Πολιτική

Αθώοι οι 5 πρώην βουλευτές για τη φοροδιαφυγή – Οι αποφάσεις για Μητρόπουλο και Καπερνάρο

Οι εκθέσεις ελέγχου του ΣΔΟΕ οι οποίες αφορούν τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Μητρόπουλο, τον βουλευτή των ΑΝΕΛ, Βασίλη Καπερνάρο και τους τέως βουλευτές Γιώργο Καρατζαφέρη (πρόεδρο του ΛΑΟΣ), Άρη Σταθάκη, Ιωάννη Σκουλά, Γιώργο Αναγνωστόπουλο και Ηλία Καλλιώρα, απασχόλησαν την Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής.

Όσον αφορά τον κ. Μητρόπουλο, η Επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε ότι στην έκθεση δεν περιλαμβάνονται στοιχεία, τα οποία θα ήταν δυνατό να χρησιμοποιηθούν κατά τη διενέργεια ελέγχου της αρχικής του δήλωσης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής, Γιώργο Καλαντζή, αυτό συμβαίνει διότι η Επιτροπή Πόθεν Έσχες έχει το δικαίωμα να προβεί σε αναδρομικό έλεγχο μέχρι πέντε χρόνια, από τότε που ο βουλευτής είναι υπόχρεος σε δήλωση πόθεν έσχες. Η υπόθεση του κ. Μητρόπουλου αφορά δικηγορική αμοιβή η οποία αποκτήθηκε στο εξωτερικό το 1999, ενώ η υπόθεση ολοκληρώθηκε το 2006.

Όσον αφορά τον κ. Καπερνάρο στην Έκθεση ελέγχου του ΣΔΟΕ αναφέρεται ότι ζητήθηκαν από την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών οι κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών μέχρι και τις 4 Οκτωβρίου 2012. Η Επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε ότι είναι χρήσιμο να τεθούν υπόψη της για τον έλεγχο οι κινήσεις όλων των τραπεζικών λογαριασμών του Αυγούστου 2012.

Οι πέντε τέως βουλευτές κατέθεσαν τα απαραίτητα παραστατικά, μετά την προσκόμιση των οποίων τα μέλη της Επιτροπής ομόφωνα έκριναν ότι δεν υφίσταται πλέον καμία περαιτέρω εκκρεμότητα σε σχέση με τις δηλώσεις τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Καπερνάρος για τη φοροδιαφυγή ύψους 5,5 εκ. ευρώ: Υπολόγισαν χρήματα από σπίτια που πούλησα και συντάξεις της μητέρας μου

Βουλευτής και δικηγόρος ύποπτος φοροδιαφυγής για 5 εκατομμύρια ευρώ

Ορκωτοί λογιστές θα ελέγξουν Καπερνάρο – Μητρόπουλο

Καπερνάρος: Αν έχετε πολιτικό ανδρισμό καταθέστε κι εσείς τις φορολογικές σας δηλώσεις

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Καυγάς Γιαννούλη – Βούλτεψη on air: «Αυτό δεν είναι διάλογος, είναι προπαγάνδα» – Πέταξε το μικρόφωνο και έφυγε
Η κόντρα μεταξύ της Σοφίας Βούλτεψη και του Χρήστου Γιαννούλη ξεκίνησε όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική για τις τετραήμερες χειμερινές διακοπές του πρωθυπουργού με την βουλευτή της ΝΔ να απαντά
Καυγάς Βούλτεψη - Γιαννούλη on air 32
ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση κατά την έξοδο των εκδρομέων προσπάθησε να δημιουργήσει συνθήκες αγανάκτησης ενάντια στους αγρότες
Σε κάθε περίπτωση, στην Χαριλάου Τρικούπη ζητούν λύση στο αγροτικό, που θα καλύψει τόσο τον βραχύ ορίζοντα, όσο και τον μακροπρόθεσμο, κάτι που απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό
Το σήμα του ΠΑΣΟΚ
Νίκος Ανδρουλάκης και ΠΑΣΟΚ ετοιμάζονται για εξόρμηση πόρτα – πόρτα: Σε εγρήγορση ακόμα και τις γιορτές
Την ίδια ώρα, αναμένεται να ανασκουμπωθούν και τα συνεδριακά όργανα, καθώς σύμφωνα με τον Νίκο Ανδρουλάκη, το Συνέδριο του κόμματος θα γίνει τον ερχόμενο Μάρτιο
Τα κάλαντα στον Νίκο Ανδρουλάκη 8