Πολιτική

Αρχηγική εμφάνιση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή

Επίθεση στην κυβέρνηση για την απόλυση της Σαββαίδου εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή, με βολές όμως και κατά του πρώην προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Α. Σαμαρά, στη συζήτηση για τις άδειες των ιδιωτικών καναλιών.

Αρχηγική τοποθέτηση σήμερα στην Βουλή από τον υποψήφιο για την προεδρεία της ΝΔ Κυρίακου Μητσοτάκη με μια εφ΄ όλης της ύλης μετωπική σύγκρουση με την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην Ολομέλεια ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ στο νομοσχέδιο για την αδειοδότηση των Καναλιών, «άνοιξε» την ατζέντα και αναφέρθηκε σε όλη την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα.
Απέδωσε στην Κυβέρνηση προθέσεις απόπειρας άλωσης των συνταγματικών και ρυθμιστικών Ανεξάρτητων Αρχών (ΕΣΡ και ΕΕΤΤ) με το νομοσχέδιο αυτό.

Όπως μίλησε και για κυβερνητική καρατόμηση της Γενικής Γραμματείας Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου λέγοντας «αλήθεια, όπως αντιλαμβάνεστε τη λειτουργία των ανεξάρτητων αρχών;. Φοβάμαι ότι γινόμαστε μάρτυρες μιας ευρύτερης προσπάθειας άλωσης ανεξάρτητων πυλώνων του κράτους από μια εκτελεστική εξουσία που ενοχλείται από ανεξάρτητες φωνές» και πρόσθεσε « πρέπει να απολογηθείτε για τη  περίπτωση της κ. Σαββαΐδου. Τι της προσάπτετε; Δεν γνωρίζετε ότι μία από τις βασικές υποχρεώσεις που έχουμε ως χώρα είναι η κατοχύρωση ανεξαρτησίας της ΓΓΔΕ; Αν δεν είστε ικανοποιημένοι από την κα Σαββαΐδου ελάτε εδώ και πείτε το…». 

Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, πάντως πήρε αποστάσεις και από την Κυβέρνηση Αντώνη Σαμαρά λέγοντας πως « εγώ έχω κάνει την αυτοκριτική και στην παράταξή μου, της ΝΔ, όταν τότε κακώς αντικατέστησε τον κ. Χάρη Θεοχάρη από την ΓΓΠΣ…».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, παράλληλα, ξυπνώντας «μνήμες ΠΑΣΟΚ του 81…» θέλησε να «σηκώσει» το θέμα της επιλογής από την Κυβέρνηση της ηγεσίας της Δικαιοσύνης λέγοντας « είναι απορία για ποιο λόγο η κυβέρνηση δεν τήρησε την επετηρίδα και έκανε μια τέτοια βουτιά στην επιτηρίδα. Εδώ χρειάζονται ξεκάθαρες απαντήσεις. Γιατί παρακάμψατε άξιους δικαστικούς. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι το κάνατε γιατί στο παρελθόν σε κρίσιμα ζητήματα πήραν αποφάσεις που δεν ήταν συμβατές με τις πολιτικές σας απόψεις. Οφείλετε εξηγήσεις . Αρχίζετε να φέρεται με ημιαυταρχικό τρόπο. Μου θυμίζει η συμπεριφορά σας άλλες εποχές άλωσης του κράτους και άλλες κυβερνήσεις. Μην κάνετε το ίδιο λάθος. Θα μας βρείτε απέναντι σας…».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σε «αναμμένα κάρβουνα» η κυβέρνηση για τις «καραβιές» μεταναστών και τη δομή στην Κρήτη: Το διπλό πολιτικό κόστος και το «στοίχημα» Χαφτάρ
Η κλειστή δομή κράτησης παράνομων μεταναστών στην Κρήτη προγραμματίζεται να γίνει στο νομό Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο Καστέλι, σε ένα στρατόπεδο που είναι κλειστό
Mετανάστες στο Εκθεσιακό Κέντρο Αγυιάς Χανιών 6
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Δεν πρόκειται να κάνουμε συνομιλητή του σήμερα τον πρεσβευτή του χθες»
«Αντί ο Αλέξης Τσίπρας να ψελλίζει δικαιολογίες ας απευθυνθεί στους πρώην "συντρόφους" του που πριν 10 χρόνια έπαιζαν τη χώρα στα ζάρια» τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο ΠαύλοςΜαρινάκης 13
Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Να ξεπλυθεί ζητάει όποιος είναι λερωμένος, εγώ δεν είμαι σίγουρα»
«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατάφερε να μετατρέψει την χώρα σε μαύρο πρόβατο της Ευρώπης, που εισπράττει χλεύη ακόμη και από τους πολέμαρχους της Λιβύης» τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας
Ο Αλέξης Τσίπρας 17