Πολιτική

Αποτελέσματα εκλογών 2015: Σκληρή επίθεση ΣΥΡΙΖΑ για τα διόδια

Επίθεση από τον ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα των διοδίων, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη εξέλιξη που δημιουργεί εύλογα ερωτήματα την άρνηση των παραχωρησιούχων να μην επιτρέψουν την ελεύθερη διέλευση των ψηφοφόρων για να ψηφίσουν στις εκλογές.

 «Αυτό που ίσχυσε στο δημοψήφισμα επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα πρέπει να ισχύει σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις. Το δικαίωμα των πολιτών στις μετακινήσεις, ειδικά την κορυφαία ημέρα έκφρασης της δημοκρατίας, είναι αδιαπραγμάτευτο», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά τους, το ΚΚΕ και η Λαϊκή Ενότητα, ήδη από χθες επιχείρησαν να επιρρήψουν ευθύνες στον ΣΥΡΖΑ σχετικά με την άρνηση των παραχωρησιουχ΄βν να επιτρέχουν την ελέυθερη διέλευση από τα διόδια.

Όλα ξεκίνησαν το Σάββατο όταν οι εταιρείες που διαχειρίοζονται τα διόδια αρνήθηκαν στους εκλογείς την ελεύθερη διέλευση προκαλώντας την έντονη αντίδραση και παρέμβαση της υπηρεσιακής πρωθυπουργού Β. Θάνου, προκειμένου να διευθετηθεί το ζήτημα, το οποίο τελικώς δεν επιλύθηκε και οι ετεροδημότες κατέβαλαν κανονικά το αντίτιμο.

Λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες, με κοινή τους δήλωση οι υπηρεσιακοί υπουργοί Εσωτερικών Αντ. Μανιτάκης και Οικονομίας Ν. Χριστοδουλάκης ανέφεραν ότι «οι εν λόγω εταιρείες με απαντητικές επιστολές τους διατύπωσαν την άρνησή τους, με το αιτιολογικό της διασάλευσης των Συμβάσεων Παραχώρησης». Υπενθυμίζουν ότι το αίτημα για ελεύθερη διέλευση των εκλογέων από τα διόδια «διατυπώθηκε και εγγράφως προς τις Εταιρείες των Αυτοκινητοδρόμων και της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου μέσω της Γενικής Γραμματείας Υποδομών». Ακόμη διαβεβαίωσαν πως τα συναρμόδια υπουργεία «προέβησαν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και μέσα στο πλαίσιο της αρμοδιότητας τους προκειμένου να διασφαλίσουν την ελεύθερη δίοδο και την άνευ καταβολής τιμήματος διέλευση των εκλογέων από όλους τους σταθμούς διοδίων της χώρας, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας των εκλογών».

Δείτε όλα τα Live αποτελέσματα εκλογών 2015

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Η επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 απαιτεί τροποποίηση του νόμου», λέει η Αθήνα μετά τις δηλώσεις Τραμπ
Οι κυβερνητικές πηγές υπενθυμίζουν ότι υπάρχουν δύο προβλέψεις στην αμερικανική νομοθεσία που απαγορεύουν την πώληση αμυντικού υλικού στην Τουρκία
F-35 των ΗΠΑ
Το plan b της κυβέρνησης για τους αγρότες με πρόστιμα – Σκέψεις για απάντηση με συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «παράνομες πράξεις» από τους αγρότες με την κατάληψη των δρόμων και συμπλήρωσε «υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής του νόμου με μια σειρά διατάξεων
Τρακτέρ
33
Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους αγρότες: Η προειδοποίηση για άμεσο τερματισμό των μπλόκων και οι αιχμές περί «τραμπούκων»
Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να προσέλθουν σε διάλογο αγρότες που εκπροσωπούν όλα τα μπλόκα και ιδανικά εκπρόσωποι συνολικά του αγροτικού κόσμου
Κυριάκος Μητσοτάκης 27
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τραμπουκίζουν αγρότες που θέλουν τον διάλογο για να μη σπάσει το μέτωπο
«Αντιστροφή της πραγματικότητας ότι τους δρόμους κλείνει η Τροχαία» - «Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τους, πόσο μάλλον όταν αρνούνται να προσέλθουν σε έναν διάλογο»
Κυριάκος Μητσοτάκης
331