Πολιτική

Ασφαλιστικό – Χρυσόγονος κατά Κατρούγκαλου: Μην καταθέσεις το νομοσχέδιο!

Το ασφαλιστικό σε αυτή τη μορφή δεν είναι ρεαλιστικό, οι περισσότεροι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν θα καταβάλλουν τις εισφορές τους, ήταν τα καρφιά από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Χρυσόγονο που ζήτησε μάλιστα από τον Γ. Κατρούγκαλο να μην καταθέσει το νομοσχέδιο.

Όχι απλά πήρε αποστάσεις ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ από τον υπουργό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αλλά έφτασε στο σημείο να ζητήσει να μην κατατεθεί το ασφαλισττικό στη Βουλή. Με συνέντευξη του σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης ο Κώστας Χρυσόγονος τονίζει πως οι περισσότεροι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν θα πληρώνουν τις εισφορές του, ενώ πέταξε και τις σπόντες του για κομματικό κράτος.
”Το νομοσχέδιο όπως είναι δεν είναι ρεαλιστικό, υπήρχε ήδη αδυναμία καταβολής ασφαλιστικών εισφορών από τους ελεύθερους επαγγελματίες και με τον πολλαπλασιασμό των εισφορών πολλοί δεν θα καταβάλλουν τις εισφορές τους. Θα πρέπει να γίνει εκτενής συζήτηση με τους εκπροσώπους των ελευθέρων επαγγελματιών, ώστε να βρεθεί κοινός τόπος. Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο ως έχει. Στο 55% που τίθεται ως όριο, αν συμπεριληφθούν και οι υπόλοιπες οικονομικές υποχρεώσεις των ελευθέρων επαγγελματιών, κανείς δεν θα μπορεί να αντεπεξέλθει και δεν θα υπάρχουν τα αναμενόμενα έσοδα”.

Μάλιστα μετά τις καταγγελίες για δημιουργία κομματικού κράτους ο Κώστας Χρυσόγονος τόνισε ότι αυτό είναι μια διαχρονική κατάσταση και θα πρέπει κάποτε να σταματήσει.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Βουλή: Το ΠΑΣΟΚ ζητά αναπληρωματικές εκλογές για τις 3 έδρες μετά την απόφαση του εκλογοδικείου για τους Σπαρτιάτες
Ο Παναγιώτης Δουδωνής εγκαλεί την κυβέρνηση γιατί «μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα προκήρυξης των αναπληρωματικών εκλογών»
Οι θέσεις όπου κάθονταν οι βουλευτές των Σπαρτιατών στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής 1
Επιστολή Ανδρουλάκη σε Κακλαμάνη: Να συγκληθεί η Ολομέλεια της Βουλής για τις εξελίξεις στη Γάζα
«Η Βουλή των Ελλήνων δεν μπορεί παρά να αρθρώσει τη δική της διακριτή φωνή απέναντι στον ανθρώπινο πόνο, την καταστροφή, τη συστηματική εθνοκάθαρση -χωρίς ισορροπίες και ίσες αποστάσεις απέναντι στη φρίκη»
Ο Νίκος Ανδρουλάκης 2