύνη να ερευνήσει τυχόν ευθύνες των υπουργών του», υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, η Χαριλάου Τρικούπη
ΠΑΣΟΚ
Ο Μητσοτάκης απάντησε έμμεσα στον Καραμανλή για τη Δικαιοσύνη: H αμφισβήτηση της εμπιστοσύνης μπορεί εύκολα σε αυτό το τοξικό περιβάλλον να γίνει μία αυτοεκπληρούμενη προφητεία στο μυαλό των πολιτών
«Το έργο της μεταρρύθμισης της δικαιοσύνης προωθείται με την εμπιστοσύνη σε αυτήν» τόνισε ο πρωθυπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης 81