Πολιτική

Ανασχηματισμός: Ποιοι υπουργοί μένουν, ποιοι φεύγουν – Πότε θα ανακοινωθεί

- Ποιοι υπουργοί κουνάν μαντήλι στην κυβέρνηση και ποιες θα είναι οι νέες μεταγραφές - Οι αμετακίνητοι υπουργοί και εκείνοι που θα κάνουν την έκπληξη - Πότε θα τον ανακοινώσει ο πρωθυπουργός και που θα γίνει το περίφημο διάγγελμα

Μπορεί όλοι να μιλούν για την έξοδο της Ελλάδας από τα Μνημόνια αλλά υπάρχει ένας πονοκέφαλος για τον πρωθυπουργό και αυτός λέγεται ανασχηματισμός. Όλες οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά το διάγγελμα που άλλοι το τοποθετούν στο Καστελόριζο και άλλοι στην Ιθάκη ο πρωθυπουργός στα μέσα της εβδομάδας θα ανακοινώσει αλλαγές στην κυβέρνηση.

Οι πρώτες επαφές του πρωθυπουργού με κορυφαίους υπουργούς φαίνεται να έχουν γίνει όχι τόσο για μετακινήσεις από τα υπουργεία τους αλλά περισσότερο για το περίφημο άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στην κεντροαριστερά με υπουργοποιήσεις στελεχών από άλλους χώρους, ακόμα και από την κεντροδεξιά!

Σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ, δεν αποκλείεται να δούμε να υπουργοποιούνται στελέχη όπως η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο Γιάννης Ραγκούσης. Ειδικά ο τελευταίος με τοποθετήσεις του έχει ακολουθήσει άλλη γραμμή από αυτή του κόμματός του.

Οι αμετακίνητοι, αυτοί που έρχονται και αυτοί που φεύγουν

Την πόρτα της εισόδου στην κυβέρνηση αναμένεται σύμφωνα με δημοσιεύματα να δουν ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας και ο διευθυντής της Κ.Ο. Κώστας Ζαχαριάδης. Στους αμετακίνητους εμφανίζονται οι Νίκος Κοτζιάς, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Πάνος Καμμένος. Ειδικά ο τελευταίος μένει μέχρι να έρθει στην Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών ή οι εκλογές.

Πληροφορίες θέλουν τον Πάνο Σκουρλέτη ο οποίος μετά την τραγωδία στο Μάτι έγινε υπερυπουργός να μετακινείται στο κόμμα και την θέση του να καταλαμβάνει ο Χρήστος Σπίρτζης. Εκτός κυβέρνησης, σύμφωνα πάντα με ΤΑ ΝΕΑ, μένουν η Λυδία Κονιόρδου – παρά τις εγκωμιαστικές δηλώσεις για τον πρωθυπουργό, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο Δημήτρης Αποστόλου. Κοντονής και Παππάς παραμένουν όπως όλα δείχνουν στις θέσεις τους, εκτός απροόπτου, ενώ θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η Εφη Αχτσιόγλου και ο Αλέξανδρος Χαρίτσης θα μείνουν στην ίδια υπουργική καρέκλα.

Όπως και να έχει, το γεγονός ότι το Μαξίμου στρέφει το βλέμμα του και σε άλλους χώρους εκτός του δικού του, δείχνει ότι η κυβέρνηση, όπως λένε και στο ποδόσφαιρο, «δεν έχει πάγκο».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γεωργιάδης σε Ακρίτα: Προετοιμαστείτε να έρθετε στο δικαστήριο για τις ανυπόστατες κατηγορίες που εκστομίζετε
«Η ανάρτηση σας θα μείνει στην νεότερη ελληνική Ιστορία ως μνημείο κυνισμού, αυταρχισμού και κυβερνητικής αυθαιρεσίας», απαντησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Άδωνις Γεωργιάδης και Έλενα Ακρίτα 6
Ποινικές κι αστικές συνέπειες για τους δράστες επιθέσεων στα Πανεπιστήμια - Κυρώσεις και στα Ιδρύματα που δεν συμμορφώνονται με τον νόμο
Μέσα στις επόμενες ημέρες οι προτάσεις του υπουργείου Παιδείας για την ασφάλεια στα Πανεπιστήμια. «Οδηγός» τα μέτρα που εφαρμόστηκαν στα γήπεδα
Κυριάκος Μητσοτάκης 13
Μαρινάκης για την έκθεση για την Ελευθερία του Τύπου: Διασπορά fake news από τον ΣΥΡΙΖΑ
«Η Task Force για την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων είναι ολοκληρωμένος θεσμός με μηχανισμό πολιτικής διαβούλευσης, συμμετοχή επαγγελματικών ενώσεων, αστυνομίας, δικαστικών λειτουργών και δημοσιογράφων»
Ο Παύλος Μαρινάκης