Πολιτική

Αχτσιόγλου: Αμετανόητος υπέρμαχος του ασφαλιστικού – Πινοσέτ ο Μητσοτάκης

«Αμετανόητος υπέρμαχος του ασφαλιστικού Πινοσέτ, ο κ. Μητσοτάκης σε σημερινή του ομιλία επιβεβαίωσε το σχέδιο της ΝΔ για τη διάλυση και την ιδιωτικοποίηση του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης" αναφέρει με γραπτή της δήλωση η Έφη Αχτσιόγλου.

Η κ. Αχτσιόγλου τονίζει πως “ο κ. Μητσοτάκης, μάλιστα, ξεπέρασε τον εαυτό του, καθώς σήμερα υποσχέθηκε στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες ότι θα τους εκχωρήσει όχι μόνο την επικουρική ασφάλιση, αλλά και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ασφαλισμένων”.

«Παράλληλα, ως γνήσιος πλασιέ ιδιωτικών συμφερόντων, συκοφάντησε τη δημόσια κοινωνική ασφάλιση και αθώωσε τους παραβατικούς εργοδότες, εμφανίζοντας την ανασφάλιστη εργασία ως επιλογή των νέων. Αυτά είπε ο κ. Μητσοτάκης σήμερα. Αυτά που δεν είπε είναι ότι το σχέδιό του για ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης επιβαρύνει με 55 δισ. ευρώ τον κρατικό προϋπολογισμό και απειλεί ευθέως τις εισφορές και τις συντάξεις τόσο των νυν συνταξιούχων, όσο και των σημερινών και των νέων ασφαλισμένων» επισημαίνει η υπουργός Εργασίας.

«Εκτός, εάν προτίθεται ο κ. Μητσοτάκης το κόστος αυτό να το καλύψει, μέσω μίας οριζόντιας περικοπής των συντάξεων. Δεν θα ήταν εξάλλου κάτι πρωτότυπο για το κόμμα που ως κυβέρνηση περιέκοψε 12 φορές τις συντάξεις, βυθίζοντας συγχρόνως τη δημόσια κοινωνική ασφάλιση στα ελλείμματα. Ευχαριστούμε τον κ. Μητσοτάκη για την ειλικρίνειά του. Όσο περισσότερο μιλάει, τόσο περισσότερο ξεκάθαρο κάνει το αντικοινωνικό του σχέδιο» σημειώνει η κ. Αχτσιόγλου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αναστασία Γιάμαλη σε Άδωνι Γεωργιάδη για το βίντεο με τον γιατρό του Γενικού Κρατικού: Ακόμα το περιμένω, θα απαντήσετε στο ρεπορτάζ μας;
«Μα δεν ήταν καν μπροστά εκεί στον Δημήτρη Ζιαζιά τον γιατρό, αλλά ως μετρ των εντυπώσεων ο υπουργός προσπαθεί να τη γυρίσει την μπιφτέκα που λένε και στο χωριό μου», λέει η δημοσιογράφος
Αναστασία Γιάμαλη και Άδωνις Γεωργιάδης
14
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ελλάδα ενισχύει την ενεργειακή αυτονομία της – Σύντομα τα μέτρα για τα social media των ανηλίκων
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις φωτογραφίες από τους 200 εκτελεσθέντες της Καισαριανής λέγοντας πως αποτελεί υλικό εθνικής μνήμης και οφείλουμε να το διαφυλάξουμε
Κυριάκος Μητσοτάκης 11