Πολιτική

Αποκαλύψεις για τα δομημένα ομόλογα – Έχασε 21 εκατ ευρώ το κράτος

Αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη του κ. Παπανικολάου ότι δέχτηκε απειλές μετά την κατάθεση που είχε κάνει για το θέμα στον πρώην εισαγγελέα.

Αποκαλυπτικός για τη ζημιά που υπέστη το ελληνικό δημόσιο από την υπόθεση των δομημένων ομολόγων ήταν ο πρώην Γενικός Διευθυντής του Ο.Δ.ΔΗ.Χ. (Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους) Σπύρος Παπανικολάου.

Κατά την κατάθεση του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ο κ. Παπανικολάου προσδιόρισε τη ζημιά σε τουλάχιστον 21 εκατ. ευρώ, όσο αναλογούσε δηλαδή στο ποσό των προμηθειών… «Αν τα ταμεία αγόραζαν στο 92% της αξίας όπως πούλησε η «JP MORGAN» θα κέρδιζαν 21 εκατ. ευρώ» φέρεται να είπε αναφερόμενος στο ομόλογο των εκατ. ευρώ που αγόρασε το ΤΕΑΔΥ.

Όπως μάλιστα πρόσθεσε, οι προμήθειες ήταν ασυνήθιστα μεγάλες και δυσανάλογες με τα κοινά ομόλογα.

Αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη του κ. Παπανικολάου ότι δέχτηκε απειλές μετά την κατάθεση που είχε κάνει για το θέμα στον πρώην εισαγγελέα και Επικεφαλής της Αρχής για το «Ξέπλυμα του Μαύρου Χρήματος», χωρίς ωστόσο να αναφέρει από ποιους απειλήθηκε, παρά τις επίμονες ερωτήσεις των μελών της Εξεταστικής.

«Τι να λέμε τώρα…» απάντησε χαρακτηριστικά…

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κόντρα του ΠΑΣΟΚ με την κυβέρνηση και για τις μεταβολές στα τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ
«Μας χωρίζει ιδεολογική και αξιακή άβυσσος με μία κυβέρνηση, που είναι επικίνδυνη για τη χώρα, διευρύνει τις ανισότητες και μοιράζει στα καρτέλ τον πλούτο της χώρας» λένε στη Χαριλάου Τρικούπη
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης
«Η επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 απαιτεί τροποποίηση του νόμου», λέει η Αθήνα μετά τις δηλώσεις Τραμπ
Οι κυβερνητικές πηγές υπενθυμίζουν ότι υπάρχουν δύο προβλέψεις στην αμερικανική νομοθεσία που απαγορεύουν την πώληση αμυντικού υλικού στην Τουρκία
F-35 των ΗΠΑ 5