Πολιτική

Αποτελέσματα εκλογών ΝΔ: Απογοήτευση στο επιτελείο Τζιτζικώστα – Ρίχνουν ευθύνες στον Καραμανλή

Κατά την καταμέτρηση των ψήφων το επιτελείο του Απόστολου Τζιτζικώστα θεωρούσε σίγουρο πως θα είναι δεύτερος στην εκλογική κούρσα για τον νέο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.

Ωστόσο, όταν άρχισαν να ενσωματώνονται τα εκλογικά τμήματα της Αθήνας ο Απόστολος Τζιτζικώστας έχασε έδαφος και τερματίζει τρίτος τελικά με το ποσοστό του, σύμφωνα με πληροφορίες να κυμαίνεται λίγο πάνω από το 20%.

Η τρίτη θέση του Απόστολου Τζιτζικώστα απογοήτευσε τόσο τον ίδιο όσο και το επιτελείο του, καθώς περίμεναν πως ο περιφερειάρχης της Κεντρικής Μακεδονίας θα ήταν άνετα στο δεύτερο γύρο.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας ευχαρίστησε και εκείνους τους ψηφοφόρους για τη μαζική συμμετοχή του κόσμου. Συνεχάρη τον Ε. Μεϊμαράκη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την πρώτη και δεύτερη θέση, αλλά και τον Άδωνι Γεωργιάδη, λέγοντας πως όλοι μαζί έβγαλαν πιο δυνατή τη Νέα Δημοκρατία.

Δήλωσε πως θα συνεχίσει να εργάζεται με όλες του τις δυνάμεις για τη Νέα Δημοκρατία που θα μεγαλώσει και θα συμβάλει να δοθεί ένα τέλος στη διακυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Ωστόσο, ο κ. Τζιτζικώστας δεν αποκάλυψε ποιόν θα στηρίξει στο δεύτερο γύρο.

Πληροφορίες, αναφέρουν πως κύκλοι του κ. Τζιτζικώστα θεωρούν πως πίσω από την ήττα του κρύβεται το παιχνίδι διαρροών και κύκλων του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή.

Μάλιστα, στον πρώην πρωθυπουργό χρεώνουν το γεγονός πως ακόμα και σε μέρη της Μακεδονίας, όπου λογικά είναι προπύργια του κ. Τζιτζικώστα, η εικόνα των αποτελεσμάτων ήταν διαφορετική με τον κ. Μεϊμαράκη να έχει την πρωτιά.

Επισημαίνουν δε πως παρά το γεγονός πως η συμμετοχή ήταν μαζική η Νέα Δημοκρατία παραμένει ένα καραμανλικλο κόμμα, αφήνοντας αιχμές για το συναινετικό προφίλ του κ. Καραμανλή με την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Έπεσαν οι υπογραφές για τα 157 χλμ. του ΒΟΑΚ - Μητσοτάκης: «Σπουδαία ημέρα για την Κρήτη, ας την υποδεχτούμε ενωμένοι»
Ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα εγρήγορσης στους τοπικούς φορείς, με φόντο τα τροχαία δυστύχημα στην Κρήτη, προαναγγέλλοντας σημαντικές παρεμβάσεις για την οδική ασφάλεια στο νησί
Η στιγμή της υπογραφής στην εκδήλωση για τον ΒΟΑΚ στην Κρήτη 28
Μέτρα για την ασφάλεια στα πανεπιστήμια ανακοινώνει η υπουργός Παιδείας: Οι «ποινές» σε «ταραχοποιούς» φοιτητές και σε πρυτανικές αρχές που δεν εφαρμόζουν τους νόμους
Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να λάβει νέα μέτρα και να προβεί και σε βελτιώσεις σε νομοθετήματα που είχε φέρει ως σήμερα για την ασφάλεια στα πανεπιστήμια
Αμφιθέατρο πανεπιστημίου
Μητσοτάκης για τον νέο Πάπα Λέοντα 14ο: «Η ηγεσία σας έρχεται σε μία εποχή που ο κόσμος αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις»
Στο μήνυμά του για τον 267ο Ποντίφικα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνει, παράλληλα, την ανάγκη για ενότητα, συμπόνια και διάλογο μεταξύ λαών και θρησκειών
Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης στο TikTok: Μπες κι εσύ στο axiologisi.ypes.gov.gr και δώσε τον βαθμό σου όπως στην Eurovision για να γίνουμε καλύτεροι
«Δίνουμε το πρώτο λόγο στους πολίτες για να αξιολογήσετε τις υπηρεσίες στο Δημόσιο αλλά και στον Δήμο σας», λέει στο βίντεο που «ανέβασε» στο TikTok ο Πρωθυπουργός
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης 6
Κυριάκος Μητσοτάκης: Να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία όχι μόνο για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος, αλλά για να ξεπεράσουμε και πολλές ευρωπαϊκές χώρες
«Η τεχνολογία και ειδικά η AI είναι επίσης μια ευκαιρία να βελτιώσουμε τις δημόσιες υπηρεσίες», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης