Πολιτική

Αθηνών – Λαμίας: Ζητά εξηγήσεις ο Καραμανλής για την διακοπή της κυκλοφορίας

Εξηγήσεις από τη «Νέα Οδό» για τη διακοπή της κυκλοφορίας τη Δευτέρα (31.12.2019) ζήτησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, καλώντας τους υπευθύνους της εταιρείας στο γραφείο του.

Παράλληλα συνέστησε επιτροπή υπό την επίβλεψη του γενικού γραμματέα Υποδομών Γιώργου Καραγιάννη η οποία θα διερευνήσει και θα εξακριβώσει τα ακριβή αίτια της διακοπής της κυκλοφορίας στον αυτοκινητόδρομο και το κατά πόσον ο παραχωρησιούχος («Νέα Οδός») τήρησε τις συμβατικές του υποχρεώσεις για τη διαχείριση εκτάκτων καταστάσεων. Τα συμπεράσματα και οι προτάσεις της επιτροπής θα δοθούν εντός μίας εβδομάδας στον υπουργό, ο οποίος θα λάβει τις σχετικές αποφάσεις.

Επιπλέον, όπως ανακοινώθηκε, το υπουργείο αναλαμβάνει άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία προς την κατεύθυνση της επιβολής κυρώσεων, σε κάθε αρμόδιο φορέα, με σκοπό την πρόληψη και αποτροπή αντίστοιχων περιστατικών στο μέλλον.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ως εξής:

«Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής, κάλεσε στο υπουργείο την εταιρεία Νέα Οδό ΑΕ, για να δώσει εξηγήσεις σχετικά με τη χθεσινή διακοπή της κυκλοφορίας στον αυτοκινητόδρομο Αθηνών-Λαμίας, στο ρεύμα προς Λαμία, στα διόδια Αφιδνών, και στο ρεύμα προς Αθήνα, στα διόδια Θηβών.

Παράλληλα, με απόφαση του υπουργού, συγκροτήθηκε, ήδη, Επιτροπή η οποία, υπό την επίβλεψη του γενικού γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργου Καραγιάννη, θα διερευνήσει και θα εξακριβώσει τα ακριβή αίτια της διακοπής και το κατά πόσον ο παραχωρησιούχος (Νέα Οδός) τήρησε τις συμβατικές του υποχρεώσεις για τη διαχείριση εκτάκτων καταστάσεων. Τα συμπεράσματα και οι προτάσεις της Επιτροπής θα δοθούν εντός μίας εβδομάδας στον υπουργό, ο οποίος θα λάβει τις σχετικές αποφάσεις.

Επιπλέον, το υπουργείο αναλαμβάνει άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία προς την κατεύθυνση της επιβολής κυρώσεων, σε κάθε αρμόδιο φορέα, με σκοπό την πρόληψη και αποτροπή αντίστοιχων περιστατικών στο μέλλον».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Συνάντηση Φάμελλου και Χαρίτση για κοινές πρωτοβουλίες σχετικά με την τραγωδία των Τεμπών
Η κοινή ερώτηση που κατέθεσε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Αριστερά αναζωπύρωσε τα σενάρια για κατάθεση κοινής πρότασης για προανακριτική για τον Κώστα Καραμανλή και τις ευθύνες του στο θέμα των Τεμπών
Ο Σωκράτης Φάμελλος και ο Αλέξης Χαρίτσης
«Βολές» κυβέρνησης κατά ΠΑΣΟΚ με «όπλο» το πόρισμα του Πολυτεχνείου για τα Τέμπη
Στο κυβερνητικό επιτελείο υπάρχει η εκτίμηση ότι μετά και τη δημοσιοποίηση του πορίσματος του Πολυτεχνείου, η κοινή γνώμη θα σταθμίσει καλύτερα την κατάσταση και τους χειρισμούς της αντιπολίτευσης
Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη