Πολιτική

Αποτελέσματα εκλογών ΝΔ: Η απόκλιση που ανησυχεί τη Νέα Δημοκρατία

Συναγερμός έχει σημάνει στη Νέα Δημοκρατία, καθώς φαίνεται πως εντοπίζεται πρόβλημα με την καταμέτρηση των ψήφων και τα αποτελέσματα των εκλογών έχουν απόκλιση.

Το πρόβλημα εντοπίζεται από τα αποτελέσματα που στέλνονται ηλεκτρονικά από το τερματικό της Vodafone και τα οποία φτάνουν στην ΚΕΦΕ που τα επεξεργάζεται. Ωστόσο, συγχρόνως φτάνουν από τις ίδιες περιοχές τα αποτελέσματα που στέλνονται με φαξ από τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών.

Αυτά τα δύο αποτελέσματα όμως έχουν απόκλιση. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει πως ένα εκλογικό τμήμα μπορεί να έχει ένα αποτέλεσμα από το τερματικό της Vodafone και από το ίδιο εκλογικό τμήμα, μέσω φαξ να στέλνεται άλλο αποτέλεσμα.

Τα επιτέλεια των 4 υποψηφίων βρίσκονται σε συναγερμό, καθώς σε αυτή την περίπτωση στη Νέα Δημοκρατία φοβούνται μήπως κάποιος υποψήφιος αμφισβητήσει το αποτέλεσμα.

Ωστόσο, δεν φαίνεται πως κάτι τέτοιο είναι σοβαρό ενδεχόμενο, καθώς εάν η απόκλιση είναι κάτω του 3% τότε η Νέα Δημοκρατία θα λάβει υπόψιν της τα αποτελέσματα της Vodafone.

Εάν η απόκλιση ξεπερνάει το 3% τότε η διαδικασία που θα ακολουθηθεί θα είναι πιθανότατα μία random διαδικασία, δηλαδή ο μέσος όρος των δύο αποτελεσμάτων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων των δύο Παγκοσμίων Πολέμων – «Φόρος τιμής σε όσους θυσιάστηκαν»
«Με την από κοινού κατάθεση στεφάνων, αποτίουμε φόρο τιμής σε όλους όσους υπηρέτησαν και θυσιάστηκαν» έγραψε σε ανάρτησή της η Αμερικανίδα πρεσβευτής
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ
«Μπρα ντε φερ» αγροτών και κυβέρνησης στην Αθήνα μετά το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: «Αγώνας δρόμου» για να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα πληρωμών
«Οι πραγματικοί δικαιούχοι θα λάβουν τις επιδοτήσεις τους. Η καθυστέρηση των πληρωμών οφείλεται αποκλειστικά στην υποχρέωση να γίνουν οι ενδεδειγμένοι έλεγχοι, όπως ζητά με δύο επιστολές της η Ευρωπαϊκή Ένωση»
EUROKINISSI
Δημοσκόπηση Interview: Οι 4 χαμένες περιφέρειες της ΝΔ, 6 στους 10 δεν προτιμούν τα ΕΛΤΑ – Πώς βλέπουν την επιστροφή Τσίπρα
Σύμφωνα μάλιστα με τα ευρήματα της δημοσκόπης το «πρασίνισμα» του χάρτη στις συγκεκριμένες περιφέρειες προκύπτει κυρίως λόγω της μείωσης της δύναμης της ΝΔ και όχι λόγω της αύξησης των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ
Κάλπη 320
Σόου της Ζωής Κωνσταντοπούλου με τη βοήθεια της ΑΙ: Έγινε πυροσβέστης, αγρότισσα και αρχαία Ελληνίδα
Την ώρα που η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας παρουσίασε τους άξονες του προγράμματος σε διάφορους τομείς ακριβώς πίσω της μέσα από ένα τεράστιο video wall εμφανίζονταν η ίδια ντυμένη ανάλογα με τον τομέα που αναφερόνταν
Παρουσίαση προγράμματος της Πλεύσης Ελευθερίας
58
Κόντρα ΠΑΣΟΚ – Ιωακείμ Γρυσπολάκη για τα Βορίζια και την οπλοκατοχή στην Κρήτη: «Όταν το θράσος και η εχθροπάθεια δεν έχουν όρια»
«Ο διορισμένος από την Υπουργό Πολιτισμού Διευθυντής του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, Ιωακείμ Γρυσπολάκης, έκανε μία αποκρουστική ανάρτηση», σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη
Περιστατικό με πυροβολισμούς και αποτέλεσμα νεκρούς και τραυματίες σημειώθηκε στα Βορίζια Ηρακλείου