Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Ανέβηκε στην… Ελιά ο Λοβέρδος

Ανέβηκε στην… Ελιά ο Λοβέρδος

Η συνεργασία της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα με το ΠΑΣΟΚ και τους “58” αποφασίστηκε σε ευρεία σύσκεψη του κόμματος, με τον Ανδρέα Λοβέρδο να ξεκαθαρίζει ωστόσο ότι η συμμετοχή του κόμματός θα είναι ισότιμη και διακριτή και ότι σε καμία περίπτωση δεν τίθεται θέμα προσχώρησης σε κάποιον από τους δύο άλλους σχηματισμούς.

«Συμμετέχουμε στην “Ελιά” ισότιμα, διακριτά και αυτόνομα. Δεν πάμε ούτε στο ΠΑΣΟΚ ούτε στους ʽ58», είπε χαρακτηριστικά βάζοντας τέλος στο έντονο φλερτ με τη ΔΗΜΑΡ που είχε φθάσει μέχρι και τον…”αρραβώνα”.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Λοβέρδος απέδωσε το “ναυάγιο” με τη ΔΗΜΑΡ στην πρόταση της Αγ. Κωνσταντίνου η οποία “δεν συνιστούσε ανασυγκρότηση Κεντροαριστεράς, αλλά ένωση με το κόμμα τους”.

Ειδικότερα στην απόφαση της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι:

– Η τελική της εισήγηση (σ.σ. της ΔΗΜΑΡ) προς εμάς, όμως, δεν υπηρετούσε, κατά τη γνώμη μας, το στόχο της ισότιμης και πλήρους συνεργασίας και συστράτευσης σε ένα μεγάλο, ενιαίο Μέτωπο.

– Με περίσκεψη και ρεαλισμό, βάσει των στόχων μας, υποχρεούμαστε να μην την δεχτούμε.

– Παράλληλα, συνδιοργανώσαμε με τη Δράση, τη Δυναμική Ελλάδα, το Μπροστά, τους Π80 και τους Think Π, το πολύ επιτυχημένο «Προοδευτικό Φόρουμ», σε μια πορεία που συνεχίζεται και παράγει αποτελέσματα πολιτικής.

– Ο χρόνος όμως περνά και χρειαζόμαστε αποφάσεις!”

– Αξιολογώντας τη συγκυρία και τις εναλλακτικές, συμφωνούμε επί της αρχής: η Δημοκρατική Παράταξη και ο κόσμος της πρέπει να έχουν ενιαία έκφραση

– Θα είμαστε παρόντες εκεί που θα υπάρχει πολλαπλασιασμός και όχι διαίρεση των δυνάμεων. Εκεί που οι προϋποθέσεις για την επιτυχία ενός διακριτού και ωφέλιμου τρίτου πόλου, θα είναι πιο ουσιαστικές

– Θα ενισχύσουμε την υπό διαμόρφωση προσπάθεια για τη συγκρότηση της “ΕΛΙΑΣ” απευθυνόμενοι στον ελληνικό λαό.

– Η «Νέα Ελλάδα» θα συνεχίσει τη διακριτή παρουσία της ως ένα από τα πολλά κλαδιά της μεγάλης Προοδευτικής Παράταξης, της ΕΛΙΑΣ, όπως την αποκαλούμε για να συνεννοηθούμε, και θα συναντήσει τις άλλες δυνάμεις που προσχωρούν στο ενωτικό προσκλητήριο, συντεταγμένα.

“Ναυάγιο” και με Π80

Eξάλλου χωρίς να υπάρξει τελική συμφωνία ολοκληρώθηκαν χθες και οι διαβουλεύσεις μεταξύ της ΔΗΜΑΡ και της πολιτικής Κίνησης «Π80».

Η “Π80”, κίνηση στελεχών της σπουδάζουσας Νεολαίας ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του “80, αμέσως μετά την συνάντηση που είχαν με αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ με γραπτή δήλωσή τους τόνισαν ότι: “Είχαμε την ευκαιρία να επισημάνουμε ότι η συγκρότηση ενός ακόμη “πόλου” της κεντροαριστεράς από την ΔΗΜΑΡ, απέχει πολύ από το big-bang μιας νέας πολιτικής κίνησης στην οποία προσβλέπουμε. Για τον λόγο αυτό, διευκρινίσαμε ότι το Δίκτυο Π80 δεν θα μπορούσε να ενταχθεί σε μια τέτοια κίνηση”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε