Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Ανοίγει ο φάκελος των υποκλοπών στη Βουλή

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Κεκλεισμένων των θυρών, στην Επιτροπή θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής παρουσιάστηκε την Τρίτη το πόρισμα που πραγματοποίησε η ΕΥΠ για τις υποκλοπές.

Όπως δήλωναν βουλευτές που μετέχουν στην Επιτροπή, το πόρισμα της αφήνει αναπάντητα πολλά ερωτήματα, για το ποιος έκανε τις υποκλοπές και ποιος τις συγκάλυψε… Για παράδειγμα, όπως έλεγαν, ο Κορωνιάς είχε καταθέσει ότι η διακοπή του παράνομου λογισμικού είχε γίνει στις 8 Μαρτίου, ενώ από το πόρισμα προκύπτει ότι η διακοπή έγινε στις 15 Μάρτιου. Το δεύτερο θέμα που τίθεται είναι αν στο αυτό έγινε εν γνώσει της τότε Κυβέρνησης ή όχι…

Η Επιτροπή αποφάσισε να ζητήσει από τη ΕΥΠ και τους φακέλους της έρευνας που έγινε, πράγμα που δεσμεύτηκε να πράξει ο παριστάμενος διοικητής της ΕΥΠ κ. Μπίκας, ενώ άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να καλέσουν σε ακρόαση τον κ. Κοραντή, τον κ. Παπαγγελόπουλο ή όποιον άλλον χρειαστεί.

Αφού μελετηθεί το υλικό αυτό όπως και τα στοιχεία που υπάρχουν στην δικογραφία που έχει σχηματιστεί στην Δικαιοσύνη, η Επιτροπή θα αποφασίσει εάν θα εξετάσει η ίδια με την υπόθεση ή θα προτείνει τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε