Πολιτική

Αβραμόπουλος για τέως βασιλιά Κωνσταντίνο: Αυτές οι ώρες δε προσφέρονται για πολιτική μικροψυχία

Για τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου αναφέρεται σε γραπτή δήλωσή του ο πρώην Επίτροπος στην Ε.Ε. Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο κ.Αβραμόπουλος τονίζει πως αυτές ο ώρες που σφραγίζουν το βιολογικό και ιστορικό τέλος μιας εποχής, δεν προσφέρονται για διχαστικό λόγο, ιδεοληψίες και πολιτική μικροψυχία, ενώ κάνει λόγο για «σημαντική» συμβολή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στη διεκδίκηση της Αθήνας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Η δήλωση έχει ως εξής: «Αποχαιρετούμε τον τ. Βασιλιά Κωνσταντίνο, με την δέουσα τιμή που αναλογεί σ’έναν πρώην συνταγματικώς διατελέσαντα Αρχηγό του Ελληνικού Κράτους και των Ενόπλων Δυνάμεων και ενθυμούμαι τη συνεργασία μας και τη σημαντική συμβολή του στη διεκδίκηση της Αθήνας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Οι συνταγματικοί θεσμοί της ελληνικής πολιτείας έχουν ιστορική συνέχεια που δεν επιτρέπει κενά, εσκεμμένα ή όχι, στην εξέλιξη της.

Οι ώρες αυτές, που σφραγίζουν το βιολογικό και ιστορικό τέλος μιας εποχής, δεν προσφέρονται για διχαστικό λόγο, ιδεοληψίες και πολιτική μικροψυχία.

Η Δημοκρατία μας είναι ακέραιη και ισχυρή.Γι αυτό και δεν φοβάται να δει κατάματα το παρελθόν της και να βλέπει με αυτοπεποίθηση το μέλλον της. Θερμά συλλυπητήρια στην Οικογένεια και τους οικείους του».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δαβάκης: Τουρκική φρεγάτα δεν παρενόχλησε ολλανδικό πλοίο κοντά στην Κάσο αλλά σε διεθνή ύδατα νότια της Κρήτης
Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε ότι το περιστατικό σημειώθηκε πολύ νοτιότερα του νησιού, με την Άγκυρα να αξιώνει άδεια βάσει του «ανυπόστατου μνημονίου» με τη Λιβύη
Φρεγάτα
Μαρινάκης για νέα μέτρα στήριξης: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αφού διορθώνει τα λάθη της, γυρίζει στην κοινωνία όσα στερήθηκε»
Με ανάρτησή του στο TikTok, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξειδίκευσε το πακέτο των 500 εκατ. ευρώ που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης
Παύλος Μαρινάκης
5
Μετά τον Κεδίκογλου και ο Παναγιωτόπουλος «κουνάει μαντίλι» στον ΣΥΡΙΖΑ: «Θα είμαι με τον Τσίπρα, είτε έτσι είτε αλλιώς»
Ο βουλευτής Αχαΐας δηλώνει ανοιχτά ότι θα ταχθεί στο πλευρό του πρώην πρωθυπουργού, βλέποντας στο πρόσωπό του τον καταλύτη για την αναδιάταξη του λεγόμενου προοδευτικού χώρου
Ανδρέας Παναγιωτόπουλος 6