Πολιτική

Αποτελέσματα εκλογών ΝΔ: Το ποσοστό της πρωτιάς Μεϊμαράκη θα κρίνει το δεύτερο γύρο – Τα σενάρια και η στάση Μητσοτάκη

- Το επίσημο αποτέλεσμα των εκλογών της Ν.Δ αναμένεται στις 08:00
- Ο Ε. Μεϊμαράκης είναι αδιαμφισβήτητα πρώτος με ποσοστό πάνω από 40%
- Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που τερμάτισε δεύτερος κάλεσε τον κόσμο να συμμετέχει στον δεύτερο γύρο στις 10 Ιανουαρίου
- Απογοήτευση στο στρατόπεδο του Τζιτζικώστα με το επιτελείο του να ρίχνει ευθύνες στις διαρροές Καραμανλή
- Τελευταίος ο Άδωνις Γεωργιάδης στην ψηφοφορία, ο οποίος φέρεται έτοιμος να υποστηρίξει τον Κ. Μητσοτάκη
- Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΓΥΡΟΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΙΣ 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Καθαρή πρωτιά Μεϊμαράκη που ξεπερνά το 40% δείχνουν τα αποτελέσματα που συγκεντρώνουν τα επιτελεία των υποψηφίων για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

Τα στοιχεία δείχνουν πως δεύτερος στην εκλογική διαδικασία τερματίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ένα ποσοστό που θα κυμαίνεται από το 26% έως το 30%, αν και οι συνεργάτες του Απόστολου Τζιτζικώστα αρχικά θεωρούσαν πως ο υποψήφιος από τη Βόρεια Ελλάδα τερματίζει δεύτερος. Ωστόσο, όσο περνούσε η ώρα, το επιτελείο του κ. Τζιτζικώστα συνειδητοποίησε πως τερματίζει τελικά τρίτος.

Τέταρτος αναδεικνύεται ο Άδωνις Γεωργιάδης με ένα ποσοστό που οριακά ίσως και να φτάσει κοντα στο 10%. Πάντως, ο κ. Γεωργιάδης δεν θα κάνει απόψε δηλώσεις, αλλά τις επόμενες ώρες αναμένεται, όπως όλα δείχνουν, να δηλώσει τη στήριξή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πάντως, τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν επίσημα το πρωί της Δευτέρας και ο δεύτερος γύρος θα διεξαχθεί στις 10 Ιανουαρίου ανάμεσα στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Μεϊμαράκης έχει καθαρίσει την πρώτη θέση, ωστόσο ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο αν θα κινηθεί πιο κοντά στο 40% ή πιο κοντά στο 50%. Σύμφωνα με εκτιμήσεις κομματικών παραγόντων, εάν είναι κοντά στο 50% τότε ο δεύτερος γύρος θα είναι τυπική διαδικασία. Εάν είναι κοντά στο 40% τότε ο δεύτερο γύρος θα είναι μάχη αφού μπορεί να θεωρηθεί ότι εναντίον του αθροίζονται οι ψήφοι των υπολοίπων.

Ο κ. Μητσοτάκης είναι αποφασισμένος να πάει στον δεύτερο γύρο όποια κι αν είναι η διαφορά, κάτι που διεφάνη ξεκάθαρα από τις δηλώσεις του, καλώντας τους 400.000 “γαλάζιους” ψηφοφόρους να επανέλθουν στις κάλπες στις 10 Ιανουαρίου για μία νέα αρχή της Νέας Δημοκρατίας.

Από το περιβάλλον του Ευάγγελου Μεϊμαράκη επικρατεί κλίμα ικανοποίησης, αλλά κρατούν χαμηλούς τόνους μέχρι την ανακοίνωση του τελικού αποτελέσματος. Πάντως, θεωρεί το περιβάλλον του κ. Μεϊμαράκη πως επιτεύχθη ο στόχος του 40% και ο στόχος να έχει μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σοφία Ζαχαράκη: Αναστολή φοιτητικής ιδιότητας για 24 μήνες σε όσους συλλαμβάνονται για επεισόδια μέσα στα Πανεπιστήμια
Η υπουργός Παιδείας είπε στους πρυτάνεις ότι το θέμα της βίας στα πανεπιστήμια «είναι ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης» και τους ζήτησε να ενεργούν σύμφωνα με τα «εργαλεία» που τους δίνει η νομοθεσία
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ 12
Έπεσαν οι υπογραφές για τα 157 χλμ. του ΒΟΑΚ - Μητσοτάκης: «Σπουδαία ημέρα για την Κρήτη, ας την υποδεχτούμε ενωμένοι»
Ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα εγρήγορσης στους τοπικούς φορείς, με φόντο τα τροχαία δυστύχημα στην Κρήτη, προαναγγέλλοντας σημαντικές παρεμβάσεις για την οδική ασφάλεια στο νησί
Η στιγμή της υπογραφής στην εκδήλωση για τον ΒΟΑΚ στην Κρήτη 28
Μέτρα για την ασφάλεια στα πανεπιστήμια ανακοινώνει η υπουργός Παιδείας: Οι «ποινές» σε «ταραχοποιούς» φοιτητές και σε πρυτανικές αρχές που δεν εφαρμόζουν τους νόμους
Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να λάβει νέα μέτρα και να προβεί και σε βελτιώσεις σε νομοθετήματα που είχε φέρει ως σήμερα για την ασφάλεια στα πανεπιστήμια
Αμφιθέατρο πανεπιστημίου