Πολιτική

Αχτσιόγλου: Σε τέσσερις μήνες η αύξηση του κατώτατου μισθού

Σε… προεκλογικό mood η πολιτική ζωή της χώρας, με την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου να προαναγγέλλει ότι η διαδικασία για την αύξηση του κατώτατου μισθού θα κινήσει άμεσα και θα διαρκέσει τέσσερις μήνες.

Η αύξηση του κατώτατου μισθού θα βελτιώσει άμεσα το εισόδημα εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων λέει η Έφη Αχτσιόγλου σε συνέντευξή της την Κυριακή (26.08.2018) στο ΑΠΕ – ΜΠΕ. Και περιγράφει τη διαδικασία, που θα ξεκινήσει άμεσα για να οδηγήσει στις… αυξήσεις.

Η διαδικασία «προβλέπει τη σύνταξη εκθέσεων από συγκεκριμένους επιστημονικούς φορείς, ώστε να εκτιμηθεί η επίδραση της αύξησης στους βασικούς οικονομικούς δείκτες, ακολούθως τη διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους, τη σύνταξη πορίσματος από επιτροπή εμπειρογνωμόνων και, τέλος, την απόφαση του Υπουργού Εργασίας για την αύξηση. Η όλη διαδικασία δεν θα διαρκέσει περισσότερους από τέσσερις μήνες», λέει η υπουργός Εργασίας.

Όσο για το πόσο θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός; «Το επίπεδο της αύξησης θα αποτελέσει ακριβώς το αντικείμενο των επεξεργασιών που θα γίνουν το διάστημα αυτό. Ως εκ τούτου, δεν θα πρέπει να προκαταλάβουμε τη θεσμοθετημένη διαδικασία», απαντά.

«Το τέλος των μνημονίων σηματοδοτεί την ανάκτηση της ελευθερίας στην επιλογή, τη διαμόρφωση και την άσκηση πολιτικής», αναφέρει εξάλλου η Έφη Αχτσιόγλου και επισημαίνει ότι «με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος η παρούσα κυβέρνηση υλοποιεί την κορυφαία δέσμευση που ανέλαβε απέναντι στην ελληνική κοινωνία το 2015».

Στο φλέγον μέτρο της μείωσης των συντάξεων, η κα Αχτσιόγλου λέει πως, «στο τεχνοκρατικό επίπεδο επιμένουμε στις θέσεις μας», ενώ «πολιτικά θεωρώ ότι έχει διαμορφωθεί ένα πολύ πιο ευνοϊκό κλίμα στην Ευρώπη για την Ελλάδα από αυτό που ίσχυε στη δεύτερη αξιολόγηση, και τούτο αποδεικνύουν πρωτίστως οι τοποθετήσεις του επιτρόπου Μοσκοβισί».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυβέρνηση για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου: Καμία όχληση απο την ευρωπαϊκή εισαγγελία – Να ξεκαθαρίσει την θέση της η Λευκωσία
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε και για τις αναρτήσεις Τσίπρα αλλά και το πόρισμα του Γενικού Χημείο του Κράτους για τα Τέμπη
Φωτογραφία αρχείου 
(EUROKINISSI
Ο Άδωνις Γεωργιάδης ακύρωσε την επίσκεψή του στο νοσοκομείο Δράμας: «Δεν πηγαίνω ούτε να τσακώνομαι ούτε να με απειλούν ότι θα με πυροβολήσουν»
Στην καταγγελία του αναφέρει ότι ο πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο Δράμας «προσκείμενος στο ΚΚΕ ξεκίνησε δημόσιο αγώνα για να με προπηλακίσουν εκεί κατά την άφιξη μου»
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ 51
Ανδρουλάκης: «Οι μέρες ασυδοσίας της ΝΔ τελείωσαν, η πολιτική πρέπει να ξανασυστηθεί με την ηθική»
Ο Νίκος Ανδρουλάκης, στην εκδήλωση για τον εορτασμό της 51ης επετείου από την Ιδρυτική Διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ, αναφέρθηκε στην ιστορία της παράταξης ενώ κατέθεσε και συγκεκριμένες προτάσεις για το δημογραφικό
Ο Νίκος Ανδρουλάκης
Τα σενάρια για κοινή κοινοβουλευτική ομάδα ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Αριστεράς – Οι επιλεκτικές κινήσεις Τσίπρα στο πιθανό νέο κόμμα
Στελέχη και των δύο κομμάτων θεωρούν ότι θα μπορέσουν να αναστείλουν την κίνηση Τσίπρα αφού θα εμφανιστούν ως κοινός φορέας που θέλει να εκφράσει τον χώρο της αριστεράς
Σωκράτης Φάμελλος και Αλέξης Χαρίτσης 3
«Ορόσημο» για τη δημοσκοπική ανάκαμψη της ΝΔ η ΔΕΘ – Ο κρίσιμος ρόλος του αριθμού 3
Η προσδοκία στο κυβερνητικό «στρατόπεδο» είναι τα ποσοστά, μετά τη Δ.Ε.Θ. να αυξηθούν κατά 2 με 3 μονάδες, κι έτσι στην εκτίμηση ψήφου το ποσοστό της «γαλάζιας» παράταξης να γράψει μπροστά τον αριθμό «3»
Κυριάκος Μητσοτάκης 28
Νίκος Ανδρουλάκης: «Οι μέρες της ασυδοσίας της ΝΔ σε λίγο τελειώνουν» - Η ομιλία του από το Ζάππειο για τα 51 χρόνια ΠΑΣΟΚ
51 χρόνια μετά τη δημιουργία του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος, έγινε το βράδυ της Τετάρτης η επετειακή εκδήλωση στο Ζάππειο με κεντρικό ομιλητή τον Νίκο Ανδρουλάκη
Νίκος Ανδρουλάκης
16