Πολιτική

Αναζητά επενδυτές σε Λονδίνο και Φρανκφούρτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Τριήμερη περιοδεία σε Λονδίνο και Φραγκφούρτη πραγματοποιεί από σήμερα το πρωί, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της οποίας θα έχει σειρά συναντήσεων με οικονομικούς παράγοντες και διαχειριστές κεφαλαίων, με σκοπό την προσέλκυση επενδύσεων.

Την Τετάρτη ο πρόεδρος της ΝΔ θα έχει συνάντηση στην έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας με τον πρόεδρο Μάριο Ντράγκι.

Ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί αναγκαία για να βγει η χώρα από την κρίση την προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων ύψους 100 δισ. την επόμενη πενταετία και δηλώνει αισιόδοξος ότι μπορεί να αποδειχθεί εφικτός. Μιλά δε για «έναν νέο αναπτυξιακό κύκλο που μπορεί να ξεκλειδώσει η επόμενη κυβέρνηση όχι όμως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η οποία παρά τις διακηρύξεις της είναι εχθρική στην επιχειρηματικότητα».

Στο Λονδίνο σήμερα και αύριο ο κ. Μητσοτάκης θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους μεγάλων Funds και επενδυτικών εταιρειών μεταξύ των οποίων η PIMCO, η Blackrock, KKR, Blackstone, Paulson & Co, Soros, Capital κ.α.

Πηγές της λεωφόρου Συγγρού λένε ότι υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση καθώς « κ. Μητσοτάκης αντιμετωπίζεται ως ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας».

Στην συνάντηση με τον Μάριο Ντράγκι ο κ. Μητσοτάκης θα παρουσιάσει την πρότασή του για μία διαφορετική συμφωνία της Ελλάδας με τους εταίρους που να βασίζεται στα μειωμένα πλεονάσματα στο 2% με παράλληλη έμφαση στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και στόχο την σταθερή ανάπτυξη στο 4% του ΑΕΠ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συναντήσεις και με το επιτελείο των Financial Times την Δευτέρα και της Deutsche Welle την Τετάρτη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μακρόν σε Μητσοτάκη: Μοντέλο οικονομικής προόδου η Ελλάδα – «Πιο κοντά από ποτέ οι δύο χώρες»
Ο Γάλλος πρόεδρος κάλεσε τις επιχειρήσεις της χώρας του να επενδύσουν στην Ελλάδα και αναφέρθηκε στην ευθυγράμμιση των γεωστρατηγικών συμφερόντων ανάμεσα σε Αθήνα και Παρίσι
Μητσοτάκης και Μακρόν
Τα μηνύματα Μητσοτάκη και Μακρόν και η «μπετόν αρμέ» αδιαπραγμάτευτη ρήτρα αμοιβαίας συνδρομής
Ιδιαίτερη σημασία έδωσαν και οι δύο ηγέτες στο άρθρο 42 παράγραφος 7 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο προβλέπει αμοιβαία στρατιωτική συνδρομή μεταξύ κρατών-μελών σε περίπτωση επίθεσης
Κυριάκος Μητσοτάκης και Εμανουέλ Μακρόν
Γαλλικά ΜΜΕ: «Στην Αθήνα ο Μακρόν, επανεκκινεί τη στρατηγική εταιρική σχέση Γαλλίας – Ελλάδας»
Ο τηλεοπτικός σταθμός BFM επικεντρώνει το ενδιαφέρον του στις δηλώσεις των δύο ηγετών αναφορικά με τις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή και τα όσα ανέφεραν για την ανάγκη επιστροφής της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή
μακρον
Μητσοτάκης – Μακρόν: Αυτές ειναι οι δύο συμφωνίες που υπέγραψαν για την στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας
Η συμφωνία προβλέπει ακόμα καλύτερο συντονισμό με τη Γαλλία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ισχυροποιώντας τη θέση της Ελλάδας στις ευρωπαϊκές αποφάσεις
Η στιγμή που ο Μακρόν και ο Μητσοτάκης υπογράφουν τις συμφωνίες 15