Πολιτική

Αμφίσημος Άδωνις Γεωργιάδης: Η φράση του που «άνοιξε» σενάρια συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ

«Σας συμπαθώ. Έχουμε συγκυβερνήσει μαζί και σας συμπαθώ, αλλά για να συγκυβερνήσουμε πρέπει να σοβαρευτείτε, δεν γίνεται αλλιώς η δουλειά». Αυτή η φράση του Άδωνι Γεωργιάδη προς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ που δήλωσαν «επιφύλαξη» στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων στην συζήτηση του νομοσχεδίου για τον Προσωπικό Ιατρό, άνοιξε τα σενάρια περί «συνεργασιών».

Πολλοί ήταν εκείνοι που ερμήνευσαν αυτή την αποστροφή του Άδωνι Γεωργιάδη ως «κλείσιμο του ματιού» προς την Χαριλάου Τρικούπη. Αντίθετα, άλλοι που έδωσαν έμφαση στην προηγούμενη φράση του υπουργού ότι «εάν το ΠΑΣΟΚ δεν ψηφίσει το νομοσχέδιο αυτό, δεν είναι τίποτα ο “πράσινος” ΣΥΡΙΖΑ που σας είπαμε είστε σκέτος ΣΥΡΙΖΑ» εκτιμούσαν ότι ο Άδωνις όχι δεν άπλωσε γέφυρες, απεναντίας έθεσε ακόμα πιο έντονα τις διαχωριστικές γραμμές.

Οι ρέκτες της ερμηνείας ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης έριξε «γέφυρες» προς το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ για μια μελλοντική συνεργασία, συνδύασαν την φράση αυτή με την άποψη που έχει εκφράσει περί αλλαγής του εκλογικού νόμου, αυξάνοντας την ενισχυμένη πλειοψηφία προκειμένου η χώρα να μπορεί να κυβερνηθεί από ένα κόμμα καθώς είναι αδύνατη η συγκυβέρνηση με πολλά κόμματα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Βουλή: Το ΠΑΣΟΚ ζητά αναπληρωματικές εκλογές για τις 3 έδρες μετά την απόφαση του εκλογοδικείου για τους Σπαρτιάτες
Ο Παναγιώτης Δουδωνής εγκαλεί την κυβέρνηση γιατί «μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα προκήρυξης των αναπληρωματικών εκλογών»
Οι θέσεις όπου κάθονταν οι βουλευτές των Σπαρτιατών στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής 1
Επιστολή Ανδρουλάκη σε Κακλαμάνη: Να συγκληθεί η Ολομέλεια της Βουλής για τις εξελίξεις στη Γάζα
«Η Βουλή των Ελλήνων δεν μπορεί παρά να αρθρώσει τη δική της διακριτή φωνή απέναντι στον ανθρώπινο πόνο, την καταστροφή, τη συστηματική εθνοκάθαρση -χωρίς ισορροπίες και ίσες αποστάσεις απέναντι στη φρίκη»
Ο Νίκος Ανδρουλάκης 2