Πολιτική

Αντώνης Σαμαράς: Πώς «διαβάζουν» τα κόμματα τη διαγραφή του από τη Νέα Δημοκρατία

Τη διαγραφή του Αντώνη Σαμαρά από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, σχολιάζει σκωπτικά το ΚΚΕ, επαναλαμβάνοντας τις αιτιάσεις περί «παζαριών» στα ελληνοτουρκικά.

«Η διαγραφή του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ είναι ενδεικτική της όξυνσης των αντιθέσεων στο αστικό πολιτικό σύστημα, ως συνέπεια της δυσαρέσκειας από την ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική, αλλά και των διεθνών εξελίξεων και «παζαριών» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις» αναφέρει το ΚΚΕ. 

Την ίδια στιγμή, πηγές από τον Περισσό κάνουν λόγο για «προσπάθεια αναμόρφωσης συνολικά του σάπιου αστικού πολιτικού συστήματος που είναι σε πλήρη εξέλιξη, «μόνο που αυτή δε γίνεται με κριτήριο τα λαϊκά συμφέροντα».

«Άλλωστε» όπως σημειώνουν, «είτε πρόκειται για τη ΝΔ και δυνάμεις προερχόμενες από αυτήν είτε για τα κόμματα της σοσιαλδημοκρατίας, μιλάμε για δυνάμεις που έχουν υπηρετήσει -και μάλιστα κάποιες φορές από κοινού, συγκυβερνώντας- την ίδια πολιτική στο πλαίσιο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ».

«Γι’ αυτό, αναφέρον τέλος, και η πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση βρίσκεται στην αμφισβήτηση και τη σύγκρουση με την κυρίαρχη πολιτική κι όχι στην αναπαλαίωση του αστικού πολιτικού συστήματος και την ανακύκλωση των αυταπατών», καταλήγουν.

Λατινοπούλου: Μαύρη σελίδα για τη ΝΔ η διαγραφή Σαμαρά

Για μία «μαύρη σελίδα» για τη ΝΔ, τις αρχές και τις αξίες της» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Αφροδίτη Λατινοπούλου.

Σε γραπτή της δήλωση η πρόεδρος της Φωνής της Λογικής λίγη ώρα μετά την απόφαση Μητσοτάκη για διαγραφή του Αντώνη Σαμαρά, επισημαίνει επίσης ότι η ΝΔ μετατρέπεται από ένα κόμμα διάφανο, δημοκρατικό και ανεκτικό στο διάλογο σε ένα αυταρχικό κόμμα.

Αναλυτικά η δήλωσή της:

«Κ. Πρωθυπουργέ δεν μπορείτε να διαγράψετε έναν πρώην Πρωθυπουργό που κράτησε την Ελλάδα όρθια το 2012-2015. Έναν ηγέτη που η βάση της Νέας Δημοκρατίας ανέδειξε στην προεδρία του κόμματος. Δυστυχώς η σχέση της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη με τις πατριωτικές-εθνικές και anti-woke θέσεις, επισήμως τελείωσε.

Παρελθόν αποτελεί ο πρώην Πρωθυπουργός και ηγετικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, με προσωπική απόφαση όνειδος του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αφορμή στάθηκε η αντίθεσή του στη μυστική διπλωματία που ασκεί η κυβέρνηση του με την Τουρκία, όπως αποκάλυψε ο πρώην Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβης Ρούσος Κούνδουρος, κατά την υποβολή της παραίτησης του.

Μήπως ενόχλησε ότι Α. Σαμαράς ζήτησε το προφανές, τη παραίτηση του Υπ. Εξωτερικών, κ. Γεραπετρίτη; Ή μήπως ενόχλησε τον κ. Μητσοτάκη η πρόταση του Α. Σαμαρά να έχουμε έναν δεξιό Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως τον Κώστα Καραμανλή;

Θυμίζουμε άλλωστε την αριστερή επιλογή της κας Σακελλαροπούλου που έκανε ο κ. Μητσοτάκης για ΠτΔ έναντι του εν ενεργεία Προκόπη Παυλόπουλου. Σήμερα γράφτηκε μια μαύρη σελίδα για τη ΝΔ, τις αρχές και τις αξίες της.

Από ένα κόμμα διάφανο, δημοκρατικό και ανεκτικό στο διάλογο, κατέληξε σε ένα αυταρχικό κόμμα – one man show – του Κ. Μητσοτάκη με δυσανεξία στο διάλογο και πάνω απ’ όλα στην ίδια τη Δημοκρατία».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης για την έκθεση για την Ελευθερία του Τύπου: Διασπορά fake news από τον ΣΥΡΙΖΑ
«Η Task Force για την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων είναι ολοκληρωμένος θεσμός με μηχανισμό πολιτικής διαβούλευσης, συμμετοχή επαγγελματικών ενώσεων, αστυνομίας, δικαστικών λειτουργών και δημοσιογράφων»
Ο Παύλος Μαρινάκης
«Γαλάζιες» πιέσεις προς την κυβέρνηση να επανεξετάσει τον σχεδιασμό για την οριοθέτηση των οικισμών κάτω των 2.000 κατοίκων
Ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας είναι ο 6ος από το κόμμα που πιέζει την κυβέρνηση για διορθωτικές παρεμβάσεις στο νέο πλαίσιο
O βουλευτής Κυκλάδων Φίλιππος Φόρτωμας
Επιστροφές προσφύγων στην Ελλάδα: «Είμαστε σε συνεχή διάλογο με την ελληνική κυβέρνηση» λέει εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών
Ως προς τη διάρκεια μιας τέτοιας διαδικασίας το γερμανικό υπουργείο απαντά ότι ακόμη δεν είναι σε θέση να την προσδιορίσει χρονικά
Πρόσφυγες