Συμβαίνει τώρα:
Πολιτική

Ανεργία υπό… παρακολούθηση! Ιδρύεται κυβερνητικό συμβούλιο απασχόλησης

Στην ίδρυση κυβερνητικού συμβουλίου απασχόλησης για την καταπολέμηση της ανεργίας κατέληξαν μετά την τρίωρη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στο συμβούλιο απασχόλησης που θα παρακολουθεί σε καθημερινή βάση το θέμα της αντιμετώπισης της ανεργίας, θα μετέχουν τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της σύσκεψης, ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι «για να δώσουμε έμφαση στον αγώνα μας κατά τη ανεργίας, αποφασίσαμε με τον πρωθυπουργό να συγκροτηθεί Κυβερνητικό Συμβούλιο Απασχόλησης».

Σε αυτό θα μετέχουν όπως είπε, εκτός από τον Πρωθυπουργό και τον ίδιο, όλοι οι συναρμόδιοι οι υπουργοί, με ιδιαίτερο ρόλο για τον υπουργό Εργασίας, ο διοικητής του ΟΑΕΔ και όλοι οι οργανισμοί που μπορούν να συνεισφέρουν στη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Επιπλέον, όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, θα υπάρχει συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και με τον ιδιωτικό τομέα «ώστε να έχουμε ένα όργανο που θα παρακολουθεί σε καθημερινή βάση αυτή την προτεραιότητα και της κυβέρνησης και της κοινωνίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

”Οι Έλληνες έχουν ψευδαισθήσεις – Υπακούστε στην τρόικα”

ΟΑΕΔ: Αυξήθηκαν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Νοέμβριο

Νέο αρνητικό ρεκόρ ανεργίας στην Ιταλία – 41,6% στους νέους

Παραμένουμε πρώτοι στην Ευρώπη σε ποσοστά ανεργίας! Εφτασε το 27,4% τον Σεπτέμβριο

Βρούτσης: Ρεκόρ δεκαετίας σε νέες θέσεις εργασίας το 2013

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πρόεδρος Αρείου Πάγου σε δικηγορικούς συλλόγους: Γιατί δεν κινήσατε πειθαρχική διαδικασία κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου;
Έχει ήδη σταλεί στον πρόεδρο του ΔΣΑ, Δημήτρη Βερβεσό αναφορά «για τη διερεύνηση πειθαρχικής ευθύνης δικηγόρου» εκ μέρους της Πρωτοδίκη Βόλου
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου 17
Δημοσκόπηση Real Polls: Διψήφιο προβάδισμα για τη ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ – Το 54,3% δεν εμπιστεύεται κανέναν πολιτικό αρχηγό να ηγηθεί της προοδευτικής παράταξης
Το 13,5% των πολιτών θεωρεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να ηγηθεί της «κατακερματισμένης» προοδευτικής παράταξης και να την οδηγήσει στην κυβέρνηση
Κάλπη
Σκληρή επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ – «Ξεπέρασε κάθε χυδαιότητα ο Φλωρίδης, να παραιτηθεί άμεσα»
O Γιώργος Φλωρίδης, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να επιτεθεί στην Ζωή Κωνσταντοπούλου δημοσιοποίησε τα ονόματα τεσσάρων γυναικών που βιάστηκαν παραβιάζοντας έτσι τα προσωπικά δεδομένα
Το λογότυπο του ΣΥΡΙΖΑ 2