Πολιτική

Αποστόλου: “Μέχρι το τέλος του 2017 θα έχει καταργηθεί ο εδικός φόρος κατανάλωσης στο κρασί”

Την κατάργηση του εδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί έως το τέλος του έτους, ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου από την Νεμέα, όπου εγκαινίασε τις εκδηλώσεις «Μεγάλες Μέρες της Νεμέας 2017», που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Νεμέας με το Σύνδεσμο Οινοποιών ΠΟΠ Νεμέας και τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Νεμέας.

Ο κ. Αποστόλου είπε ότι ήδη ετοιμάζεται η σχετική νομοθετική ρύθμιση και πριν τελειώσει ο χρόνος, όπως έχει δεσμευθεί και ο πρωθυπουργός, ο φόρος αυτός δεν θα υπάρχει πλέον.

Ο υπουργός αναφέρθηκε κατά την ομιλία του στην γενικότερη κατάσταση και τόνισε ότι «όλοι πλέον έχουν αποδεχτεί ότι άνοιξε ο δρόμος για την έξοδο της χώρας μας στις αγορές και το τέλος των μνημονίων».

Σημείωσε ωστόσο, ότι «η κυβέρνηση και τα κόμματα που την στηρίζουν γνωρίζουν ότι αυτό θα συμβεί, αν με όλες μας τις δυνάμεις υπηρετήσουμε την ανάπτυξη.

Είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να σταθεροποιήσει την πορεία της χώρας, προς μια περίοδο θετικών προοπτικών, μετά την κρίση και τη βαθιά ύφεση που γνώρισε τα προηγούμενα χρόνια όταν περίπου το 25% του ΑΕΠ της, εξαφανίστηκε».

Ο κ. Αποστόλου υπογράμμισε ότι «σ’ αυτή τη προσπάθεια, ο αγροτικός χώρος θα πρωταγωνιστήσει. Είναι ενθαρρυντικό ότι αυτή τη πραγματικότητα, τη συνειδητοποιούν ολοένα και περισσότερο, το πολιτικό προσωπικό της χώρας, ο επιχειρηματικός κόσμος και κυρίως οι ίδιοι οι παραγωγοί».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν χαρίζει τη δυναμική που καταγράφει – Τι ισχύει για τη συνεργασία με Κασσελάκη
Τα στελέχη του Κινήματος Δημοκρατίας σημειώνουν ότι δεν πρόκειται για εκλογική συνεργασία, ευελπιστούν ωστόσο ότι μέσα από αυτή την κίνηση θα προκύψει η δημιουργία ενός «αλλού πόλου»
Ο Στέφανος Κασσελάκης και η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Τo αίτημα Μητσοτάκη στη Μελόνι για σύγχρονα τρένα από τη Hellenic Train και το «καμπανάκι» για την αμυντική συνεργασία της με τον Ερντογάν
Στη Ρώμη σήμερα ο Μητσοτάκης - Η ατζέντα της συνάντησης με την Ιταλίδα ομόλογό του - Αδειάζει η «κλεψύδρα» για τη σύσταση Προανακριτικής
Κυριάκος Μητσοτάκης με Τζόρτζια Μελόνι 1
«Βόμβα» από Φάμελλο και κόντρα με Παππά: «Ο Κασσελάκης με καθαίρεσε από την προεδρία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με πραξικόπημα»
Η κόντρα Φάμελλου - Παππά, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε από τη συζήτηση στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση των τάσεων
Σωκράτης Φάμελλος και Νίκος Παππάς