Πολιτική

Αποκάλυψη FT: Στο Eurogroup συζητήθηκαν capital control

Το θέμα της επιβολής ελέγχου κεφαλαίων, τα λεγόμενα capital control στις καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών, στις τράπεζες, τέθηκε στο τραπέζι του Eurogroup, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτουν οι Financial Times και ο ανταποκριτής τους στις Βρυξέλλες, Peter Spiegel.

O Peter Spiegel επικαλείται δύο αξιωματούχους της ευρωζώνης οι οποίοι διευκρίνισαν πως ο έλεγχος στις καταθέσεις συζητήθηκε στο Eurogroup, προκειμένου να εμποδιστεί η εκροή καταθέσεων, αλλά ωστόσο δεν υπήρξε καμία απόφαση για το συγκεκριμένο θέμα.

Εκτός από τους Financial Times, το ίδιο σημείωσε και ο υπουργός Οικονομικών του Βελγίου, ο οποίος βέβαια δεν το επιβεβαίωσε, αλλά στην ερώτηση εάν έγινε κουβέντα για τα capital control δήλωσε πως θα μπορούσε κατά κάποιον τρόπο να το πει και έτσι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα