Πολιτική

Άρχισαν τα όργανα για το ασφαλιστικό! Η πρώτη εμπλοκή από τους Θεσμούς – Περιμένει στη γωνία ο Σόιμπλε τον Τσακαλώτο

- Το ΔΝΤ είναι αποφασισμένο να μην δεχθεί σε καμία περίπτωση την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών
- Αντιρρήσεις υπάρχουν ήδη από τους Θεσμούς για τα ποσοστά αναπλήρωσης
- Ο Γ. Κατρούγκαλος ενημέρωσε ήδη την Πολιτική Γραμματεία για την πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό
- Στην Πολιτική Γραμματεία δεν υπήρξαν γκρίνιες και αντιρρήσεις, αλλά πολλές απορίες και επιφυλάξεις
- Το Μαξίμου δηλώνει αισιόδοξο πως το ασφαλιστικό νομοσχέδιο θα περάσει από την κοινοβουλευτική ομάδα

Η πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό είναι ιδιαίτερα σκληρή κυρίως για τους νέους συνταξιούχους και ήδη έχει σταλεί στους Θεσμούς, οι οποίοι θα αποφανθούν εάν συμφωνούν ή όχι. Θεωρείται κάτι περισσότερο από βέβαιο πως οι θεσμοί δεν πρόκειται να χειροκροτήσουν την πρόταση της κυβέρνησης, αλλά θα ζητήσουν αλλαγές, καθώς δεν συμφωνούν με διάφορες προβλέψεις.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Μεγάλο αγκάθι της διαπραγμάτευσης είναι η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, με τους Θεσμούς να έχουν δηλώσει ήδη πως δεν συμφωνούν, ενώ πρόβλημα φαίνεται πως θα υπάρξει και στα ποσοστά της αναπλήρωσης. Μάλιστα, τόσο το ΔΝΤ οσο και ο ευρωπαϊκός κλάδος των θεσμών δεν πρόκειται με τίποτα να δεχθούν αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.

Το μεγάλο πρόβλημα όμως δεν είναι τα “αγκάθια” στη διαπραγμάτευση. Είναι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Β. Σόιμπλε, ο οποίος αναμένεται να εμπλακεί ιδιαίτερα ενεργά σε αυτή τη φάση της διαπραγμάτευσης και για αυτό το λόγο σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο από το Ε, Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος αναμένεται το επόμενο χρονικό διάστημα να μεταβεί στο Βερολίνο.

Εκεί ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αναμένεται να συναντηθεί με τον Β. Σόιμπλε και εκεί θα κριθούν πολλά για το ασφαλιστικό και την αξιολόγηση.

Πάντως, η πρόταση της κυβέρνησης στο ασφαλιστικό φαίνεται πως προς το παρόν δεν αντιμετωπίζει μεγάλα εμπόδια στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς από το Μαξίμου υπάρχει αισιοδοξία πως το ασφαλιστικό νομοσχέδιο θα περάσει από την κοινοβουλευτική ομάδα.

Βέβαια στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, από την οποία πέρασε τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο κ. Κατρούγκαλος υπάρξαν επιφυλάξεις και πολλές απορίες από τα μέλη για την ελληνική πρόταση στο ασφαλιστικό, αλλά σε καμία περίπτωση δεν υπήρξαν ρήξεις ή σφοδρές αντιδράσεις.

Ο κ. Κατρούγκαλος ενημέρωσε την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για τις προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, ενώ ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι θα δοθεί πολιτική μάχη για την υπεράσπιση των ελληνικών θέσεων για μία βιώσιμη και κοινωνικά δίκαιη μεταρρύθμιση. Μάλιστα, ο κ. Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε πως και για το ασφαλιστικό η κυβέρνηση θα αρχίσει μία εκστρατεία ενημέρωσης στην Ευρώπη προκειμένου να οικοδομηθούν ευρύτερες προοδευτικές συμμαχίες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νικήτας Κακλαμάνης για φωτογραφίες των 200 της Καισαριανής: Υπάρχει ολόκληρο άλμπουμ, όχι μόνο αυτές που είδαμε
Ο πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε «έξυπνη κίνηση» την απόφαση της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη να κηρύξει τις φωτογραφίες ως προστατευόμενο μνημείο, μπλοκάροντας τη δημοπρασία
Κομμουνιστές αντιστασιακοί οδηγούνται στο απόσπασμα την Πρωτομαγιά του '44
Κόντρα Κωνσταντοπούλου – Γεωργιάδη για τα επεισόδια στο Κρατικό Νίκαιας: «Μόνο με την Υγεία δεν ασχολείται», «Η βία δε θα κανονικοποιηθεί»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας ζήτησε απαντήσεις από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για τα επεισόδια, ενώ ο υπουργός Υγείας απάντησε επί προσωπικού και αναφέρθηκε σε στοιχεία για τη στελέχωση και τις δαπάνες του νοσοκομείου
Άδωνις Γεωργιάδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου
Νίκος Δένδιας για Τουρκία: Έχουμε ζωντανή απειλή 10 φορές μεγαλύτερή μας – Η θητεία είναι αγγαρεία και αυτό το «παραμύθι» θα αλλάξει
«Χρειαζόμαστε τον στρατό των πολιτών, αυτή είναι η ελληνική παράδοση από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα», υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας 5
Μαζικές αποχωρήσεις από το κόμμα Κασσελάκη: «Προεδροκεντρικό σχήμα» και «συνέδριο-παρωδία» καταγγέλλουν εκατοντάδες μέλη
Κείμενο αποχώρησης που διακινείται προς υπογραφή στο διαδίκτυο καταγγέλλει «υπονόμευση» συλλογικών διαδικασιών και «προεδροκεντρικό σχήμα», στρέφοντας τα πυρά του στον πρόεδρο
Στέφανος Κασσελάκης 10