Πολιτική

Αχτσιόγλου: Κάθε ευρώ που πλεονάζει θα το δίνουμε στους αδύναμους

Δέσμευση της κυβέρνησης είναι «κάθε ευρώ που πλεονάζει από τους διαθέσιμους πόρους να αναδιανέμεται στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας», τονίζει η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας στην "Εφημερίδα των Συντακτών".

Αναγνωρίζει ότι «προφανώς και δεν αναπληρώνει τα όσα έχασαν οι απόμαχοι της δουλειάς στα χρόνια των μνημονίων» σημειώνει, ωστόσο, ότι «είναι μια έμπρακτη αναγνώριση των θυσιών του ελληνικού λαού και μια κίνηση ανακούφισης ευρείας κοινωνικής ομάδας, που έχει υποστεί πολλά κατά τη διάρκεια της κρίσης».

Σχετικά με το ΔΝΤ η κ. Αχτσιόγλου, σημειώνει: «Η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να συμφωνήσει σε ένα σχήμα που αφενός θα περιλαμβάνει περισσότερα μέτρα λιτότητας, όπως ζητά το ΔΝΤ, αφετέρου δεν θα περιέχει μέτρα ελάφρυνσης του χρέους. Η επίτευξη ενός συμβιβασμού σημαίνει ότι όλα τα εμπλεκόμενα μέρη θα πρέπει να κάνουν πίσω σε κάτι κι αυτό το καταλαβαίνουν όλες οι πλευρές».

Επίσης, η υπουργός Εργασίας επαναλαμβάνει ότι η «η κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές ότι δεν συζητά νομοθέτηση επιπλέον μέτρων για μετά τη λήξη του προγράμματος, ενώ έχει αποκλείσει τις πρόωρες εκλογές».
«Εργαζόμαστε λοιπόν αδιάκοπα για να υπάρξει συμφωνία με τους θεσμούς, μέσω ενός έντιμου συμβιβασμού (και όχι ενός τέταρτου μνημονίου), όπως είπε Ευκλείδης Τσακαλώτος, στη βάση των αρχών που έχει περιγράψει ο πρωθυπουργός. Πιστεύουμε ότι θα βρεθεί μια χρυσή τομή, μέσω των τεχνικών συζητήσεων αλλά κυρίως μέσω των πολιτικών πρωτοβουλιών που έχει ήδη αναλάβει η κυβέρνηση. Η Ελλάδα έχει τηρήσει όσα συμφωνήθηκαν και αυτή τη στιγμή είναι καθήκον των δανειστών της να τηρήσουν κι εκείνοι τις δεσμεύσεις τους» καταλήγει η κ. Αχτσιόγλου.

Αναφερόμενη στις επαφές που είχε στις Βρυξέλλες για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, μίλησε για “κύμα συμπαράστασης” από πολιτικές δυνάμεις στις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την επαναφορά του ευρωπαϊκού κεκτημένου στην ελληνική αγορά εργασίας, για την ανάκτηση κύριων συλλογικών εργατικών δικαιωμάτων. «Ελπίζουμε ότι αυτή η συμπαράσταση θα μεταφραστεί σύντομα και σε μια σύγκλιση στο επίπεδο της διαπραγμάτευσης, καθώς η θέση της ελληνικής κυβέρνησης δεν εκφράζει τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από το ότι το ευρωπαϊκό κοινωνικό κεκτημένο θα πρέπει να εφαρμόζεται στην Ελλάδα, όπως εξάλλου προβλέπει και η συμφωνία του Ιουλίου του 2015 με τους θεσμούς» υπογραμμίζει η υπουργός Εργασίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πώς φτάσαμε στη διπλωματική κρίση με τη Βεγγάζη: Η άστοχη επιλογή του Ευρωπαίου Επιτρόπου, το «παζάρι» Χαφτάρ και το αμείωτο «τσουνάμι» μεταναστών
«Γαλάζια» στελέχη, επεσήμαιναν γιατί δεν υπήρξε συνεννόηση μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών και Μετανάστευσης δεδομένου ότι ο Γιώργος Γεραπετρίτης είχε επιλέξει να επισκεφτεί πρώτα στη Βεγγάζη
Ο Χαλίφα Χαφτάρ 5
Χατζηδάκης για μεταναστευτικό: Η Ελλάδα δε θα γίνει ξέφραγο αμπέλι, ειδικότερα στο μέσον της τουριστικής περιόδου
«Η Λιβύη πρέπει να κατανοήσει ότι δεν μπορεί να αγνοήσει τον παράγοντα Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης, πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι ο δρόμος για την όποια οικονομική στήριξη της Λιβύης περνάει και από την Αθήνα»
Ο Κωστής Χατζηδάκης 14
Ο Χάφταρ χαρακτήρισε ανεπιθύμητη την ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία - Διπλωματική κρίση με τη Λιβύη και συνάντηση Μητσοτάκη με Πλεύρη στο Μαξίμου
Εκτιμάται ότι αυτή η πρωτοφανής κίνηση έγινε επειδή η ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία πήγε πρώτα στην Τρίπολη, όπου εδρεύει η κυβέρνηση που έχει αναγνωριστεί από τον ΟΗΕ
Χαλίφα Χάφταρ 143