Πολιτική

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Στις 20:30 η πρώτη ασφαλής εκτίμηση – Τι ώρα θα γνωρίζουμε για το 80% της επικράτειας

Μένουν λιγότερες από 3 ημέρες για τις εκλογές της 21ης Μαΐου και έγινε γνωστός ο τρόπος με τον οποίο θα μεταδοθούν φέτος τα αποτελέσματα των εκλογών, αφού γύρω στις 20:30 θα έχουμε την πρώτη ασφαλή εκτίμηση για αυτά και μετά τις 21:00 θα υπάρχει μια σαφής εικόνα για τα ποσοστά των κομμάτων.

Είναι η πρώτη φορά που θα έχουμε τόσο νωρίς μια σαφή εκτίμηση για το αποτέλεσμα των εκλογών ενώ μετά τις 21:30 θα έχουμε το συνολικό αποτέλεσμα για το 80% της επικράτειας, αφού οι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι θα είναι εφοδιασμένοι με την ηλεκτρονική συσκευή ασφαλούς μετάδοσης SRT, για το τι θα «δείξουν» οι κάλπες.

Μέσω αυτής, τα αποτελέσματα θα μεταδίδονται σε πραγματικό χρόνο και θα μπαίνουν στην βάση δεδομένων του υπουργείου Εσωτερικών. Είναι αξιοσημείωτο ότι αυτός ο τρόπος θα ακολουθηθεί για τη μετάδοση των αποτελεσμάτων από 21.400 εκλογικά τμήματα συνολικά.

Παράλληλα, τα αποτελέσματα θα αναμεταδίδονται και με την κλασική μέθοδο, δηλαδή με τα κλασικά τηλεγραφήματα. Αυτό ίσχυε από το 1981 από τους δήμους δηλαδή και τις περιφέρειες θα φτάνουν εδώ και θα μπαίνουν στη βάση του Υπουργείου Εσωτερικών.

Επιπλέον, για πρώτη φορά θα έχουμε ενημέρωση για την προσέλευση του κόσμου, θα υπάρχει εικόνα δηλαδή για τη συμμετοχή στις εκλογές. Μέσω πάλι αυτής της συσκευής θα στέλνεται πόσος κόσμος έχει ψηφίσει. Θα έχουμε σε τρία διαδοχικά διαστήματα την ημέρα των εκλογών Ενημέρωση για την προσέλευση στις 10:30, στις 13:00-13:30 και στις 16:00-16:30.

Η διαδικασία αφού κλείσουν οι κάλπες

Ο Ηλίας Γιαννίτσος, διευθυντής έργου εκλογών Singular Logic, δήλωσε σχετικά:

«Η διαδικασία συλλογής των αποτελεσμάτων από όλα τα εκλογικά τμήματα γίνεται με δύο τρόπους, δηλαδή το τηλεγράφημα, το έντυπο που χρησιμοποιείται για την καταγραφή των αποτελεσμάτων μέσα στο εκλογικό τμήμα και το οποίο μεταδίδεται μέσω του Δήμου και της Περιφέρειας στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Δεύτερη μέθοδος είναι η μέθοδος του SRT. Όπως έχουμε πει με τη μέθοδο αυτή, όταν ο δικαστικός αντιπρόσωπος μπορέσει να ολοκληρώσει τη διαδικασία καταμέτρησης των ψήφων σε επίπεδο συνδυασμών καταρχήν συμπληρώνει το χαρτί, πατώντας το πλήκτρο Αποστολή φτάνει αυτόματα μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα στο σύστημα των εκλογών.

Με πληροφορίες από ertnews

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Η επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 απαιτεί τροποποίηση του νόμου», λέει η Αθήνα μετά τις δηλώσεις Τραμπ
Οι κυβερνητικές πηγές υπενθυμίζουν ότι υπάρχουν δύο προβλέψεις στην αμερικανική νομοθεσία που απαγορεύουν την πώληση αμυντικού υλικού στην Τουρκία
F-35 των ΗΠΑ 5
Το plan b της κυβέρνησης για τους αγρότες με πρόστιμα – Σκέψεις για απάντηση με συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «παράνομες πράξεις» από τους αγρότες με την κατάληψη των δρόμων και συμπλήρωσε «υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής του νόμου με μια σειρά διατάξεων
Τρακτέρ
33
Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους αγρότες: Η προειδοποίηση για άμεσο τερματισμό των μπλόκων και οι αιχμές περί «τραμπούκων»
Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να προσέλθουν σε διάλογο αγρότες που εκπροσωπούν όλα τα μπλόκα και ιδανικά εκπρόσωποι συνολικά του αγροτικού κόσμου
Κυριάκος Μητσοτάκης 27
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τραμπουκίζουν αγρότες που θέλουν τον διάλογο για να μη σπάσει το μέτωπο
«Αντιστροφή της πραγματικότητας ότι τους δρόμους κλείνει η Τροχαία» - «Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τους, πόσο μάλλον όταν αρνούνται να προσέλθουν σε έναν διάλογο»
Κυριάκος Μητσοτάκης
331