Πολιτική

Αποτελέσματα ευρωεκλογών 2024: Στο 27,93% η ΝΔ, στο 14,94% ο ΣΥΡΙΖΑ, τέταρτο κόμμα η Ελληνική Λύση

6Νικήτρια των ευρωεκλογών είναι η ΝΔ με ποσοστό που αναμένεται να φτάσει το 28,6%, σύμφωνα με την εκτίμηση του τελικού αποτελέσματος από τo υπουργείο Εσωτερικών. Ο ΣΥΡΙΖΑ στο 14,7% το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στο 12,9%, η Ελληνική Λύση 9,5%, το ΚΚΕ 9,3%, η Νίκη 4,4%, για την Πλεύση Ελευθερίας 3,4% και 3% για τη Φωνή Λογικής.

Σύμφωνα με την εκτίμηση ψήφου για τις ευρωεκλογές, τα κόμμα που μπαίνουν στην Ευρωβουλή θα είναι επτά (η ΝΔ με 7 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με 4 έδρες, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με 3 έδρες, η Ελληνική Λύση με 2 έδρες, το ΚΚΕ με 2 έδρες, η Νίκη με μία έδρα και η Πλεύση Ελευθερίας με μία έδρα), με το κόμμα της Αφροδίτης Λατινοπούλου να φαίνεται ότι μένει οριακά εκτός Ευρωβουλής.

Με την ενσωμάτωση στο 96% μετά το κλείσιμο της κάλπης στις ευρωεκλογές, η ΝΔ συγκεντρώνει 27,93% με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 14,94%. Στο 40,84% η συμμετοχή.

Αναλυτικά, η ΝΔ λαμβάνει 27,94%, ο ΣΥΡΙΖΑ 14,93%, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 12,89%, η Ελληνική Λύση 9,52%, το ΚΚΕ 9,30%, η Νίκη 4,43%, η Πλεύση Ελευθερίας 3,42% και η Φωνή Λογικής 3,06%.

Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση του υπουργείου Εσωτερικών:

Η ΝΔ αναμένεται να συγκεντρώσει 27,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 14,8%, το ΠΑΣΟΚ 12,9%, η Ελληνική Λύση 9,6%, το ΚΚΕ 9,4%, η Νίκη 4,4%, η Πλεύση Ελευθερίας 3,5%, η Φωνή Λογικής 3%, το ΜέΡΑ25 2,45, η Νέα Αριστερά 2,4%, οι Πατριώτες 1,45, οι Δημοκράτες 1,4% και ο Κόσμος 1%.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Φοίβος Δεληβοριάς και Νίκος Μωραΐτης κατά Μαρίας Καρυστιανού για τις αμβλώσεις: Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν μπαίνουν σε διαβούλευση
Η Μαρία Καρυστιανού εξέφρασε δημοσίως τη θέσεις της για τις αμβλώσεις και προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων τόσο εντός της Βουλής όσο και...
Φοίβος Δεληβοριάς
«Πυρά» κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τις δηλώσεις Καρυστιανού περί αμβλώσεων - «Κάθε γυναίκα αποφασίζει για το σώμα της»
Η τέως πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Πληγέντων Τεμπών, που «ετοιμάζει» κόμμα, δήλωσε ότι είναι «θέμα δημόσιας διαβούλευσης», σημειώνοντας πως ως παιδίατρος διχάζεται
Η Μαρία Καρυστιανού, σε εκδήλωση για τη συμπλήρωση δύο χρόνων από την τραγωδία των Τεμπών
71
Την Τρίτη η συνάντηση Δένδια με τον Ισραηλινό υπουργό Άμυνας - Στην ατζέντα αντιαεροπορικός «θόλος» και συστήματα Πυροβολικού
Τον Ίσραελ Κατζ θα συνοδεύουν στελέχη ισραηλινών αμυντικών εταιρειών και αντιπροσωπεία της SIBAT, της κρατικής γενικής διεύθυνσης αμυντικών εξοπλισμών του Ισραήλ
Ο Νίκος Δένδιας με τον Ισραηλινό υπουργό Άμυνας Ίσραελ Κατζ