Πολιτική

Αυστηρό μήνυμα Σαμαρά για την κινητικότητα: Να μετέχουν όλοι οι υπουργοί

Τις κατευθύνσεις που θα πρέπει να ακολουθήσει η κυβέρνηση όσον αφορά τις αλλαγές στο δημόσιο και την κινητικότητα, έδωσε σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη, της υφυπουργού Εύης Χριστοφιλοπούλου και των γενικών γραμματέων των εμπλεκομένων υπουργείων.

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε την ανάγκη να υλοποιηθούν άμεσα οι δεσμεύσεις και να προχωρήσουν οι αλλαγές, οι οποίες, όπως είπε, δεν θα πρέπει να είναι πλέον οριζόντιες. «Πρέπει να πείσουμε τους πολίτες πως οι αλλαγές αυτές γίνονται για το καλό του τόπου. Οι άξιοι δημόσιοι υπάλληλοι δεν θα πρέπει να ανησυχούν» τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός έστειλε μάλιστα μήνυμα πως δεν θα ανεχτεί να υπάρξουν διαφοροποιήσεις στελεχών της ΝΔ από τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί καθώς δεν θα πρέπει να διακινδυνεύσει η πορεία της χώρας στην έξοδο από την κρίση.

Ο Αντώνης Σαμαράς ξεκαθάρισε μάλιστα πως περιμένει τη συμμετοχή όλων των υπουργών στις σχετικές διαδικασίες, θέλοντας έτσι να απαντήσει σε όσους υπουργούς δηλώνουν πως από πλευράς τους έχουν τελειώσει με την κινητικότητα.

Ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στους γενικούς γραμματείς ζήτησε να προχωρήσει άμεσα η αξιολόγηση του προσωπικού μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου και να μην υπάρξουν καθυστερήσεις, ενώ και ο ίδιος, σε δηλώσεις του εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, τόνισε πως τα μέτρα που θα ληφθούν δεν θα είναι οριζόντια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οργισμένο μήνυμα Σαμαρά σε δύο “γαλάζιους” βουλευτές – Όποιος δεν υπερψηφίζει τα νομοσχέδια θα διαγράφεται

Η νέα λίστα της διαθεσιμότητας στο Δημόσιο – Πόσοι και από που φεύγουν

Πλαστές σφραγίδες και φακελάκια 50.000 ευρώ! Γιατί τέθηκαν εκτός ΕΣΥ 20 γιατροί

Πού θα απορροφηθεί μέρος των εκπαιδευτικών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης και Θάνος Πλεύρης εναντίον Διεθνούς Αμνηστίας και Χάγης: «Αντιδυτικά και αριστεροκρατούμενα όργανα»
«Οι αποφάσεις που λαμβάνουν τα διεθνή δικαστήρια έρχονται σε σύγκρουση με τη βούληση των ευρωπαϊκών λαών και των κυβερνήσεων που εκλέγονται δημοκρατικά», είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης 18
Κόντρα ανάμεσα σε Αλεξάνδρα Σδούκου και ΠΑΣΟΚ: «Η πιο αδίστακτη κυβέρνηση» – «Ψάχνετε κάτι για να αντιπαρατεθείτε στην κυβέρνηση»
Στο επίκεντρο της διαμάχης Πειραιώς και Χαριλάου Τρικούπη είναι τα αγροτικά μπλόκα αλλά και οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ με τις δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών αγροτοσυνδικαλιστών
Αλεξάνδρα Σδούκου 20
Καυγάς Γιαννούλη – Βούλτεψη on air: «Αυτό δεν είναι διάλογος, είναι προπαγάνδα» – Πέταξε το μικρόφωνο και έφυγε
Η κόντρα μεταξύ της Σοφίας Βούλτεψη και του Χρήστου Γιαννούλη ξεκίνησε όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική για τις τετραήμερες χειμερινές διακοπές του πρωθυπουργού με την βουλευτή της ΝΔ να απαντά
Καυγάς Βούλτεψη - Γιαννούλη on air 32
ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση κατά την έξοδο των εκδρομέων προσπάθησε να δημιουργήσει συνθήκες αγανάκτησης ενάντια στους αγρότες
Σε κάθε περίπτωση, στην Χαριλάου Τρικούπη ζητούν λύση στο αγροτικό, που θα καλύψει τόσο τον βραχύ ορίζοντα, όσο και τον μακροπρόθεσμο, κάτι που απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό
Το σήμα του ΠΑΣΟΚ