Πολιτική

Αναζωπύρωση της κόντρας κυβέρνησης – Τράπεζας Ελλάδος με δηλώσεις Σπίρτζη – Στουρνάρα

Αναζωπυρώνεται η κόντρα κυβέρνησης – Στουρνάρα γύρω από την τράπεζα Αττικής. Το πρωί με διαρροή από την προεδρία εκφράστηκε η άποψη ότι υπάρχουν κύκλοι, οι οποίοι θέλουν να πάρουν στα χέρια τους την Attica Bank.

Στο ίδιο μήκος κύματος είχε κινηθεί χθες το βράδυ σε συνέντευξή του στο “Κόντρα” ο Υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος δήλωσε ότι “κάποιο άλλο είναι το παιχνίδι που παίζεται και κάποιο άλλη είναι η ομάδα που σταθερά επιδιώκει η τράπεζα να φύγει από τον δημόσιο έλεγχο και να ελεγχθεί από άλλα κέντρα”.
Ο ίδιος αναφερόμενος στη σχέση του με την Attica Bank είπε ότι «η σχέση μου με την τράπεζα Αττικής, είναι στο ότι έχω ένα λογαριασμό, δεν έχω ούτε δάνεια ούτε είχα κάποια συνεργασία ποτέ. Το ΤΣΜΕΔΕ ήταν και είναι μέτοχος» και εξήγησε ότι “κατά την περίοδο που ήταν πρόεδρος του ΤΕΕ από το 2010 εως το 2015, η εμπλοκή που είχε με την Τράπεζα Αττικής ήταν να παλεύει να τη σώσει από όσους το συγκεκριμένο διάστημα πίεζαν το ταμείο να την πουλήσει και να μην έχει αυτή την επένδυση μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου,δηλαδή επί της ουσίας να χάσει το ταμείο των μηχανικών τα λεφτά που είχε επενδύσει εκεί”.
Οι δηλώσεις του Χρήστου Σπίρτζη φαίνεται πως θεωρήθηκαν ως αιχμές για το την Τράπεζα της Ελλάδος και τον Γιάννη Στουρνάρα προσωπικά, ο οποίος με πλάγιο μεν αλλά πολύ δηκτικό τρόπο δήλωσε απευθυνόμενος προς τον Χρήστο Σπίρτζη “κρείττων του λαλείν, το σιγάν”, ανάβοντας έτσι νέες φωτιές στο μέτωπο κυβέρνησης – Τράπεζας της Ελλάδος και φανερώνοντας πόσο εύθραυστες είναι οι ισορροπίες ανάμεσά τους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σοφία Ζαχαράκη: Αναστολή φοιτητικής ιδιότητας για 24 μήνες σε όσους συλλαμβάνονται για επεισόδια μέσα στα Πανεπιστήμια
Η υπουργός Παιδείας είπε στους πρυτάνεις ότι το θέμα της βίας στα πανεπιστήμια «είναι ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης» και τους ζήτησε να ενεργούν σύμφωνα με τα «εργαλεία» που τους δίνει η νομοθεσία
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ 13
Έπεσαν οι υπογραφές για τα 157 χλμ. του ΒΟΑΚ - Μητσοτάκης: «Σπουδαία ημέρα για την Κρήτη, ας την υποδεχτούμε ενωμένοι»
Ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα εγρήγορσης στους τοπικούς φορείς, με φόντο τα τροχαία δυστύχημα στην Κρήτη, προαναγγέλλοντας σημαντικές παρεμβάσεις για την οδική ασφάλεια στο νησί
Η στιγμή της υπογραφής στην εκδήλωση για τον ΒΟΑΚ στην Κρήτη 28