Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

«Απαγορευτικό» ΝΔ στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο; – Το μήνυμα Μητσοτάκη, οι αντιδράσεις και το παρασκήνιο

«Απαγορευτικό» ΝΔ στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο; – Το μήνυμα Μητσοτάκη, οι αντιδράσεις και το παρασκήνιο

Θα είναι ή όχι υποψήφιος με τη ΝΔ ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος; Αν και δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα από την οδό Πειραιώς η υποψηφιότητά του, η εμφάνισή του στην κοπή της πίτας του Άδωνι Γεωργιάδη πριν από μερικές ημέρες φούντωσε τα σενάρια που τον ήθελαν υποψήφιο βουλευτή στην Α’ Αθήνας – δίχως, μάλιστα, ο ίδιος να τα διαψεύδει. Τουναντίον, δεν είχε κρύψει ποτέ το ενδιαφέρον του.

Τα τελευταία 24ωρα, ωστόσο, υπήρξαν ζωηρές αντιδράσεις εντός της ΝΔ, ύστερα από ένα επίμαχο tweet του γνωστού δημοσιογράφου για την ΕΡΤ, με αποτέλεσμα ν’ ακουστούν δεύτερες σκέψεις που έφτασαν ως το γραφείο του προέδρου. «Γαλάζια» στελέχη φαίνεται, εξάλλου, δεν είδαν με καλό μάτι το γεγονός ότι η ενδεχόμενη υποψηφιότητά του προβλήθηκε από τον αντιπρόεδρο, Άδωνι Γεωργιάδη. Έτσι, ορισμένοι υποστηρίζουν, μάλιστα, πως κατόπιν απόφασης του Κυριάκου Μητσοτάκη επιβλήθηκε «απαγορευτικό» στην υποψηφιότητα Μπογδάνου. Μέχρι στιγμής, ωστόσο, δεν υπάρχει κάποια επίσημη απόφασή ή ανακοίνωση, ενώ ουδέποτε είχε ανακοινωθεί υποψηφιότητά του από την οδό Πειραιώς.
Από την άλλη πλευρά, συνομιλητές του Κωνσταντίνου Μπογδάνου έλεγαν στο newsit.gr ότι ο ίδιος δεν έχει λάβει κάποιο αρνητικό μήνυμα από τη ΝΔ, τουλάχιστον έως τη στιγμή που διέρρευσαν οι πληροφορίες για «κόψιμο» από τις λίστες. Έτσι, εκείνος συνεχίζει κανονικά τη δράση και τις εμφανίσεις του σε διάφορες κομματικές και μη εκδηλώσεις.
Πηγές, πάντως, της ΝΔ υπενθύμιζαν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει σε ανύποπτο χρόνο την ενόχλησή του για περιπτώσεις στελεχών που αυτοανακηρύσσονται υποψήφιοι βουλευτές, στέλνοντας, μάλιστα, σαφές μήνυμα ότι δεν θ’ ανεχθεί περιπτώσεις υποψηφίων για τις οποίες δεν υπάρχει η «βούλα» του κόμματος.
Με αυτά τα δεδομένα, η υπόθεση Μπογδάνου παραμένει σε εκκρεμότητα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις