Πολιτική

“Ανασχηματίζουν” τον Χ. Θεοχάρη – Τον… παραιτούν από τη θέση πριν λήξει η θητεία του

Η ... μπάλα φαίνεται ότι παίρνει και τον Γ.Γ. Εσόδων. Μαζί με τον ανασχηματισμό τηγς κυβέρνησης θα έχουμε εξελίξεις, όπως όλα δείχνουν και στη γενική γραμματεία εσόδων με τον Χ. Θεοχάρη να υποχρεώνεται ουσιαστικά σε παραίτηση πολύ πριν λήξει η θητεία του.

Ουσιαστικά από την κυβέρνηση θα επιχειρηθεί ένα γενικότερο … λίφτιγκ στο οικονομικό επιτελείο. Δεν θα είναι μόνο η θέση του υπουργού, οι αλλαγές προσώπων θα πρέπει να σημάνουν αλλαγή πολιτικής σε όλα τα επίπεδα.
Οι πληροφορίες μάλιστα που αναφέρει η εφημερίδα Καθημερινή λένε ότι ήδη για την αντικατάσταση του κ. Θεοχάρη έχουν ενημερωθεί οι Βρυξέλλες και η τρόικα.
Ο Χ. Θεοχάρης θα απομακρυνθεί σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο παραιτούμενος από τη θέση του καθώς η θητεία του είναι πενταετής και φυσικά αργεί ακόμη να λήξει.
Ως προς το πρόσωπο που θα τον αντικαταστήσει τα σενάρια είναι πολλά.
Το προφίλ που θα πάει στη Γενική Γραμματεία Εσόδων στη θέση του Χ. Θεοχάρη πρέπει να συνδυάζει πολλά … προσόντα.
Πρέπει να έχει απήχηση στην κοινωνία, πρέπει ταυτόχρονα να έχει τη στήριξη της Βουλής, να έχει όλα τα προσόντα αξιοπιστίας έναντι των τροϊκανών και ταυτόχρονα να … κάνει για τη δουλειά.
Όλα δείχνουν πάντως ότι η επιλογή θα είναι πρωτίστως πολιτική και θα εντάσσεται στο γενικότερο ανασχεδιασμό της οικονομικής πολιτικής.

Διαβάστε επίσης:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σφοδρή επίθεση Καστανίδη σε Ανδρουλάκη: «Δεν θα καθορίσει την πολιτική μου παρουσία»
Ο πρώην υπουργός μιλά για «δολιότητα» πίσω από την πρόβλεψη για όριο θητειών και υποστηρίζει ότι η αλλαγή στο καταστατικό του ΠΑΣΟΚ έγινε για τον αποκλεισμό του από τα ψηφοδέλτια
Χάρης Καστανίδης
Ο Ανδρουλάκης ανεβάζει τους τόνους στην κόντρα με την κυβέρνηση – Στο επίκεντρο υποκλοπές και Κράτος Δικαίου
«Η πραγματικότητα, την οποία γνωρίζουν και κακόβουλα διαστρεβλώνουν λόγω του πανικού τους, είναι ότι οκτώ στόχοι απάντησαν αν άνοιξαν ή όχι τα μηνύματα και από αυτούς οι πέντε είπαν ναι. Οι υπόλοιποι 79 κρύβονται»
Ο Νίκος Ανδρουλάκης