Πολιτική

Άστραψε και βρόντηξε ο Μ. Κεφαλογιάννης για τις “αλβανικές Πρέβεζα, Ηγουμενίτσα, Καστοριά και Πάργα”

Για ενέργειες ακραίου αλυτρωτισμού και παραχάραξης της ιστορίας από την Αλβανία, μία υπό ένταξη χώρα, που αντιβαίνουν βασικές αρχές και αξίες της ΕΕ, κάνει λόγο ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κεφαλογιάννης καταγγέλλει στην ερώτησή του ότι «τα σχολικά βιβλία μίας υπό ένταξη χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, της Αλβανίας, βρίθουν αλυτρωτικών αναφορών και χαρακτηρισμών περί εδαφών μίας χώρας-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που δήθεν τους ανήκουν».

«Παρά τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει απέναντι στην Ελλάδα για το θέμα», τονίζει ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ, «οι Αλβανοί συνεχίζουν να παρουσιάζουν στα σχολικά τους βιβλία σαν δήθεν αλβανικές τις Πρέβεζα, Ηγουμενίτσα, Πάργα και Καστοριά».

Απευθυνόμενος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο κ. Κεφαλογιάννης ρωτά τι πρόκειται να πράξει για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας στα σχολικά βιβλία της Αλβανίας και τη ρητή αποφυγή στο μέλλον κάθε αλυτρωτικής ενέργειας και προπαγάνδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κεφαλογιάννης σε εργαζόμενους της ΕΡΑ: Να είστε ταπεινοί όταν μου μιλάτε (VIDEO)

VIDEO: Ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης γίνεται εθελοντής δότης μυελού των οστών

Κεφαλογιάννης σε Κατρούγκαλο: «Είσαι βλάκας και ηλίθιος!» – ΒΙΝΤΕΟ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άκης Σκέρτσος για βία ανηλίκων: Σήμερα θα παραδοθεί το Kids Wallet – Φιλοδοξία μας να θεσπιστούν τα 15 έτη ηλικία για την ψηφιακή ενηλικίωση
«Φιλοδοξία της κυβέρνησης είναι να θεσπιστεί το έτος ψηφιακής ενηλικίωσης, όπου τα 15 έτη να οριστούν ως το κατώφλι όπου ένας έφηβος θα μπορεί μόνος του να κάνει κάποιες επιλογές»
Ο Άκης Σκέρτσος
Ο ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει το βάρος στα Τέμπη για να σταματήσει τις διαρροές προς την Ζωή Κωνσταντοπούλου
Από σήμερα αναμένεται να λάβουν γνώση  της υπόθεσης και άλλοι βουλευτές -δικηγόροι στο επάγγελμα- καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί εφόσον αποφασίσει να καταθέσει πρόταση για προανακριτική να είναι πλήρως τεκμηριωμένη
Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου 1
Τι σηματοδοτεί η απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη να αφήσει τον Χάρη Δούκα εκτός «πρωινού καφέ»
Η απουσία του δημάρχου έχει την σημασία της καθώς ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέλεξε να βάλει στο όργανο αυτό τους δύο από τους τρεις εσωκομματικούς του αντιπάλους
Ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Χάρης Δούκας 1
Με το βλέμμα στις δημοσκοπήσεις το Μέγαρο Μαξίμου: Στόχος το 32% μετά τη ΔΕΘ και ο ρόλος του Κώστα Καραμανλή
Σήμερα, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός σε ειδική εκδήλωση στο Μέγαρο Μαξίμου, θα παρουσιάσουν την Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Βίας και της Παραβατικότητας των Ανηλίκων
Το Μέγαρο Μαξίμου